Corvin-díjas festőművész Esztergomban
Kultúra
2015. márc. 26.

<p>Április 3-án nyílik meg a Corvin-díjas A. Bak Péter kiállítása a Duna Múzeum Közép Galériájában. A tárlat egyben a festőművész székfoglalója is az Esztergomi Művészek Céhébe történő belépése alkalmából.</p>

 

Az Esztergomi Művészek Céhének tagja lett A. Bak Péter Corvin-díjas festőművész. A belépés alkalmából összeállított „székfoglaló kiállítása” április 3-án délután nyílik a Duna Múzeum Európai Közép Galériájában. 

A Lábatlanon élő A. Bak Péter idén ünnepli 65. születésnapját. Művészeti tanulmányait édesapja, P. Bak János festőművész műtermében, majd a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában folytatta. 1971-től 1976-ig a Moholy Nagy Művészeti Stúdióban tanult, mesterei Lossonczy Tamás, Szalai Zoltán és Fischer Ernő voltak. 2003-ban kapta meg a Corvin Művészeti Érmet. Az Esztergomi Művészek Céhébe történt belépése alkalmából a Duna Múzeumban rendezett időszaki tárlattal köszönti a művésztársakat és a közönséget.


A kiállítást 2015. április 3-án, pénteken 17 órakor maga az alkotó nyitja meg. A tárlat április 28-ig tekinthető meg kedd kivételével minden nap 10-16 óra között.

 

Címlap fotó: Mészáros Tibor

(forrás)