Felsóhajthatnak a babakocsisok és a kerekesszékesek
Környezetünk
2015. márc. 24.

<p>Legalábbis a Kis-Duna sétányon, ugyanis a 2015-ös költségvetésbe került az Árok utca és a Lőrinc utca közötti sétány akadálymentesítése. Az ígéretek szerint már az idei évben testet ölthet az elképzelés, ráadásként a lépcsőket is felújítják.</p>

Egyik olvasónk jelezte az Ötletek c. rovatunkban, hogy a Kis-Duna sétány Bottyán hídtól a Szent Erzsébet hídig terjedő szakaszán nem ártana pár helyen akadálymentesített feljárókat építeni, megkönnyítve így a kerekesszékesek és a babakocsis szülők mindennapjait.

 

A babakocsikat az úttesten kénytelenek tolni az arra járó anyukák, a járdák amúgy is rossz állapotban vannak, képtelenség végigmenni rajtuk nyugodtan, a zötykölődés garantált. A sétányra pedig lehetetlen feljutni a leküzdendő másfél méteres szintkülönbség miatt, amit csak lépcsőn lehet megtenni, máskor pedig a platánfák gyökerei okoznak bosszúságot az arra sétálóknak.

 

A sétány ezen szakasza akadálymentesítésért üvölt jó ideje, előre mutató jel, hogy az idei költségvetésbe egy módosító indítványon keresztül becsusszant a kezdeményezés. Tehát már csak idő kérdése, hogy megoldódjon a probléma. A módosítóban egyébként legalább három akadálymentesített feljáróról esik szó, illetve belefoglalták a Kis-Duna sétány lépcsőinek felújítását is.

(forrás)