Jöhet a büntetés, ha nem jelenti kutyáját
Környezetünk
2015. márc. 17.

<p>Március 31-ig lehet visszajuttatni az ebösszeíró adatlapokat az önkormányzatnak. A be nem vallott ebek tulajdonosai bírságra számíthatnak.</p>
<p> </p>

"Az adatlapokat levélben, vagy postai úton az alábbi levélcímre lehet visszaküldeni: 2500 Esztergom, Széchenyi tér 1. ( a borítékra kérjük írják rá: „EBÖSSZEÍRÁS”), továbbá személyesen a hivatal portáján elhelyezett gyűjtő dobozba, vagy a közigazgatási irodán, illetve elektronikus úton küldjék meg (aláírva, majd scannelt formában) az ebosszeiras@esztergom.hu e-mail címre.

 

Esztergom, Esztergom - Kertváros és Pilisszentlélek területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998 évi XXVIII. Törvény 42/B.§-a alapján kerül sor 2015. február 1-március 31 között az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal.

 

Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása bírságot vonhat maga után.

 

A beérkezett adatok alapján a hivatal munkatársai elektronikus nyilvántartási rendszert építenek fel, melyben a változások folyamatosan vezethetők lesznek. Az adatbázis aktualizáláshoz a hivatal számít a lakosság további együttműködésére, az ebösszeíró lapon szereplő adatok módosulása esetén a hatóság kéri az eb tulajdonosokat a változások bejelentésére.

 

A határidő leteltét követően, március 31. után az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal munkatársai több ütemben is ellenőrzést tartanak majd az említett településrészeken.  

 

Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal"

(forrás)