A Gesztenye fasor bekötőútjának aszfaltozása
Gesztenye fasor a Zeneiskolánál

A Gesztenye fasor bekötőútjának aszfaltozása

Törölt felhasználó #2923
2015. 03. 01. 20:51

A Gesztenye fasor a "Lépcsős híd és a Zeneiskola közötti szakasza az utóbbi időben különösen megnövekedett gépjárműforgalmat bonyolít. Bár ez a szakasz zsákutca, ennek ellenére a Zeneiskola egyetlen autóval elérhető bekötőútjaként közel 350 növendék szülei használják a Zeneiskola elérése érdekében.

 

Sajnos az utóbbi időszakban sok Esztergom belvárosába igyekvő autós is itt a Zeneiskola környékén hagyja autóját, hiszen ettől a ponttól 5 perc alatt elérhető a városközpont. Sajnos a bekötőút és a Zeneiskola közvetlen környezete teljesen alkalmatlan a megnövekedett forgalomra. A korábban murvázott útszakasz - szilárd burkolat hiányában - javítás esetén is 1-2 hónap alatt tönkremegy.  A saras hatalmas gödrökkel tarkított útszakasz állapota esős időben gyalogos közlekedésre is alkalmatlan. A Zeneiskola mellett nincs kialakítva parkoló, ezért az autósok a fák közötti zöld területeken parkolnak, tovább ronta a sétány állapotát.

Mindenképpen fontos lenne a város egyetlen Zeneiskolájának környezetét rendbe tenni és szilád bekötőúttal, ill. szabályos parkolásra lehetőséget adó parkoló kialakításával megszüntetni az áldatlan állapotokat.

Mit gondolsz erről az ötletről?

A szavazáshoz lépjen be!

1 pont (1 db szavazatból)

2017. 02. 07. 1:13

A le „hegedűművész Dncike-zett" , általam ismert zeneiskolások azóta Londonban, Amerikában, Dél Koreában, Kínában, Finnországban, Németországban, vagy éppen Budapesten a Zeneakadémián érzik jól magukat. Nem Esztergom, a Zeneiskola sártengere, hepehupái, tanárai, taszítják őket, hanem a „gagyog, s ragyog” esztergomiak. Ami érték arról nem vesznek tudomást, vagy gúnyolják, vagy egyenesen lerombolják, pl. Szent István Gimnázium.

Egyébként anno, árvízvédelem nélkül is volt a Zeneiskolának külön parkolója közvetlenül az épület mellett. A híd után lehetett közvetlenül lekanyarodni, plusz a Könyvtár háta mögött egy másik, plusz egy harmadik hatalmas ingyenes, városi parkoló ugyanott, szemben a fürdővel. De az esztergomiak által folyamatosan újraválasztott városvezető géniuszok eladták 270 millióért, azután pontosan ugyanott vásároltak 1500 millióért (plusz perek, ki tudja a pontos összeget) egy másikat, egy mára használhatatlan életveszélyes beton szar(kofágo)t. Akinek meg ez így nem jó, az meg szerintük h@lye, most éppen hegedűművész Dncike a kísérőivel. Ez Esztergom!

 

Törölt felhasználó #2923

2017. 02. 03. 20:18

Kérdem, hogy melyik útra engedné rá jószívvel a saját - iskolába tartó- 10 éves gyerekét?

tavaszi sártenger,

jeges téli sportok "szerelmeseinek";

képek forrása; Szeretgom 2015, Hídlap 2017

Várom megtisztelő válaszát!

Törölt felhasználó #2923

2017. 02. 03. 20:08

A probléma elsősorban az, hogy -burkolt gyalogjárda hiányában- gyalogosan sem lehet megközelíteni egy városi közintézményt, amit 350 gyerek és szüleik használnak túracipő vagy gumicsizma nélkül. Javaslom egyszer próbálja meg gyalogosan megtenni a távot és akkor reális tapasztalata lesz erről. Egyébként érdekes, hogy egy  X milliárdos élményfürdő, X +2 milliárdos mélygarázs, egy városi sportcsarnok vagy egy szintén oktatási intézmény kialakításakor nem volt probléma az árvízi helyzet rendezetlensége...

Azt én értem, hogy Önnek a gyerekek érdeke és a kultúra helyezte harmadlagos prioritás, de legalább ne reklámozza plénum előtt...

2017. 01. 25. 20:19

A geszteny fasor ,illetve a szigeten lévő utak, -  véleményem szerint, -  csak az árvíz védelmi rendszer kiépitése után kerülhet kiépitésre !!Viszont addig a hegedűművész Dncike,és"  kiséröi "probálják megközeliteni a "zenei objektumot " !! - esetleg gyalogosan, - hátha sikerül !!! 

2017. 01. 13. 16:49

Botrány, hogy évtizedek óta sártenger, jég, latyak, kátyúk, gödrök, por váltogatják egymást a zeneiskola előtt. Persze esztergomi módra mindenki a másikra mutogat.