A szigetcsúcsért bejelentkezett az Erzsébet Iskola is
Közélet
2015. jan. 19.

<p>Kelendő lett a Prímás-sziget Kossuth híd lábánál elterülő kis szeglete. A Strigonium és a Mahart közös projekttervezete szerint egy kikötővel egybeépített  családbarát paradicsom jönne létre, ahol minden korosztály megtalálhatná saját számításait, az Árpád-házi Szent Erzsébet Iskola viszont játszó- és sportcélokra bérelni ki a területet, építkezne és megnyitná a városi lakosság előtt is az újonnan kialakított teret. A január 22-i testületin tárgyalják az iskola kérelmét.</p>

A Strigonium Zrt. és Mahart Passnave Kft. közös terveit keresztezi a Szent Erzsébet Gimnázium részéről benyújtott kérelem, amelyben óvodai tagintézményük számára játszó- ás sporttevékenységek gyakorlására területet bérelnének az esztergomi önkormányzattól, a Kossuth híd lábánál elhelyezkedő ingatlanon, a városi köznyelvben csak szigetcsúcsként aposztrofált helyszínen. A területen amúgy manapság is ütött-kopott játszótér áll homokozóval és hintákkal. A Strigonium karöltve a Maharttal viszont már kinézte magának a területet, a látványterveket mindenki megcsodálhatja.

 

Strigonium és a Mahart tervei (Esztergom vízi kapuja)

 

Az Erzsébet Iskola beruházásának tervezett helyszíne

 

Tavaly év végén mutatták be a két cég kezdeményezését, amelyben Esztergom vízi kapujának terveit tárták a nyilvánosság elé. Ez utóbbi vendéglátó egységekkel, kisebb színpaddal, kézműves vásártérrel és megújult játszótérrel várná a városba érkező turistákat és az esztergomi lakosokat. Ha a „honfoglalás” logikája mentén értelmezzük a dolgokat, meg kell említenünk, hogy a Szent Erzsébet Iskola már 2008-ban is próbálkozott a terület bérbevételével. Akkor viszont a város és az iskola között létrejött egyezség ellenére a lakók ellenállásába ütköztek, így meghiúsult a tervezetük.

 

A területen egyébként játszóteret, 150 m-es futópályát, WC-t és kézmosót szeretnének kiépíteni akképpen, hogy mindez a város lakói előtt is nyitott térként üzemelne napközben, kerítéssel bekerítve, és csak éjszakánként zárnák. A beruházás keretében mozgáskorlátozottak számára is használható játszóeszköz kerülne a parkba, amelynek anyagi fedezetét az önkormányzat vállalná.

(forrás)