Mától még nagyobb dugóra számíthat a 10-es úton
Gazdaság
2015. ápr. 8.

<p>Új forgalmi rend lépett érvénybe a 10-es úton az ürömi körforgalom építésénel, ideiglenes nyomvonalon halad a forgalom 30 km/h-s sebességkorlátozás mellett, ráadásul jelzőlámpás irányítással.</p>

Kép forrása: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Facebook oldala

 

Mától megnyitották a körforgalom 10. sz. főúton kívüli részét. A közlekedés az ideiglenes nyomvonalon, 30 km/h-s sebességkorlátozás mellett, jelzőlámpás irányítással, minden irányban folyamatosan biztosított lesz Budapest, Solymár és Üröm felé is - adja hírül a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

 

A körforgalom - a korábbi ígéretek szerint - a nyár végére készül el a 10-es főút fejlesztésének keretében. A beruházás második ütemben 2 kilométer hosszan a kivitelező kialakítja a 10-es főút új nyomvonalát, kiszélesíti a Kocsis Sándor utca és a Pomázi út között az Aranyvölgy utcát 2x1 forgalmi sávosra, továbbá külön gyalogos járdát és kerékpárutat épít. A biztonságos közlekedést segítve az új szakasz alatt kerékpáros és gyalogos aluljáró épül az Ürömi megállóhely északi oldalán, a Solymár köz vonalában. 

 

(forrás)