Fókuszban a kis- és középvállalkozók

Fókuszban a kis- és középvállalkozók

2015.03.04. 12:45

A Hotel Bellevue adott otthont nemrég a kis- és középvállalkozók számára szervezett szakmai konferenciának.

A helyi vállalkozások sikere minden település számára kiemelten fontos. Egy város akkor működik jól, ha a vállalkozásokkal, adófizetőkkel folyamatos a konzultáció és a párbeszéd, megfelelőképpen használjuk fel az közpénzeket, fejlesztünk belőle, és helyi vállalkozásoknak igyekszünk munkát és megrendeléseket adni.

 

Ahogyan országosan, úgy helyben is, a kis- és középvállalkozások teremtik meg a legtöbb munkahelyet. Ezért amikor munkahelyteremtésről van szó, akkor a vállalkozások fejlesztéséről és támogatásáról beszélünk. Mindannyiunk közös érdeke, hogy rendben legyen a város gazdasága. Mindenki tehesse a dolgát, a vállalkozások nyereségesen működjenek, munkahelyeket teremtsenek, adót fizessenek, az emberek dolgozzanak, s azt érezhessék, hogy egy olyan közösségnek a tagjai, amelyek kölcsönösen erősítik egymást.

 

Ennek érdekében azonban az önkormányzatnak is jól kell dolgoznia, méghozzá azon, hogy megteremtse a megfelelő feltételeket, hogy az egyének, a családok és a vállalkozások eredményesek lehessenek. Pár hónappal korábban egy hasonló fórumon már elmondtam, és most szeretném megerősíteni: szeretnénk minél jobban megfelelni a helyben működő vállalkozások elvárásainak, és szeretnénk minél szorosabb együttműködést kialakítani velük.

 

Ennek érdekében továbbra is napirenden van egy esztergomi Vállalkozói Egyeztető Fórum létrehozása, amelynek keretén belül közösen, hatékonyan tudunk együttműködni ezen a területen.

2015.03.07. 11:45

Azt viszont határozottan kikérem magamnak és minden tisztességes vállalkozó nevében,hogy mi teremtenénk munkahelyeket a teremtést meghagyjuk a teremtőnek meg az öntelt pökhendi politikusoknak ! Az viszont igaz,hogy a vállalkozók keresik sőt megtalalják a munkát, de ha már nem győzik, másoknak, sőt a  kis hazánkban legtöbb embernek ők biztositanak munkát és kenyeret ! Tennék ezt a köz javára és a maguk hasznára !  Ami vállalkozói körökbe egyre ritkább jelenség , mert a kormány, a politikusok kielégithetetlen pénz éhnségét már nem győzik kielégiteni, az egyre töpörödő piac és fizetőképes kereslet mellett !

2015.03.07. 11:27

Ezt a csalit eddig még minden politikus bevetette, igaz mára már annyira uncsi és ellaposodott, hogy érdemes lenne 25  év után már valami újat is kitalálni ! Igaz egy újszülöttnek minden vicc új, tőlük viszont még semmit nem lehet elszedni ! Emlékeim szerint eddig minden kormány és helyi potentát minket" támogatott"! mondjam azt,hogy sajnos ? Igen mert a sok segitségnek /amit mi soha nem kértünk mert pénzük csak tőlünk lehet / már az lett a vége ,hogy  éppen a gatyát kezdik lehúzni rólunk  ,hogy oda ajándékozzák a vazalusoknak !/ Úgyhogy kedves kollégák ,sorstársak és bajtársak én azt ajánlom el innen a városból, de minél messzebb, sőt az országból is, olyan helyre ahol érdemei szerint megbecsülik az embert, a tisztes ipart és vállalkozót !  Mert addig mig az általatok megtermelt javakat olyan emberek osztják szét /jórészt egymás között/ akik egész életükben mások munkájából éltek !  Addig mig a csanádi püspök, büntetlenül beleszőheti a szentbeszédében ,hogy az nem számit ki, mennyi adót fizetett, addig rendes ember, itt ne számitson semmi jóra !!