Ökumenikus imahét Esztergomban
Egyház
2015. jan. 20.

<p><span>2015. január 18-án Esztergomban is kezdetét vette az ökumenikus imahét. Az első alkalmon, a kertvárosi templomban Szemerei István káplán volt az igehirdető. Hétfőn este a Szent Anna (Kerek) templomban pedig Klimentné Ferenczy Andrea evangélikus lelkész hirdette Isten igéjét.</span></p>

2015. január 20-án az evangélikus templom lesz a házigazdája az ökumenikus gyülekezetnek, ahol Harmai Gábor plébános beszél majd.

 

Forrás: esztergom.lutheran.hu

 

A szerdai alkalmon, 21-én idén Székely János, esztergom-budapesti segédpüspök, Kocsis Fülöp görög katolikus püspök, Paskai László bíboros, Steinbach József református püspök és Szemerei János evangélikus püspök vesznek majd részt a liturgiai szolgálatban a Szentgyörgymezői templomban.

 

Január 22-én aztán a görög katolikus templomban Fehérvári Lajos plébános, 23-án a református templomban Papp Szabolcs görög katolikus paróchus, 24-én a Vízivárosi templomban Fischl Vilmosevangélikus lelkész, a MEÖT főtitkára, 25-én pedig a Bazilikában Ágostonné Apáti Gabriellareformátus lelkész hirdeti az igét.

 

Forrás: evangelikus.hu

(forrás)