Orbán a Suzukiban: Esztergomról beszélt, majd felavatta az új modellt

Orbán a Suzukiban: Esztergomról beszélt, majd felavatta az új modellt

2015. 03. 05. 13:44

Némelyek várakozásával ellentétben havazás helyett tavaszias idő és csodás napsütés fogadta az új esztergomi Suzuki modell avatóján megjelenteket. Romanek Etelka az új modellt a város és a gyár kapcsolatával hozta párhuzamba, Orbán Viktor pedig ígéretet tett, hogy Esztergomot az M1-el összekötő gyorsforgalmi út 2018-ra elkészül.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Orbán Viktor miniszterelnök és Szuzuki Oszamu, a japán autógyár tulajdonosa közösen indította el az új Vitara sorozatgyártását.

 

"Ahol munka van, ott minden van, a jövőről ezt gondoljuk" - mondta köszöntőjében Orbán Viktor, majd emlékeztetett arra, hogy Magyarország célja a teljes foglalkoztatás, melyet "2018-ban el is fogunk éri". Majd hozzátette, hogy a japán autógyár egyszerre mindent jelent, ami Magyarországnak példát mutathat, így a sikerességet, az erőt, a befolyást is, a cél elérésének legfontosabb útja pedig a tisztelet, ezt Magyarország és a magyar emberek is megtanulhatják a japánoktól.

 

 

Esztergom sem maradhatott ki a miniszterelnöki megnyitó beszédből, a viharos magunk mögött hagyott évek után a kormány bizalommal fordul Esztergom felé. Rögtön ígéretet kaptunk, hogy 2018-ra elkészül a várost az M1-el összekapcsoló gyorsforgalmi út is (pedig 2020-ra vártuk a jelentések szerint - a szerk.), amelynek érdekében a miniszterelnök harcot vív a kormány bürokráciájával, három éven belül pedig a folyó felett fog ívelni az új komáromi Duna-híd is.

 

A miniszterelnök bejelentette, hogy még az év első felében Esztergomban Romanek Etelka polgármesterrel aláírja a város és a kormány közötti megállapodást, amely biztosíthatja a város hosszabb távú fejlődését.

 

Szuzuki Oszamu elmondta, az esztergomi gyárat 24 év alatt két és fél milliónál több autó hagyta el, az itteni üzem a Suzuki harmadik legnagyobb egysége a világon.

 

 

Romanek Etelka köszöntőjében elmondta, ez a magunk mögött hagyott két évtized nem múlik el nyomtalanul. A Suzuki szilárd támasza volt a városnak, mindig is több volt, mint autógyár. Az új modell életerős válasz a piac legújabb kihívásaira. Tavaly ősz óta pedig Esztergommal is új keretek közé került a kapcsolat, mely a közös múlt hagyományaiból táplálkozik, de a Vitarához hasonlóan a jelenhez alkalmazkodó együttműködést hordoz magában. Az elmúlt hónapok is azt mutatták, hogy jó úton járunk – tette hozzá a polgármester asszony.

 


A gyár sajtóközleménye szerint a Magyar Suzuki 70 ezer Vitara előállítását tervezi a gyártás első évében. A modellt innen exportálják hetven országba, de három éven belül további harminc ország piacán szeretnének megjelenni. A Magyar Suzuki 2015-ben körülbelül 165 ezer gépkocsi gyártásával számol. A Magyar Suzuki Zrt. 2013-ban 161 106 gépjárművet gyártott Esztergomban, ez 3,2 százalékos növekedés a megelőző évhez képest. Saját gyártású autóiból a vállalat az év során 157 755 darabot adott el, amivel 1567 millió eurós értékesítési rekordbevételt ért el, az érték 11,6 százalékkal nőtt 2012-höz képest.   

 

A magyarországi újautó-piacon 2014-ben mintegy 5000 Suzukit adtak el a márkakereskedők, 27 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, miközben maga a piac mintegy 20 százalékkal bővült. A márka részesedése a piacon 7,4 százalék. A Suzuki értékesítésében 70-30 százaléka a flotta-, illetve a magáneladások aránya.

 

Forrás: MTI/Szeretgom

2015. 03. 09. 17:59

"Magyarország célja a teljes foglalkoztatás, melyet "2018-ban el is fogunk éri"."  Mondja Orbán.

 

Valószínűleg nem is hazudik ebben a kijelentésében, ugyanis 2018-ra már olyan sokan külföldön fogják keresni megélhetésüket, hogy leszámítva a betegeket, öregeket, csókosokat az otthon maradó még egészséges munkára alkalmas 1-2 millió számára biztos találnak valami tenni valót.

Egyébként nagyon nagy hiba lenne összekeverni az olcsó munkaerő folytán magyarországara települt összeszerelő üzemeket a nemlétező magyar gazdasággal. 

2015. 03. 09. 12:06

  "De tényleg: Ki eszi meg ezeket az üres maszlagokat?"

Az esztergomi szavazó polgárok 2/3 a már többször is becumizta ! Sajnos nincs jobb párt  mint a fidesz !

2015. 03. 06. 9:48

Egy másik hírpoltál meg ezt is írta : "Az ünnepségen a kormányfő kifejtette, hogy még az év első felében ismét Esztergomba látogat és aláírja Romanek Etelka polgármesterrel azt a város és a kormány közötti megállapodást, amely biztosíthatja Esztergom hosszabb távú fejlődését."

 

Tényleg szeretném tudni, hogy mi értelme van egy ilyen megállapodásnak?

 

És a kormány megállapodást fog kötniMagyarország mind a 3400 településével, amely biztosítjamajd a települések hosszútávú fejlődését?

És a kormány, Orbánnal az élén, megállapodást fog kötni a magyar állampolgárokkal, hogy felhagy az ország totális elszigetelődésére tett intézkedéseivel, hogy a diktatúra helyett, újra demokráciát épít az országban?  Hogy újra európainak tekintsék Magyarországot?

 

De tényleg: Ki eszi meg ezeket az üres maszlagokat?

Eredeti méret

2015. 03. 06. 9:16

Keresgéltem és azt találtam, hogy Orbánnak már a 3,5 százalékos munkanélküliségi szint is teljes foglalkoztatottságot jelent. Ügyes, mondaná Kohn bácsi.

2015. 03. 06. 7:40

Igen könnyű belátni, hogy Orbán alábbi kijelentése egetverő populista marhaság.Még egy általa óhajtott illiberális  demokráciában- magyarul, diktatúrában-is:

 "Magyarország célja a teljes foglalkoztatás, melyet "2018-ban el is fogunk éri"

2015. 03. 06. 0:23

Már csak kuncogni tudok azon amikor idejön egy politikus és belebegteti az M1-es összekötő témát. Annyira sokszor elhangzott már ez a varázsterv mintha beragadt volna 33-as bakelit lemez. Sőt úgy néz ki, hogy már a megvalósítási határidők is beljebb csúsztak volna. Kíváncsian várom az első kapavágásokat meg az időkapszulás ünnepélyes átadásokat. Addig is sok ezer trailer koptatja majd az utakat Nyerges-Lábatlan-Almásfüzítö tengelyen. Hála, hogy a Suzuki már eddig is jelentős mennyiséget vasúton szállítattott a termékeiből.