Indul a tavasz a rögbiseknél
Sport
2015. febr. 12.

<p>Január 17-én tartotta évadnyitó közgyűlését az Esztergomi Vitézek RAFC 12-szeres bajnok,14-szeres magyar kupagyőztes rögbi csapata. Kiosztották az év játékosainak járó díjakat, elemezték az elmúlt időszakot és ismertették a tavaszi idény menetrendjét is.</p>

A nagy számban megjelenteket Neuzer András egyesületi elnök köszöntötte. Beszámolójában értékelte 2014-év munkáját eredményeit, kitérve az egyesület anyagi helyzetére is, majd ismertette 2015-ös év célkitűzéseit, feladatait és az elvárásokat. Fő feladatként a fiatalok nevelését, hatékony szerepeltetését, megtartását jelölte meg.

 

Folytatásban a korosztályos edzők, Böhm Balázs, Koller Zoltán, Sölösi László, Remsik József és Suiogán Károly ismertették az elmúlt időszak történéseit, a diákolimpiai versenyeket, bajnokságok eseményit és a külföldi turák örténéseit. Beszámolóikban kitértek az edzések látogatottságára, a sportolók viselkedésére, szorgalmára, fegyelmezettségére, valamint a csapatmunka fontosságára.

 

Az évadnyitó várva várt eseménye volt az év játékosainak járó dijak átadása. Az edzők javaslatai alaján 2014 év legjobb játékosai korosztályokként:

 

Törpe korosztályban: Klotz Ákos

Mini  korosztályban: Kade Zsombor

Kölyök korostályban: Klotz Ferenc

Kadét korosztályban: Sovány Erhard

Junior korosztályban: Csombok Erik

Felnött korosztályban: Soós Dániel

Női csapatból: Éles Melinda

 

A téli alapozás január 8-án kezdődött erőnléti edzésekkel. Főleg konditermi erősítések, majd szabadtéri futások váltják egymást. Február huszadikától már szabadtéri gyakorlásokra kerül a hangsúly, ahol már az erőnléti gyakorlások mellett a taktikai és technikai elemek elsajátítása is lehetővé válik.

 

Megszületett a tavaszi rögbis eseménynaptár. A Vitézek a Magyar Bajnokság Felsőházába nyertek besorolást.

 

Tavaszi bajnoki mérkőzések:

2015. 03. 07.                                   Vitézek–Kecskemét

2015. 04. 12.                                   Vitézek–Exiles

2015. 04. 18.                                   Vitézek–Batta

2015. 05. 12.                                   Szeged–Vitézek.

 

Tavaszi kupamérkőzések:

2015. 03. 14.                                   Smartson Zagreb–Vitézek

2015. 03. 21.                                   Vitézek-Split

(forrás)