1 napot késett a fellebbezés - 900 millióba került a városnak
Aquasziget

1 napot késett a fellebbezés - 900 millióba került a városnak

2015. 04. 23. 11:23

Tájékoztatjuk az esztergomiakat, hogy a Giegler Ingatlanforgalmazó és Beruházó Kft. által Esztergom Város Önkormányzata ellen kezdeményezett adósságrendezési eljárást a Tatabányai Törvényszék 2015. február 26-án kelt végzésével megszüntette. A Tatabányai Törvényszék megállapította, hogy az Önkormányzat a korábbi – 2010-ben elrendelt – adósságrendezési eljárásban kötött egyezség alapján fennálló fennmaradt tartozását teljesítette, így az újabb adósságrendezés elrendelésének nem volt törvényi alapja. Fellebbezés hiányában a Tatabányai Törvényszék végzése 2015. március 21-én jogerőre emelkedett. 

Az ügy alapja az Önkormányzat és a Giegler Ingatlanforgalmazó és Beruházó Kft. közötti, a Prímás-szigeten található mélygarázsra vonatkozó adásvételi szerződés. Mint ismert, ezen adásvételi szerződéssel kapcsolatosan az Önkormányzat, mint felperes és a Giegler Ingatlanforgalmazó és Beruházó Kft., mint alperes között 2010 szeptembere óta szavatossági per van folyamatban a Tatabányai Törvényszék előtt.

Az elmúlt években 1,6 milliárd forintot meghaladó összeget fizetett a város a Giegler Kft-nek a mélygarázs vételáraként. Annak ellenére, - legalábbis kb. 1,3 milliárd Ft tekintetében, - hogy a hibás teljesítés miatt indított szavatossági perben ítélet született volna a város által követelt 364 millió forintról. A Giegler Kft az önkormányzattal szemben a vételár késedelmes kifizetése miatt további peres eljárásokat indított.

Tájékoztatjuk továbbá az esztergomiakat arról is, hogy a Contur-Bau Építőipari és Kereskedelmi Rt. „f. a.” I.r., valamint a PK Követeléskezelő Zrt. II.r. felperes által Esztergom Város Önkormányzata elleni ügyben a Tatabányai Törvényszék 2014. augusztus 14-én részítéletet hozott, melyben kötelezte Esztergom Város Önkormányzatát, hogy a részítélet jogerőre emelkedésétől számított 15 napon belül fizessen meg a II.r. felperesnek 564.593.741.-Ft-ot és annak 2005. (Kettőezer-öt) június 18. napjától a kifizetés napjáig számított, a jegybanki alapkamattal egyező mértékű késedelmi kamatát, (ez az összeg kb. 900 millió forint).  
A részítélettel szemben az Önkormányzat képviseletét ellátó budapesti ügyvédi iroda fellebbezést terjesztett elő. Esztergom Város Önkormányzata 2015. április 1-jén szerzett tudomást arról, hogy a Tatabányai Törvényszék által az Önkormányzatot 564.593.741.-Ft és annak 2005. (Kettőezer-öt) június 18. napjától a kifizetés napjáig számított, a jegybanki alapkamattal egyező mértékű késedelmi kamatai megfizetésére kötelező részítéletével szemben a várost képviselő budapesti ügyvédi iroda, illetve annak helyettese betegség miatt egy napi késedelemmel terjesztett elő 2014. szeptember 9-e helyett szeptember 10-én fellebbezést. 
Az eljáró ügyvédi irodának a késedelem igazolására vonatkozó kérelmét mind a Győri Ítélőtábla, mind a Kúria elutasította, így a részítélet I.fokon jogerőre emelkedett. A város jelenlegi vezetése utasította a hivatal illetékes irodáját, vizsgálja ki, hogy az ügy intézésével kapcsolatban történt- e mulasztás. Az ügy alapja az esztergomi élményfürdő kivitelezésével kapcsolatos kivitelezői követelés. 
A felperesek jogi képviselője Esztergom Város Polgármesterét 2015. április 1-jén kelt levelével arról tájékoztatta, hogy a perbeli teljes követelés engedményezéssel az Agimpex Építő Zrt-t (8900 Zalaegerszeg, Ady E. u. 4. II/5.) illeti meg.  A peres ügy a részítélettel el nem bírált részében folytatódik tovább. A részítélet meghozatalára úgy került sor, hogy az önkormányzat által követelt kb 1,1 milliárdos követelést a Törvényszék még nem bírálta el és a ll. r felperes is további százmilliókat követel még a várostól.

Tájékoztatjuk az esztergomiakat, hogy Esztergom Város Polgármestere és Hivatala, a város képviseletét ellátó ügyvédi iroda, az illetékes Önkormányzati Bizottságok és a Képviselők minden megtesznek azért, hogy a város érdekei ne sérüljenek az ügyben.

Esztergom, 2015. április 23.

Esztergom Város Önkormányzata

2015. 05. 01. 20:31

Nagyjából az x-edik téma, amire azt írod, hogy nem érdekel: de akkor minek reagálsz ? :)

 

 

 

 

 

2015. 05. 01. 9:11

Nem hagyott engemet nyugodni ez a dolog. És mit találtam!

 

Online interjú itt a szeretgomon, Tétényitől kérdezte Cserép:

1. Igaz, hogy a Contor Bau első fokon pert nyert 564 millió forint értékben az Önkormányzat ellen még az élményfürdő egy évtizeddel ezelőtti építése körüli mizéria okán?

2. Ha igen, mikor történt ez?

3. Fellebezett az Önkormányzat? Milyen reményekkel megy neki a város a másodfoknak?

Tétényi válasza:

 

2014.10.09. 14:44
Az ún. ConturBau per még Meggyes Tamás hagyatéka. Az elsőfokú döntést a cég fellebbezte meg, és annak részítéletét pedig az Önkormányzat. 

 

Tétényi miért mondta, hogy fellebbeztek amikor nem is, mert lekésték? Egy hónap alatt ez nem derült ki???

2015. 04. 28. 16:53

Ki a felelős a késésért, ami 900 millióba kerül a városnak? Vagy továbbra is megy a következmények nélküli kár okozás,mint Meggyes idejében?

2015. 04. 27. 15:18

Zárják be vasárnap a kocsmákat is,mert akkor kevesebb biciklis lesz az utakon.

 

2015. 04. 27. 15:01

Szerintem a trafik koncesszió állami kézbe vétele meg nem elsősorban azt a kormány által deklarált célt szolgálta, hogy  megnehezítse a hozzáférést, sokkal inkább az, hogy haverokat komoly bevételekhez juttassa.

Attól még nehezebb a hozzáférés, főleg 18 év alatt (le kell fizetni valakit, hogy vegye meg helyetted, ami azért ciki, bár a belvárosban nem egy csöves ebből él). Mondjuk én még átneveztetném Nemzeti Dohányboltról Nemzeti Tüdőrákszerzési Boltra, csak az őszinteség kedvéért.

Több helyen leíródott, hogy az egész országban sumák pályázatokon nyertek fideszhez közelálló személyek.

Őszintén nem érdekel. Nyilván eleve csak sumák ember pályázik arra, hogy korai halált áruljon másoknak, nem érdekel, hogy épp fideszközeli sumák, vagy mszp közeli sumák, vagy szdsz közeli sumák, vagy sumákközeli sumák. 

Szerint kik nyernének jogot ezeknek az italoknak a forgalmazására?  

Nemzeti Májzsugorszerző Boltok. A tömény szesz egy legális kábítószer - egy baj van vele, túl lassan öli meg azokat, akik rászoknak. Ha gyorsabban ölne, jobb lenne az egész társadalomnak.

Vasárnap meg autózhatunk át a szlovákiai Párkányba, ha nem volt időnk hét közben intézni a bevásárlást. Természetesen ez is tökéletesen humánus indítékok alapján  született.:)

Tegnap pont vezettem délelőtt, és meg kellett állapítanom, hogy nemhogy Párkányba nem autóznak az emberek, de sehová sem, teljesen üresek voltak az utak amerre csak jártam. 

2015. 04. 27. 14:21

"A trafikok csak a dohánydrogosokat érintik, és mondjuk én például nagyon pozitív változásnak élem meg, hogy a többi boltban nem tolják az arcomba, hogy nesze, drogozz te is. Meg lehetne lépni ugyanezt a 15%-nál magasabb alkoholtartalmú italokkal is, tapsolnék. Azt állítani, hogy a trafikok bármilyen szinten problémát okoznak az önkormányzatnak... erős túlzás. Nyilván aki arra volt beállva, hogy drogot árul az utcán, és most nem kapott jogot arra, hogy drogot áruljon, az kereshet más bevételi forrást, mondjuk nyithat egy szoláriumszalont, hogy a tüdőrákot lecserélje a melanómára. De nem emlékszem, hogy az önkormányzat bármilyen formában részt vett volna ebben."

Erősen érdekes megközelítés.Nem dohányzom hosszú évek óta, de nem jutna eszembe elvitatni a jogot a felnőttkorú dohányosoktól, hogy szabadon hozzájuthassanak a dohányáruhoz. Szerintem a trafik koncesszió állami kézbe vétele meg nem elsősorban azt a kormány által deklarált célt szolgálta, hogy  megnehezítse a hozzáférést, sokkal inkább az, hogy haverokat komoly bevételekhez juttassa. Több helyen leíródott, hogy az egész országban sumák pályázatokon nyertek fideszhez közelálló személyek. Az önkormányzatok meg tétlenül szemlélték a törvénytelenségeket. Teszem hozzá, ezeket a törvénytelenségeket is.  Szó volt arról, hogy a magasabb alkoholtartalmú italoknál is bevezetnek hasonlót. Ugye nem gondolod komolyan, hogy ez az egészségmegőrzés célját szolgálná elsősorban. Szerint kik nyernének jogot ezeknek az italoknak a forgalmazására?  

 

Vasárnap meg autózhatunk át a szlovákiai Párkányba, ha nem volt időnk hét közben intézni a bevásárlást. Természetesen ez is tökéletesen humánus indítékok alapján  született.:)

 

2015. 04. 27. 11:22

Akkor vegyük le a pultokról az édességeket,a permetezett gyümölcsöket-zöldségeket,a tartósítószerekkel megáldott élelmiszereket,a tápos húsokat stb.

Ezeket is az arcunkba tólják,de nem kötelező megvenni éppen úgy,mint a cigarettát vagy a szeszesitalokat.

Dönthesse már el az ember,hogy hol,mikor és mit vesz az üzletekben.

2015. 04. 27. 9:35

Esztergom problémái a fidesztől vannak. A trafik is, a Contur Bau ügy is. Mindkettőn nagyot lehet szakítani. Annak, akinek a fidesz engedte.

A trafikok csak a dohánydrogosokat érintik, és mondjuk én például nagyon pozitív változásnak élem meg, hogy a többi boltban nem tolják az arcomba, hogy nesze, drogozz te is. Meg lehetne lépni ugyanezt a 15%-nál magasabb alkoholtartalmú italokkal is, tapsolnék. Azt állítani, hogy a trafikok bármilyen szinten problémát okoznak az önkormányzatnak... erős túlzás. Nyilván aki arra volt beállva, hogy drogot árul az utcán, és most nem kapott jogot arra, hogy drogot áruljon, az kereshet más bevételi forrást, mondjuk nyithat egy szoláriumszalont, hogy a tüdőrákot lecserélje a melanómára. De nem emlékszem, hogy az önkormányzat bármilyen formában részt vett volna ebben a drogkereskedelemben.

 

 

2015. 04. 25. 22:43

"Esztergomnak sokkal nagyobb problémái vannak jelenleg, mint az, hogy a dohányfüggő drogos hol veheti meg a napi betevő adagját...

Ehhez képest, egy olyan hírnél, ami arról szól, hogy Gimesi és nyergesi barátai 900 millióra próbálják ismét lenyúlni Esztergomot, arról kell vitatkozni, hogy trafik vagy nem trafik."

Esztergom problémái a fidesztől vannak. A trafik is, a Contur Bau ügy is. Mindkettőn nagyot lehet szakítani. Annak, akinek a fidesz engedte.

Aki meg a bajt generálja, attól ki az aki a megoldást várja?:)

2015. 04. 25. 22:39

"Amúgy meg nem fentről kell várni a mannát."

Örülök, hogy már Te is ezt vallod.

2015. 04. 25. 22:00

Esztergomnak sokkal nagyobb problémái vannak jelenleg, mint az, hogy a dohányfüggő drogos hol veheti meg a napi betevő adagját...

Ehhez képest, egy olyan hírnél, ami arról szól, hogy Gimesi és nyergesi barátai 900 millióra próbálják ismét lenyúlni Esztergomot, arról kell vitatkozni, hogy trafik vagy nem trafik.

2015. 04. 25. 21:59

Vannak fórumok, ahol felszólalhatnának, összefoghatnának a fideszes önkormányzatok. 

Klasszikus fogolydilemma. Ha mindenki összefog, kivéve egyet, az az egy nagyon jól jár. Így senki se fog össze, amivel mindannyian rosszul járnak. Amúgy meg nem fentről kell várni a mannát.

2015. 04. 25. 16:26

Vannak fórumok, ahol felszólalhatnának, összefoghatnának a fideszes önkormányzatok. Meg más önkormányzatok. Például a Magyar Önkormányzato Szövetsége. Ennek a vezetője ráadásul nem formálisan , hanem valóban független.

De tudom, és értem, hogy fidesztől függő városvezetőknek, testületeknek  addig terjed a szabadságuk, amíg az nem ellentétes a párt nézeteivel.

Ez van.

 

2015. 04. 25. 15:47

Helyi ügy például a trafik pályázat

 

a Klik botrányos működése

a dilettáns vasútfelújtás

hogy az esztergomi gyerekek még decemberben sem kaptak meg tankönyveket a KELLO hibájából,

hogy az esztergomi tanárok nem választhatnak szabadon tankönyvet,

hogy vasárnap az esztergomi polgár Párkányba megy vásárolni, ha szüksége van valamire,

hogy a városra lőcsölte a kormány a szociális ellátásokat.

Ezekkel ne foglalkozzon az önkormányzat?:)

Bármelyik ügyben van jogköre eljárni az önkormányzatnak? Nincs. Foglalkozzon olyan ügyekkel, amiket meg tud oldani. Nem vizet gereblyézni választotta őket senki. 

A másik dolog meg az, hogy azért rengeteg valódi helyi ügy megoldásához kell a kormányzati jóindulat. Lásd Visegrád meg az épülő mobilgát. Azt meg nem jó eljátszani ha megvan, és nem könnyű visszaszerezni, ha nincs meg. Persze lehet széllel szemben, Meggyes is milyen jól elvolt kormányzati ellenszélben, pont akkor adósodtunk el nyakig...

Törölt felhasználó #3772

2015. 04. 25. 13:30

A parlamenti döntések többsége érinti az önkormányzatokat,ezért kell vele foglalkozni.

A helyi érdekeket és nem pártokat kell képviselnie a képviselőtestületi tagoknak és polgármesternek,meglátjuk,hogy ez a testület miként cselekszik,drukkolok nekik,hogy sikerüljön teljesíteniük az ígéreteiket,mert ez jó a városnak és az itt élő embereknek,25 éve várunk,elég türelmesek voltunk.

2015. 04. 25. 13:23

2010-2014 ig a képviselő tagok közül 10 fő fideszes volt,nekik volt 10 Tétényinek 1 szavazata ,mindenben a fideszes többség szavazott ,legtöbbször leszavazták Tétényi előterjesztéseit,és volt egy fideszes parlamenti képviselőnk(Meggyes)és egy fideszes sofőrje,táska hordozója aki ennek a képviselőtestületnek a fideszes frakció vezetője volt.Ez a parlamenti képviselő a 4 év alatt egyszer emelte fel a székről a hátsóját amikor azt mondta"igen".Miben is segítette a várost?

Egy fecske nem csinál nyarat,egyébként miért ne nyilatkozott volna médiumokban Tétényi amikor más lehetősége nem volt,hogy meghallgassák(minisztériumok,miniszterelnök,államtitkár stb.).

A Magyar Hírlapban volt egy riport Romanek Etelkával,a helyi újság tv-ről nem is beszélve,miért nyilatkozott,mert kérdezték,jól tette,többek között a tájékoztatás is a dolga.

Törölt felhasználó #3772

2015. 04. 25. 12:40

Elnézést, de Jánossal értek egyet, miért is kellene egy esztergomi képviselőnek a parlamentre tartozó és már meghozott döntésekkel foglalkoznia? (Persze lehet véleménye…) Szerintem bőven elég nekünk a saját nyomorunk! Nekem az is elég, ha ezeket megoldják. Egyébként városunk is küldött képviselőt a parlamentbe (aki az előző ciklusban infrastrukturális államtitkár volt, sajnos túl nagy hatását nem látom régiónkban – de a Strigoniumnál annál jobban). Tehát a megemlített mutyikhoz az ország többsége asszisztált a tavalyi választásnál is, mivel újraszavazta őket. Ezt felróni a jelenlegi városi képviselőknek (akik nem is voltak idáig bent a testületben) és a dolgaikat összemosni az országos mutyikkal, az számomra érdekes. Ráadásul úgy összemosni nevüket, hogy ők nem országos politikusok és valószínű pont ilyen parlamenti képviselőkkel szemben küzdenek Esztergomért... 

2015. 04. 25. 12:07

"Oké, szerinted. Szerintem meg foglalkozzanak az önkormányzati hatáskörökkel, helyi ügyekkel, azoknak az ellátására lettek megválasztva, nem pedig arra, hogy kiszólogassanak az országos politikai porondra."

Helyi ügy például a trafik pályázat, a Klik botrányos működése, a dilettáns vasútfelújtás, hogy az esztergomi gyerekek még decemberben sem kaptak meg tankönyveket a KELLO hibájából, hogy az esztergomi tanárok nem választhatnak szabadon tankönyvet, hogy vasárnap az esztergomi polgár Párkányba megy vásárolni, ha szüksége van valamire, hogy a városra lőcsölte a kormány a szociális ellátásokat. Ezekkel ne foglalkozzon az önkormányzat?:)

2015. 04. 25. 11:48

"idepottyantott jelölt"

Tétényi a 25 évből 4 évet töltött a polgármesteri székben úgy,hogy a fideszes nem csak"idepottyant de 10 évig regnáló polgármesternek sikerült 26 milliárdos adósságot csinálni és volt egy fideszes többségű testület aki a Strigóniumosok jó barátai voltak és a város ellen szavaztak csak,hogy védjék őket mindenáron.

Jó lenne ha ugyanolyan kritikus lennél a 2010 előtti városvezetéssel szemben ,mint Tétényi Évával.

Azt hogy te mit hittél azt mos leírtad,azt viszont nem,hogy Tétényi minden alkalommal cáfolta,hogy parlamenti képviselőnek készülne,vagy pártba belépne,ő polgármestere szeretett volna maradni Esztergomban,nem sikerült,tudomásul vette és emelt fővel távozott(nem úgy,mint anno Meggyes).

Azt,hogy mit hoz a jövő azt nem tudom,azt viszont igen,hogy Tétényinek van diplomája és nem féltem,hogy nem állja meg a helyét a privát életben is úgy,mint ahogyan azt megtettre 2010 előtt.

Kukoricapattogtató nem hiszem,hogy lesz a Széchenyi téren.

2015. 04. 25. 1:25

off

Esztergomi szága xy évadja. Nekem azt hiszem itt lett elegem az egész sorozatból, most lett uncsi minden. Szóval a városi holdingból még mindig lehet lapátolni alvállalkozói státuszban a lóvét. A nyergesi tengely félig meddig hatástalanítva, ugyanakkor még ellenőrizhetetlen a pénz kiáramlása a Strigóból. Aztán van egy vadi új testület meg városvezetés és még mindig nem tudnak hozzányúlni ehhez a bűnszövetkezethez. Tragédia az egész ahogy van.