Már hét éve történt - Borbély Zoltánra emlékeztek
Kultúra
2015. febr. 12.

<p><span>Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagyra emlékeztek a rendőrök Komárom-Esztergom megyében. A hős rendőr 2008 februárjában veszítette életét Esztergom-kertvárosban szolgálatteljesítés közben. Társai minden évben koszorúznak és fejet hajtanak emléke előtt. 2010-től február 11-e a rendőrség hivatalos véradó napja.</span></p>

Fotó: police.hu

 

Dorogi síremlékének és az Esztergomi Rendőrkapitányságon elhelyezett emléktáblájának megkoszorúzásával emlékeztek meg a rendőrök Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagyról 2015. február 11-én. A hősi halált halt egyenruhásért gyertyát gyújtottak a családtagok, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetői, valamint egykori kollégái.

 

Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagy 2008. február 11-én szolgálatteljesítés közben vesztette életét Esztergom-Kertvárosban. Emlékére 2010-től február 11-e a Rendőrség hivatalos véradó napja. A Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergomi megyei szervezete 2015. február 11-én a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon és az Esztergomi Rendőrkapitányságon várta az önkéntes véradókat. Mind a két helyszínen összesen 59-en adtak vért. A véradással nem csak Borbély Zoltánnak kíván emléket állítani a rendőrség. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság állománya a megemlékezéssel és az önkéntes cselekedettel tisztelgett mindazon rendőrök emléke előtt is, akik szolgálat közben haltak hősi halált.

 

Forrás: police.hu

(forrás)