Sajtószemle: Interjú Bánfi Jánossal, az FC Esztergom elnökével
Sport
2014. dec. 15.

<p style="text-align: left;">A Hajrá Foci! magazin közölt hosszabb interjút Bánfi Jánossal, az FC Esztergom elnökével, november végén megjelent számában. A szakembert, aki a brazíliai világbajnokság idején a köztévé szakértőjeként működött, az esztergomi labdarúgás jelenéről és jövőjéről kérdezték. Mint megtudtuk, jelenleg a labdarúgás építése folyik, a fiatalok felvértezése, felsőbb osztályba jutást egyelőre nem tervezik a klubnál. </p>

A riportból kiderül, hogy az esztergomi labdarúgócsapat bár rendre a Komárom-Esztergom megyei első osztály dobogós helyein végzett, rövidtávon továbbra sem cél a Nemzeti Bajnokság harmadik osztályába való felkerülés. Négy éve az alulról történő építkezés mellett döntöttek, ezt választották követendő stratégiának, így a fiatalok a lehető legtöbbet kaphatják a futballból - mondta az interjúban Bánfi.

 

Mint kifejti, Sóron Tibor invitálására látogatott először a városba, az itt töltött idő alatt döntötte el, hogy csatlakozik a permanensen folyó munkához. Majd megépült az új sportcentrum is, amely immár professzionális kereteket nyújt a labdarúgás elmélyítéséhez a királyvárosban. Három műfüves pálya és élőfüves pálya várja a futball szerető fiatalságot, tavasszal már a felnőtt csapat is az új pályán rúghatja a bőrt. 

 

Az FC Esztergomnak ma már tíz korosztályos csapata, illetve felnőtt együttese van, több mint kétszázan sportolnak a klubnál. Teljes cikk az FC Esztergom oldalán érhető el.

 

(forrás)