Füves cigaretta és alkohol befolyása alatt vezetett
Bulvár
2015. febr. 3.

<p><span>Az 51 éves dorogi férfi személygépkocsival közlekedett annak ellenére, hogy őt a bíróság 2014. március 27-én eltiltotta a járművezetéstől.</span></p>

A járművezetőt az egyenruhások előállították a Dorogi Rendőrkapitányságra, ahol ellenőrizték ittasságát és azt is, fogyasztott-e kábítószert. Mindkét teszt eredménye pozitív lett. Az alkoholfogyasztást A. Tibor még elismerte, a kábítószer-gyorsteszt számára kedvezőtlen eredményét pedig azzal magyarázta, hogy elindulása előtt a kocsma előtt többen is füves cigarettát szívtak, melynek füstjét önkéntelenül is belélegezte.

 

A. Tibornak gépjárműve iratai miatt is magyarázkodnia kellett. A járművet 2014. november 14-én kivonták a forgalomból, műszaki érvényessége 2015. január 7-én lejárt, és a gyanúsított kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást sem kötött rá. A. Tibor ellen járművezetés ittas állapotban vétség, valamint kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntető, az általa elkövetett szabályszegésekért pedig szabálysértési eljárást indított a Dorogi Rendőrkapitányság.

 

Forrás: police.hu

(forrás)