A Szentgyörgymezői Olvasókör februári programjai
Kultúra
2015. febr. 9.

<p>Pályázatot hirdetett az olvasókör Ezer meg egy szóban a nő címmel, amelyre március közepéig várják a pályaműveket. De lesz digiráma vetítés, illetve az olvasókör természetjáró csapata is tovább koptatja a bakancsokat, vasárnap a Két-bükkfa nyereg-Pilisnyereg kilátó útvonalon.</p>

12. csütörtök 18.00 Szekeres János, Molnár László digiráma vetítése

 

 

15. vasárnap 08.10 Természetjárás

Az Olvasókör természetjáró csapata a Két-bükkfa nyereg- Pilisnyereg kilátó útvonalon koptatja a bakancsokat. Indulás az Esz-tergom buszvégállomásról 8.10 órakor Dobogó-kőre közlekedő autóbusszal. Költség: útiköltség. Túravezető: Polacsek Mónika. Minden új érdeklődőt (is) szívesen látunk.

 

21-22. szombat-vasárnap 10.00-16.00 Intimtorna tanfolyam

2x6 órában újra indul intimtorna tanfolyam Esztergomban, az Olvasókörben. Intim tünetek, betegségek megelőzésére, meglévő panaszok gyógyítására egyaránt ajánlott a Kriston Intim Torna gyakorlatainak elsajátítása. Kismamáknak a szülésre történő felkészülésben, a szülés utáni regeneráció elősegítésében van kiváló hatása. A tanfolyammal kapcsolatos kérdéseivel a 06-30-297-1650-es telefonszámon Dr. Skultéti Judit orvostanácsadót keresse, levélben a gatizomtorna@gmail.com e-mail címen érdeklődhet. A tréning része egyéni kérdések megbeszélése, orvosi tanácsadás is. Korábban tanfolyamot végzettek számára van lehetőség ismétlésre. Szeretettel várunk minden érdeklődőt, életkortól függetlenül.

 

28. szombat 18.00 Borverseny eredményhirdetése(a Kertbarát Kör zártkörű rendezvénye)

 

FELHÍVÁS (FONÓ)

 

A Szentgyörgymezői Olvasókör kötni tudó asszonyokat, lányokat keres.

Március az Olvasókörben a „Nők Hava” nevet és ennek megfelelő tartalmú programokat jelenti. A 2015. évi „Nők Hava” egyik programjaként heti egy alkalommal FONÓ üzemel majd az intézményben. Ennek a FONÓnak – ahol kötni akarunk – az a célja, hogy a Szentgyörgymezei Óvoda számára kötött ajándékokat készítsünk. Aki a hetenkénti FONÓba nem tud eljönni, de szeretne AJÁNDÉKOZÓ lenni, azok számára kínálunk lehetőséget: 10 cm x 10 cm méretű, tetszőleges mintájú kötéseket lehet készíteni (akár személyenként többet is), ezeket legkésőbb március 24-ig az Olvasókörbe kellene eljuttatni. Ezeket a behozott „műveket” az utolsó FONÓ (március 26.) ideje alatt egy nagy egésszé összevarrjuk és a Szentgyörgymezei Óvodának ajándékozunk azokkal a „művekkel” együtt, amelyek a FONÓ helyszínén készülnek március 5., 12. és 19. napok délutánján.

A FONÓ délutánjain vendégeink is lesznek: az esztergomi zeneiskola népzenét tanuló hallgatói és a Bánomi Óvoda csöppségei. Az utolsó FONÓ alkalmával természetesen a Szentgyörgymezei Óvoda apróságai lesznek vendégeink.

 

A Szentgyörgymezői Olvasókör, a Helischer József Városi Könyvtár és a Prímás Pince a 2015.évi NŐK HAVA alkalmából pályázatot hirdet Ezer meg egy szóban A NŐ címmel. A pályázók köre: minden 18-99 év közötti férfi és nő bárhonnan az országból.

A pályázat műfaja: tetszőleges. Terjedelme: 1 000 + 1 szó. Beküldési határidő: 2015. március 15.

Díjazás: I. helyezett 15 000 Ft + ajándékcsomag; II. helyezett 10 000 Ft + ajándékcsomag; III. helyezett 5 000 Ft + ajándékcsomag.

A pályázatokat elektronikus formában az sz.olvasokor@gmail.com címre várjuk! Minden pályázótól bemutatkozó levelet kérünk névvel, címmel, életkorral, elérhetőséggel és egy JELIGÉVEL, melyen fut a pályázat.

Eredményhirdetés időpontja: 2015. március 28, NŐK HAVA zárórendezvény.

Helyszíne: Helischer József Városi Könyvtár, Esztergom, Bánomi út 8.

(forrás)