„Év Háza Komárom-Esztergom Megyében”: kategória nyertes a pilismaróti termelői piac

„Év Háza Komárom-Esztergom Megyében”: kategória nyertes a pilismaróti termelői piac

2014. 12. 01. 11:35

A Komárom-Esztergom Megyei Építész Kamara az Építészet Hónapja alkalmából tartotta az „Építészet Napját” a megyeszékhelyen, ahol kihírdették az "Év Háza Komárom-Esztergom megyében" díjakat, miközben ünnepélyes keretek között megnyitották szűkebb pátriánk legszebb épületeit bemutató kiállítást is. Díjazták Pilismarótot is, illetve az esztergomi Somody Zsolt egy péliföldszentkereszti ház tervezésével érdemelte ki a zsűri díját.

 

A beérkezett 26 pályamű közül – amely a pályázat történetének eddigi legnagyobb pályázói létszáma – a szakmai zsűri öt kategóriában ítélte oda az Év Háza Komárom-Esztergom Megyében Díjat, egy pályázatot pedig Dicséretben részesített.

 

Az Építészet Napja „Új utak Tatabánya építészetében” „Az Év Háza Komárom-Esztergom Megyében” c. szakmai napot Schmidt Csaba, Tatabánya Megyei Jogú Város polgármestere és Markos Anikó a KEM Építész Kamara elnöke nyitotta meg.

A szakmai nap délelőttjén a Tatabánya önkormányzata által kiírt „Gerecse Kapuja” és a „Megyeháza-tér” projekt terveinek bemutatására és a díjak átadására vártuk az érdeklődőket.

A program az állófogadást követően „Az Év Háza Komárom-Esztergom Megyében” pályázat értékelésével és a díjak átadásával folytatódott. Ez évben az a szerencsés helyzet adódott, hogy a szakma zsűri mindhárom tagja, Bálint Imre DLA, Krizsán András DLA és Dr. Winkler Gábor is részt tudott venni az ünnepségen, így közösen adhatták át az elismeréseket.

 

 

 

 

További díjazottak:

 

 

 

Forrás: kemek.hu

Még nincsenek kommentek :(