IX. Öreg Porga Kupa
Sport
2015. febr. 16.

<p>Befejeződtek a 40 év feletti játékosoknak kiírt Öreg Porga Kupa selejtezői és középdöntői Pézsa Tibor Sportcsarnokban.</p>

Idén 13 csapat nevezett be, akiket a szervezők 2 x 4-es és 1 x 5-ös csoportba sorsoltak. Összesen 4 csapat esett ki és 9 jutott tovább a középdöntőbe.

 

Az „A” csoportban a korábbi győztes budapesti illetőségű SENIOR '92. kiemelkedett a mezőnyből, és magabiztosan jutott a középdöntőbe.

 

A „B” csoportban hihetetlen kiegyenlített és kiélezett küzdelmeket láthattak a nézők. Az összes mérkőzés szoros eredményt hozott, és a végső sorrend az utolsó mérkőzésen dőlt el, KOMÁROM kiesésével.

 

A „C” csoportban 5 csapat küzdött. BÁSTYA hagyományosan jól szerepelt (tavalyi 2. helyezett), most is magabiztosan nyerte a csoportot, de KERTMŰVES és a felvidéki NÁNA is megérdemelten jutott tovább.

 

Következett a középdöntő, 3 x 3-as csoportban. TOKOD ÜVEGGYÁR és VERŐCE két győzelemmel első helyen jutott tovább. SENIOR '92. és BÁSTYA pedig második helyen, talán ez némi meglepetés. NÁNA első helye dicséretes, hiszen ők a selejtezőben nem szerepeltek ilyen jól.

 

A továbbjutott 6 csapat vasárnap, február 22-én 10 órától 15 óráig vívja a döntőt. A helyszínen lesz a sorsolás, ami majd 2 x 3-as csoportot alakít ki. A döntő várhatóan 15 órakor fog kezdődni.

(forrás)