Új vezérigazgató a Magyar Suzuki Zrt.-nél
Gazdaság
2015. ápr. 14.

<p>Mai hatállyal Naoyuki Takeuchi tölti be a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatói pozícióját. Ryoichi Oura visszatér szűkebb szakterületéhez, és gyártásért felelős első számú vezetőként folytatja munkáját.</p>

Kép forrása: thaisuzukiswiftclub.com

 

A Suzuki Motor Corporation mai hatállyal a Magyar Suzuki Zrt. igazgatóságának tagját, Naoyuki Takeuchit nevezte ki a vállalat vezérigazgatójának. Az új vezérigazgató Ryoichi Ourát váltja, aki az elmúlt egy esztendőben a termelés közvetlen irányításának megtartása mellett látta el a vezérigazgatói feladatokat.

 

Ryoichi Ourát 2014 májusában nevezték ki vezérigazgatónak. Az elmúlt évben Ryoichi Oura irányításával a Magyar Suzuki Zrt. sikerrel készítette elő és indította be a Suzuki új globális modellje, a Vitara gyártását és forgalmazását; vezérigazgatóként kettős szerepben egyszerre irányította a termelést és a vállalat általános ügyeit a Vitara előkészítése és bevezetése során.

 

Azt követően, hogy a Vitara sorozatgyártása és forgalmazása 2015. március 5-én elindult, a társaság általános irányítását Ryoichi Oura Naoyuki Takeuchinak adja át. A vállalat ezzel visszatér a jól bevált szervezeti rendhez, és ismét szétválasztja a termelés irányítását és a vezérigazgatói feladatkört. Ryoichi Oura saját szakterületén folytatja a munkát a termelés vezetőjeként és az igazgatóság tagjaként, hogy minden erejét és szaktudását a Vitara iránti kereslet révén gyors ütemben felfutó termelésnek szentelhesse.

 

Naoyuki Takeuchi gépészmérnökként diplomázott a Yamanashi Egyetemen, 1980 óta dolgozik a Suzuki-vállalatcsoportnál. A Magyar Suzuki Zrt.-hez 2012-ben érkezett, vezető mérnökként vett részt a jelenlegi Swift fejlesztésében, mostani kinevezéséig a beszerzési és minőségirányítási igazgató pozícióját töltötte be a vállalatnál. Az új vezérigazgató 60 éves, nős, két fia van.

(forrás)