Még mindig teljes útzár a Dobogókői úton - kidőlt fák, leszakadt felsővezetékek (képek)
Bulvár
2014. dec. 2.

<p style="text-align: justify;"><span>Az ónos eső utáni károk felszámolása érdekében megyénkben is több helyen dolgoznak. A Pilisi Parkerdő Zrt. szóvívője, Lomniczi Gergely tudatta: </span><em>"a pilisi részeken vasárnap délután óta folyamatosan nő a jégréteg vastagsága a fákon, helyenként öt-nyolc centiméter vastag jégpáncél borítja az ágakat és a fák törzsét. Nem javult a helyzet kedd reggelre sem, folyamatosan törnek le az ágak, törnek ketté vagy éppen dőlnek ki a fák a magasabban lévő erdőterületen". </em><span> Pilisszentkereszt és Pilisszentlélek között 4 km-es szakaszon, továbbá a pilisszántói és dobogókői bekötőutakon teljes útzár van érvényben.<strong> Az utinform.hu tájékoztatása szerint csak december 5-én oldhatják fel az útzárat.</strong></span></p>

"Az erdőállományban keletkezett kár összege még nehezen becsülhető, hiszen a legtöbb terület egyelőre megközelíthetetlen. Több száz hektáron azonban szinte nincsen ép koronájú fa. A Pilis-tetőn legalább húsz hektár fiatalost is a földig nyomott le a jég súlya. A kárfelszámolás költségeivel együtt több száz milliós nagyságrendű kárösszegre lehet számítani a Pilisi Parkerdőben" - tette hozzá Lomniczi.

 

A Magyar Közút kéri a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek, utazás előtt pedig minden esetben tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról a www.utinform.hu weboldalon, illetve a Facebookon (www.facebook.com/magyarkozut) és Twitteren (www.twitter.com/magyarkozut).

 

 

 

 

 

 

Forrás: MTI

Fotók forrása: parkerdo.hu

 

(forrás)