„Esztergomban takarékos emberek élnek” – államkincstári értékesítési pont nyílt a városban

„Esztergomban takarékos emberek élnek” – államkincstári értékesítési pont nyílt a városban

2014. 12. 03. 18:26

Esztergomban is értékesítési pontot nyitott a Magyar Államkincstár, az esemény apropóján sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes megnyitót tartottak a királyvárosban. Kiderült, az Államkincstár 24 új állampapír forgalmazási ponttal bővíti a hálózatát idén, ezekből kettőt megyénkben adtak át. Szeptemberben Komáromban nyílt hasonló értékesítési iroda, mostantól pedig Esztergomban is közvetlenül ruházhatunk befektetési kötvénybe. Később megtudtuk, egyre több magyar állampolgár fektet be hazai állampapírokba és a "Babakötvények" vásárlásának is töretlen trendje van, a kihelyezéssel a vásárlói kedvet akarják felpörgetni, Esztergomban pedig úgyis takarékos emberek élnek, így a helyszín sem véletlen.

Fotó: Barlangi Gergő

Dr. Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke fordult először a sajtó képviselőihez. Elmondta, hogy Esztergom a 19. hely idén ősszel, ahol az állami szerv kihelyezett, értékesítési pontot avat. „Ez egy új stratégia része” – folytatta Dancsó – „hogy közvetlenül megszólítsuk az ügyfeleinket”. Majd hozzáfűzte: „az állampapír értékesítés folyamatában és a külföldi-belföldi vásárlók arányában változás történt az elmúlt két évben”. Egyrészt folyamatosan bővül az irodák és értékesítési pontok száma, másrészt egyre több magyar állampolgár vásárol állampapírt. A megelőző évek számsorait böngészve szembeötlő a trend, hogy 60-40% arányban a külföldi befektetők tulajdonába kerültek a magyar állampapírok. Most rövid időn belül fordulat állt be, és egyre több hazai vásárló akad, akik szívesen fektetnek a magyar állampírokba, slágertermékként pedig szívesen vásárolnak hosszú lejáratú Babakötvényeket.

 

„Örömteli fejlemény a városban az elmúlt évek után” – kezdte beszédér Dr. Völner Pál, országgyűlési képviselő. Majd köszönetet mondott az Államkincstár elnökének, hogy Esztergomra is gondoltak a fejlesztések során. A határ menti lét is predesztinálja a pont kialakítását a városban, egyúttal lehetőség nyílik, hogy szélesebb körben, közvetlenebbül éljenek befektetési lehetőségékeikkel az itt élő emberek – tette hozzá Völner.

 

Majd Horváth-Szeder Gábor, az Esztergomi Járás Hivatal vezetője üdvözölte az Államkincstár szorgalmazta befektetési pont megnyitását, kiemelve, hogy a járási hivatal közvetlen közelében (vele ugyanabban az épületben) megnyíló iroda már puszta jelenlétével emeli a hivatal tekintélyét, ahol a korábban tapasztaltakhoz hasonlóan ügyfélbarát bánásmód várja majd a város és a környék polgárait.

 

Bánhidy László, Esztergom város alpolgármestere beszéde elején biztosította a hallgatóságot, hogy Romanek Etelka a prioritásként kezelendő pilisi katasztrófa ügyével foglalatoskodik egyidejűleg, a kárfelmérés munkájában vesz részt éppen, ezért ő képviseli a polgármesterasszonyt. „Esztergomban takarékos emberek élnek” – kezdett mondandójába az alpolgármester. Majd megjegyezte, hogy a pénzügyek magasabb szféráiba még nem nyert kellő mértékű betekintést, de pedagógusként, negyven év tanításával a háta mögött, ő is felelősségének érzi, hogy már a kamaszodó diákok gondolkodásába is kellőképpen tudatosodjon a megtakarítás és takarékosság fogalmával fémjelzett attitűd. Mihamarabb gondoljanak a jövőre és a befektetésekre, ugyanakkor szavazzanak bizalmat az államnak is, a pont megnyitása egyidőben mindkettőhöz hozzájárul – értekezett Bánhidy.

 

Wurczer Irén, a Magyar Államkincstár Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóságának vezetője, a sajtótájékoztató háziasszonya összefoglalójában kifejtette, hogy a megyében eddig csak Tatabányán működött kihelyezett államkincstári értékesítési pont. 2014 őszétől viszont Komáromban és Esztergomba is várják a lakosságot hasonló szolgáltatással. Közelebb jöttünk az ügyfelekhez, hogy megszerezzük a bizalmukat, ezért nyitjuk az irodát is. No meg persze a statisztikák is megerősítik az újonnan nyíló pontok létjogosultságát, hiszen Komárom-Esztergom megyében mindig is kelendőek voltak a hosszú lejáratú befektetések – ismertette Wurczer Irén. Az okmányiroda gyomrában megvalósuló iroda pedig még közelebb hozza az ügyfeleket a befektetésekhez. Majd elmondta, heti két nap lesznek nyitva, szerdán és csütörtökön, előbb 9 és 17 óra, utóbb 9 és 16 óra között. A hét további napjain a személyes ügyfélfogadás szünetelni fog, de elektronikusan akkor is igénybe vehetők a szolgáltatások.

2014. 12. 05. 10:54

Egy bölcs, demokrata politikus elgondolkodik azon, hogy esetleg az ő tevékenységében is lehet hiba. Aki meg már elveszítette az önkontrollját, az meg így:

http://hvg.hu/itthon/20141205_Orban

2014. 12. 05. 10:43

"Mi a baj a reakciómmal McCain kirohanására ? Mi az, ami nem igaz?"

Szerintem nem a szavak valódi jelentése az érdekes, hanem az, hogy már a reppublikánsoknak is tele lett a hócipője Orbánékkal.

Az  amerikai liberális és baloldali demokraták már jó ideje elítélik a magyar kormány tevékenységét. ( Nem véletlen, hogy Orbánt a nyolc év alatt egyszer sem fogadta Obama. )

McCain szenátor korábbi, általam ismert megnyilatkozásai alapján számomra egyáltalán nem rokonszenves politikai nézeteket vall.

De ha ő, mint egy befolyályos republikánus szenátor a nyíltan hangoztatott bírálataival hozzájárul ahhoz, hogy a jelenlegi kormány megbukjon, akkor ez nekem tetszik. 

2014. 12. 04. 20:33

Az Egomi önkormányzat eddig jó úton jár. Reméljük, hogy a továbbiakban is.

Lényegesen jobb emberanyagot sikerült összeraknia egyrészt a Fidesz címke alatt valakinek (vagyishogy tudjukkinek), másrészt meg képviselő-testületileg a választóknak, mint az elmúlt 12 évben bármikor, ennek egyenes következménye, hogy konvergálunk valami járható út meg talán egy élhetőbb város felé. 

Babakötvény? Majd megkapod, hogy "honnan van ennek ennyi pénze, amikor meg nekem nincs"? :-)

És ez egy tök jó kérdés, bár itt offtopik, de nyilván nagyon szomorú egy ország lenne ez, ha kitünőre érettségiző, kiváló minősítésű diplomával bíró informatikus-mérnökök sem tudnának összegrundolni egy olyan céget maguk alá, amiből félretehető pénzük lesz 35 éves korukra. Tényleg minek tanulna bárki, ha ez egy lehetetlen küldetés lenne ebben az országban. LinkedIn-en pont ma jött egy ajánlat évi 45 ezer GBP-s fizetéssel, gibraltári teljesen fizetett relokációval, de éppen olyan növekedési pályán vagyunk aminek ismeretében az ilyen ajánlatokat nagyon könnyű szívvel tudom visszautasítani. Nem, nem a Szeretgom hoz ennyi pénzt - mielőtt valaki félreértené - erősen benne vagyunk viszont az outsourcing bizniszben és igen komoly domain tudást halmoztunk fel az elmúlt években az amerikai hirdetési piacot kiszolgáló cégeknek végzett projektekből, ráadásul egy budapesti partner céggel közösen elég jó sales pozíciókat tudunk felvenni, ha arra van szükség. Adunk el projektekre erőforrást Bécsbe, New York-ba, Londonba, mindezt esztergomi központtal. A Szeretgom ebben a történetben elég erősen csak veszteséget termelő "üzletág" és valamennyire "felesleges" támadási felület is, de ma már - jövőre lesz ugye 9 éves - egyfajta hagyomány, amit érdemes ápolni. 

De tény, hogy sok az irigy, aki csak a végeredményt látja, a belefektetett energiát, időt meg munkát nem... :)

2014. 12. 04. 19:37

Mi a baj a reakciómmal McCain kirohanására ? Mi az, ami nem igaz?

Értelmes emberek között alap, hogy vegyük komolyan magunkat és egymást. Lehet zsigerből dobálózni szavakkal, jelzőkkel, fogalmakkal, de, ha ezek nem megalapozottak, akkor valaki nem vette komolyan magát, vagy a másik embert. Ezért a szava, nálam semmit sem ér.

McCain csak távolról "látta" a fasizmust és a kommunizmust, nem érezte a bőrén, nem is tudja, hogy mit beszél. Ugyanis egy, a magyar nép által megválasztott kormányról szövegel. Ezek szerint mi mindannyian fasisztákok vagyunk. Tudom, hogy Te nem, mert másra szavaztál, de ő nem tudja és nem is fogja megkérdezni.

Ne legyél naív, Te is én is, mindannyian a "legjobb indián a halott indián", vagy a "büdös nigger", vagy a vietnámi "sárga majom" kategóriájába tartozunk McCain szenátor értékrendjében. Magyarul: nem érünk többet.

2014. 12. 04. 19:19

Jó pár szerencsétlen ügye kerekedett a Fidesznek az utóbbi időben. Internetadó, maradék magánnyugdíj, egyesek túlzott vagyonosodása, stb. Csökkent is a népszerűsége, és ki tudja, hol áll meg.

Az Egomi önkormányzat eddig jó úton jár. Reméljük, hogy a továbbiakban is.

 

Babakötvény? Majd megkapod, hogy "honnan van ennek ennyi pénze, amikor meg nekem nincs"? :-)

Bankbetétben tartom a pénzem, de  átteszem államkötvénybe, most, hogy tényleg nem kell Bp-re menni miatta.

Tetszik, hogy több témában reálisan ítélsz meg dolgokat, nem túl gyakori a mai időkben.:-))

 

2014. 12. 04. 16:01

Úgy tűnik, nemcsak én vagyok az egyetlen, aki nem tartja túlzónak McCain bírálatát!:)

http://m.hvg.hu/itthon/20141204_Goodfriend_McCain_nem_mondott_ujat

2014. 12. 04. 15:59

Így is lehet reagálni egy véleményre. Nagyjából ugyanezt fogalmazza meg az EU is, meg a tagállamok politikusai  is, igaz, visszafogottabb stílusban.

De a tartalom mindenhol ugyanaz. Korrupt, a liberális demokrácia értékeit megtaposó kormánya ne legyen Magyarországnak. És a fidesz kormány ilyen.

Én a magam részéről egy fillérrel nem kívánok támogatni egy ilyen kormányt. Állampapír vásárlással sem.

 

2014. 12. 04. 15:54

Az a gyanúm, hogy McCain szenátor ( Meg meg az USA más jeles politikusai, meg az EU más jeles politikusai ) nem az esztergomi önkormányzatot kritázálják, teszem hozzá, teljes joggal.

2014. 12. 04. 14:31

A McCain ügy annyiból nagyon szerencsétlen a Fidesznek, hogy elvileg a republikánus párt kegyeiért eléggé küzdöttek elég sokáig, és pont onnan ez egy nagyon erős maflás. De hát ugye nem az a legény aki adja, hanem...

Ami a MÁK irodát illeti, tök jó. Az egyik oka ami miatt nem intéztük még el ezt a babakötvény dolgot egyik gyerekre sem az pont az volt, hogy a francnak van kedve Tatabányára vagy Budapestre járni sorban állni a számlanyitáshoz. Igaz van a gyerekek életkezdésére más nem túl likvid befektetésünk is, amibe fizetek évente elég komoly összegeket, de sose árt egy diverzifikáltabb  portfoliót összerakni.

Úgy érzem jópár esztergomi egyelőre keményen bele van állva abba, hogy "fújj fidesz", miközben észre se veszi, hogy nem csak a személyek, de a hozzáállás is erősen megváltozott a városhoz - legalábbis helyi szinten. Ez az elmúlt 12 év eseményeit ismerve nem meglepő. De remélem lassan azért oldódni fog a hangulat. Ehhez kapcsolódó mai kishír, hogy Polgár József lesz újra kinevezve hivatalosan is 2019 végéig a Szentgyörgymezői Olvasókör élére.

2014. 12. 04. 14:12

Értem én, hogy ami rossz az CSAK A FIDESZ.:-))

Viszont a lakossági állampapír állománya meghaladta az 1900 milliárd forintot. Ennek oka valószínüleg a banki betéteknél magasabb kamat. Örülök, hogy Esztergomban is nyitnak egy irodát.

Ami pedig McCain szenátort illeti... Láttam egy riportot vele a BBC magyar adásán. Jellemző lehet rá az a stílus, ahogy reagált a csinos riporternő egyik kérdésére: "Maga bolond, hogy ilyet kérdez?" Más. Ha rajta múlna, szétbombázná fél Irakot és Szírát.

Igazi pökhendi, bunkó amerikai. Az ősei és ő is katona volt, nem ismer más megoldást, csak a gyilkolást.

Valószínüleg megzakkant az 5 és fél éves vietnami fogság alatt. Az fel sem merül a fejében, hogy mi a jó francot kerestek ott.

Fiam volt Vietnamban és bejártak sok vidéket. Leszámítva a propagandát, elszörnyedve nézte meg, hogy micsoda embertelen pusztítást okoztak az amerikaiak ártatlan civileknek és anyagi javaknak. Azután, amikor vesztettek, otthagytak több százezer embert, akik kiszolgálták őket, a kommunisták megtorlásának.

Csak megjegyzem, Johni-nak azzal kellene foglalkoznia, hogy hazájában sokezren tüntetnek a rasszista államhatalom, rendőrség, ügyészség ellen. Ez ám a demokrácia.:-(  Szóval, azt is kell nézni, hogy ki az, aki fasisztázza a másik embert.

 

2014. 12. 04. 12:17

Gondolom, most McCain szenátor is államkötvényt akar vásárolni!:) 

http://444.hu/2014/12/04/john-mccain-osszeszedte-az-orban-kormany-buneit/

2014. 12. 03. 22:05

Tisztelt Bánhidy Úr!
Ön már fizetett be Államkötvény előjegyzésre?
Nem összeget kérek, csak 1 igent, vagy nemet.
Elnézést, ha "igen" volt miből,mint  "alulfizetett" pedagógus, ha nem akkor meg fizetett prókátor.