Stresszoldó tanfolyam
2015. 02. 14. 0:00
2015. 03. 07. 0:00

TECHNIKÁK A TANÍTÁSSAL, TANULÁSSAL KAPCSOLATOS
PSZICHÉS GÁTLÁSOK OLDÁSÁRA (akkreditált továbbképzés)

A tanfolyam 60 órás, tanúsítványt ad.

A tanfolyam időpontja: 2015. február 14-15., február 28 - március 1. és március 13-14.

A tanfolyam helyszíne: 2500 Esztergom, Rényi Rezső u. 3. Szentgyörgymezei Óvoda

Jelentkezés módja: Előzetes jelentkezési lap visszaküldése az info@tanulasinehezsegek.hu e-mail címre. A tanfolyam létszáma maximált, a jelentkezéseket csak a visszajelzés sorrendjében tudjuk elfogadni.

Bővebb információ: www.tanulasinehezsegek.hu


Célcsoport: óvodapedagógusok, tanítók, tanárok, fejlesztőpedagógusok, gyógypedagógusok, logopédusok, pszichológusok, stb.

A jelentkezés feltétele: egyetemi vagy főiskolai pedagógiai végzettség.

A tanfolyam címe: Technikák a tanítással, tanulással kapcsolatos pszichés gátlások oldására

Előadó: Kulcsár Mihályné fejlesztőpedagógus, a módszer kidolgozója.

Akkreditált program, száma:957/114/2013

A tanfolyam célja: A tanuláshoz kapcsolódó stressznyomok, pszichés gátlások felismerése, oldása. A hallgatók tanulják meg jobban értelmezni saját és a gyermekek motivációit, metakommunikációs jelzéseit. A tanulási stratégiákra vonatkozó ismeretek bővítése.

A tanfolyam témája: A pszichés gátlások felszámolására a mozgásterápián túl szükség lehet stresszoldó módszerekre is. Olyan technikákat választottunk ki, amelyeket saját pedagógiai gyakorlatunkban a legeredményesebben tudtunk használni és nem igényeltek speciális (pszichológusi) végzettséget. A tanfolyam tartalmaz önismereti teszteket pedagógusok számára, amelyek segítségével felismerhetik saját motivációikat és tanítványaik cselekedetinek mozgatórugóit. Tartalmaz kommunikációs gyakorlatokat a problémátlanabb kapcsolatteremtés megtanulására, a gyerekekben keletkezett stressz oldására.

Témakörök: Varázskör(NLP) - A kellemetlen tevékenységet kellemes élményhez kapcsoljuk; Gyors fóbia gyógymód(NLP) - Az eseményről leválasztjuk az érzelmeket, nevetségessé tesszük a szituációt; Stresszoldó kineziológia - Az izmokban tárolt feszültségek oldásával az energiakörök tehermentesítése; Az olvasáshoz, íráshoz, számoláshoz kapcsolódó stressznyom felderítése szemkörzéssel, oldása.(Kineziológia); Izomcsoportok harmonizálása az írás megkönnyítése érdekében. (Izomkontroll); A dyslexia, dysgraphia, discalculia neurológiai hátterének ismertetése, megjelenési formái és kezelése

Alkalmazott módszerek: előadás, konzultáció, bemutatás, megfigyelés, saját élményű mozgástréning, önálló munka.

A tanfolyam teljesítésének tartalmi követelménye: A továbbképzés résztvevői ismerjék meg a Wartegg önismereti teszteket, legyenek képesek helyesen használni, értékelni. Legyenek képesek a metakommunikációs jelzéseket felismerni, értelmezni. Ismerjék meg a tanulás rendszerfolyamatát, ismerjék fel a tanulást akadályozó tényezőket, tudjanak alkalmazni megfelelő tanulási stratégiát. Tanulják meg a stressz fiziológiáját. Ismerjék, alkalmazzák helyesen a stresszoldó tornát.Tanulják meg felismerni a dyslexia, dysgraphia, dyscalculia kialakulását előidéző pszichés tényezőket és tudjanak alkalmazni megfelelő stresszoldó technikát. Tanulják meg a tanítással, tanulással kapcsolatos stressz oldására alkalmas stresszoldó technikák elméleti alapjait és gyakorlati alkalmazásait: NLP-varázskör, gyorsfóbia gyógymód, hiedelmek megváltoztatása. Kineziológia (szemkörzés, stresszoldó torna). Izomkontroll (a vállöv és medenceöv izmainak összehangolása).

A tanúsítvány kiadásának feltétele: A résztvevő a tanfolyam összes óraszámának legalább 83%-án legyen jelen. (1 napot hiányozhat.)
Teljesítse az időközi ellenőrző feladatot. Tegyen sikeres záróvizsgát.

Alapította: LOGO-PED KM BT. 2060 Bicske, Prohászka u. 4.

A tanfolyam létszáma maximált, a jelentkezéseket csak a visszajelzés sorrendjében tudjuk elfogadni.

Ára: 60 000 Ft / fő, mely összeg tartalmazza az oktatáshoz szükséges segédanyagokat is. A felmerülő eszközkészítési, utazási és szállás költségek a hallgatókat terhelik. A befizetés történhet átutalással vagy készpénzben, a képzés első napján a helyszínen.

A vizsga sikertelen teljesítése esetén ez az összeg nem követelhető vissza.

A vizsgálathoz szükséges eszközök

A hallgató készíti el:
általános iskolában használatos tanulói betű- és számkártyák,
A/4-es méretű lap, melyen egy teljes lapot kitöltő piros x látható,



Lehetőséget biztosítunk minden érdeklődő számára, hogy térítésmentesen vehessen részt a képzés első napján.

A tanfolyamot elvégzett hallgatók – előzetes egyeztetés után – 7 éven belül, térítésmentesen ismételhetnek, de erről újabb tanúsítványt nem kapnak.