Steindl Balázs a megyei közgyűlés új, külsős alelnöke

Steindl Balázs a megyei közgyűlés új, külsős alelnöke

2014. 11. 28. 14:16

Steindl Balázst választották a Komárom-Esztergomi Megyei Közgyűlés új, külsős alelnökévé – adta hírül a kemma.hu. A november 27-i megyei testületin az új kinevezés mellett napvilágra került a bizottsági tagok névsora is, amelyet szintén elfogadott a grémium. A Szeretgom úgy értesült, hogy az újdonsült tisztviselők között ezentúl helyet foglal majd Pál György, egykori esztergomi képviselő is, az Ügyrendi Bizottság egyik oszlopaként. A mindig szúrós tekintetű Oscar Wilde egyidejűleg bejelentette, új könyvében immár nem az örök ifjúság szakadatlan hajhászásának megörökítésére törekszik. Talált új topikot, amely sokkal múlhatatlanabb üzenetet hordoz.

 

Az ülés Popovics György elnöklése mellett kezdődött, először beszámolókat hagytak jóvá a képviselők, majd elfogadták a bizottságok tagjait.

 

Új külsős alelnöknek Steindl Balázst választották meg, aki, mint tudjuk, korábban a Fidesz helyi frakcióvezetőjeként pörgette ki az esztergomi közéletet. Megállapították a tisztviselő illetményét is, amely 424 ezer 100 forint lesz, heti 36 órás működés esetén, plusz költségtérítés. Bár személyének szükségességét többen firtatták.

 

Hogy mi lesz a feladata és munkálkodási köre? Arra Popovics György nagyvonalúan csak annyit válaszolt: „A megyei önkormányzat hatékonyabb működése érdekében választanak másik alelnököt, aki a területfejlesztés feladatait látja majd el, illetve a társadalmi és az önkormányzati kapcsolatok építésében is jelentős szerepet kap” – tudatja a kemma.hu.

 

Miért pont ő a kiválasztott? Popovics enigmatikus válaszában Esztergom városával adódó kommunikációs nehézségek feloldásával indokolta. Pedig Steindl Balázs szeptemberben még a következőket nyilatkozta: "Tájékoztatom az esztergomi választópolgárokat, hogy Esztergom város politikai életében semmilyen szerepet a jövőben nem vállalok..." (Steindl Balázs, 2014. szeptember 16.)

 

„A felvetés, amely szerint az évi majdnem 6 milliós összeget a munkatársak között kellene szétosztani és nem plusz munkaerőt alkalmazni, süket fülekre talált. A képviselők titkos szavazásán 9 igen és 3 nem mellett eldőlt a kérdés. A Jobbik frakciója nem szavazott. ” – zárja írását a kemma.hu.

 

Az Ügyrendi Bizottságba külsős tagként bekerült Pál György, szintén volt esztergomi városatya – tudta meg a Szeretgom a megyei közgyűlés aljegyzőjétől.

 

Ügyrendi Bizottság

 

 • elnöke: Dr. Balogh Zoltán (FIDESZ-KDNP)
 • elnökhelyettese: Ujházy Emil (MSZP)
 • tagjai: Papp Péter Attila (FIDESZ-KDNP)
 • Szallerbeck Kornél Fendál (FIDESZ-KDNP)
 • Zoltai Dániel (FIDESZ-KDNP)
 • Dr. Konczer Erik (DK)
 • Zentai-Plajner Zsolt (JOBBIK) nem közgyűlési tag tagjai: Kókai Rita (FIDESZ-KDNP)
 • Paál György (FIDESZ-KDNP)
 • Rohonczi László (FIDESZ-KDNP)
 • Tóth Győző (FIDESZ-KDNP)
 • Stámusz Andrea (JOBBIK)
 • Dr. Mészáros Gyula (MSZP)

 

Területfejlesztési Bizottság

 

 •  elnöke: Turi Bálint (FIDESZ-KDNP)
 • elnökhelyettese: Zoltai Dániel (FIDESZ-KDNP)
 • tagjai: Dr. Balogh Zoltán (FIDESZ-KDNP)
 • Maszlavér István (FIDESZ-KDNP)
 • Dr. Szabó Gábor (FIDESZ-KDNP)
 • Michl Miklós (JOBBIK)
 • Winkfein Csaba (MSZP)
 • nem közgyűlési tag tagjai: Kupcsok Milán (FIDESZ-KDNP)
 • Nagy György (FIDESZ-KDNP)
 • Sinkovicz Zoltán (FIDESZ-KDNP)
 • Turi Lajos (FIDESZ-KDNP)
 • Pető Zsolt (JOBBIK)
 • Pálinkás Vilmos (DK)

 

 Pénzügyi Bizottság

 

 • elnöke: Dr. Szabó Gábor (FIDESZ-KDNP)
 • elnökhelyettese: Polonyi Zsolt (JOBBIK)
 • tagjai: Turi Bálint (FIDESZ-KDNP)
 • Szallerbeck Kornél Fendál (FIDESZ-KDNP)
 • Papp Péter Attila (FIDESZ-KDNP)
 • Dr. Konczer Erik (DK)
 • Ujházy Emil (MSZP)
 • nem közgyűlési tag tagjai: Grépály András (FIDESZ-KDNP)
 • Horváth Imre (FIDESZ-KDNP)
 • Nagy Sándor (FIDESZ-KDNP)
 • Schunder Tibor (FIDESZ-KDNP)
 • Balogh István (JOBBIK)
 • Gerébi András (MSZP)

2014. 12. 01. 9:34

Természetesen ki mit olvas és abba mit tud, vagy akar beleértelmezni az elsősorban attól függ milyen értékeket képvisel, vagy nem képvisel ,

én ezt az irást nemtudom másképpen értelmezni ! De mindenki azt gondol amit akar csak ne akarjon arról meggyőzni,hogy a fehér az fekete, én 

vagyok annyira liberális ,hogy meghagyom neki a jogot a "másképp" gondolkodásra ! és nem akarom mindenáron meggyőzni semmiről !

Sajnos az intézményesitett rablás még a VGMK-val kezdődött és folytatódott az "ügyesség" az előprivatizációval, még a rendszerváltás előtt !

Ezen "ügyességen"felbuzdulva aztán ( " jókor voltunk jó helyen" ) a rendszerváltást követően folytatódott  a féktelen és gátlástalan rablás

 ( külömböző ideológiákba csomagolva ) amit az éppen ügyeletes hatalmon lévő párt vezényelt, saját érdeke és szájize szerint ami aztán tart mind a mai napig ( ebben valahogy teljes az egyetértése minden hatalomba került pártnak ) csak mára már teljesen elfogyott a NEMZETI vagyon, hitelt meg már nemadnak, igy nemlehet egyszerre rabolni meg osztogatni is ! Ezért kell a megtermelt értékeket igy elosztani, hogy aki az értéket létrehozta kap (jóesetben )1/5- 1/10 részt abból amit megtermelt ! Ahhoz képest amit kapna, ugyanazért a teljesitményért, egy másik uniós országba  akár 5X10-szer annyit  én meg ezt gondolom ! Természetesen azt mondom mindenki arra szavaz és azt gondol amit akar, mert demokrata és liberális vagyok a szó eredeti értelmébe !

Ezért nem kellettem és nem is akarok belekerülni a fő sodrás vonalba, középszerű önbecsülését vesztett személytelen emberként, maradok egyenlőre inkább a "vesztesek" oldalán szabad akaratomból . Nekem meg ez a liberalizmus !

 

2014. 12. 01. 6:53

Némileg tévedésben vagy.

A Magyar Narancs írása nem egy oyan esetől szól, hanem olyanról, amely  jelenleg csak Magyarországon történhet meg , most a Fidesz_KDNP kormány idején.

2010 óta, amióta ők szerencséltetnek minket népboldogítani, amióta folyamatosan felszámolják a liberális demokrácia intézményrendszerét és értékeit, azóta történnek ilyen gyalázatos esetek Magyarországon.

Ilyen arcátlan és gusztustalan személyi döntések ilyen mennyiségben nem voltak a rendszerváltás óta.

A kormányprogrammá vált lenyúlások országa lettünk, és ennek rendelődik alá minden.

Demszky nemrég azt mondta, hogy illegitim a kormány. Ha ez így van-és hajlamos vagyok ezt gondolni-ebből igen sok dolog következhet.

2014. 12. 01. 0:50

Köszönöm!
De tudod, vannak ügyek, helyzetek, amelyek már nálam is kiverik a biztosítékot.

Viszont reménykedem, hogy a legkilátástalanabb helyzetből is van kiút, egyszer csak rátalálunk, még ha olyan szövevényes is, mint a möbius szalag:
2014. 12. 01. 0:42

"Egyáltalán szükségünk van nekünk azokra a pártokra akik 25 év alatt

ide navigálták ezt a jobbsorsra érdemes tehetséges népet ! "


Nem tartozik szorosan a témához, de azért kíváncsi lennék, mennyi is az "annyi"?!

Vagyis: 
Hány olyan párt került a süllyesztőbe a 25 év alatt, akik súlyos pénzekkel fejték az államot JOGOS (???) állami támogatás címén?
És vajon összegszerűen mennyi lehet ez a pénz?
Azt gondolom, ha most hirtelen ezek a pénzek valami CSODA folytán visszafolynának az állam kasszájába, azt hiszem, sok gondunk megoldódna! (Rászoruló gyerekek étkeztetése pl.)
Különösen az "elsíbolt" pénzekre való tekintettel is, melyek szinték a pártok rovására írhatók!
Pl. "E-hitel"-ek vissza nem fizetése (Lakitelek!!!...).

A másik dolog ennek kapcsán jutott eszembe:
Azokat az embereket, akik ide-oda grasszálnak egyik pártból a másikba, bizony, nem ártana hiteltelenség miatt kitiltani a politikai életből, miként a bűnözőket a közjogaik gyakorlásából. Nem még kinevezni a parlament egyik alelnökének! :(((


2014. 11. 30. 23:14

  "http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/kirugtak-a-kozmediabol-londoni-szallodaban-takaritott-csaladja-szetszakadt-92771"

Igen ez egy tipikus magyar család sorsa az Európai unióba ! A 21. században, a harmadik évezred küszöbén !

Éppen ez az ami elgondolkoztat, vajon ezért kellet a rendszerváltás ? Egyáltalán szükségünk van nekünk azokra a pártokra akik 25 év alatt

ide navigálták ezt a jobbsorsra érdemes tehetséges népet ! Talán ezért utasitanak el minden pártot egyre többen és egyre határozottabban !

Már akik még birják itthon !

2014. 11. 30. 21:06

Mindeközben pedig a szabad, független értelmiségit ellehetlenítik.

Pesten is, és mindenüt, ahol fideszes a városvezetés.

 

"Újságírói munka (Éva 20 évig hírszerkesztő volt) éppenséggel lett volna a kisvárosban: újra hírszerkesztőként dolgozhatott volna a helyi rádióban, ahol minden második hír a helyi kormányzópárti politikusok dicsőséges munkájáról szólt. Esetleg néhány kilométerrel odébb, egy szintén kisvárosban a helyi televízióban lett volna módja, hasonlóan az előzőhöz, a Fidesz jobban teljesít szlogent helyi példákkal alátámasztani."

 

http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/kirugtak-a-kozmediabol-londoni-szallodaban-takaritott-csaladja-szetszakadt-92771

2014. 11. 30. 17:52

A Fidesz a hűséges vazallusait megjutalmazta. Nehogy hátországa ellenség legyen.

2014. 11. 30. 10:43

  "Én általában nem szimpatizáltam Önnel. De most egyetértek!"

Annál inkább örülök annak,hogy egyetértünk, ez ugyanis minden rendszer alfája és omegája jóllehet a 25 éves vesszőfutásunk rákfenéje !

Jóllehet amelyik elit ezt végérvényesen megoldja az lehet akár, a következő 25 év letéteményese, de ez már biztos,hogy nem lehet a FIDESZ .

Mert a korrupció egy olyan öngerjesztő folyamat, amibe ha egyszer valaki belekerült, önerőből nem lehet kiszabadulni, csak egyre mélyebbre süllyedni.

Innentől kezdve aztán lényegi nézetkülömbség már nem is lehet köztünk. Mert a többi meg már a demokrácia része !

Mert az aki vita mentes, egyetértést ("békét") szeretne az nem demokráciát, hanem FIDESZ uralmat akar !

Jóllehet teljes sikerrel ! De számomra ez nemjelenti azt,hogy igy van jól, bár törvényszerű !

 

2014. 11. 30. 9:14

"...de mint a jelek mutatják a választások után már a fideszes szimpatizánsoknak is elege lett !..."

Holdfény sosem "beszél" csúnyán, de mivel most választottunk öt évre , az ő stílusám: b........juk!

 

2014. 11. 29. 21:35

Én általában nem szimpatizáltam Önnel. De most egyetértek!

2014. 11. 29. 21:13

   "Steindl Balázst választották a Komárom-Esztergomi Megyei Közgyűlés új, külsős alelnökévé – adta hírül akemma.hu. A november 27-i megyei testületin az új kinevezés mellett napvilágra került a bizottsági tagok névsora is, amelyet szintén elfogadott a grémium. A Szeretgom úgy értesült, hogy az újdonsült tisztviselők között ezentúl helyet foglal majd Pál György, egykori esztergomi képviselő is, az Ügyrendi Bizottság egyik oszlopaként"

 

 S. B. fizetését 424000 ft/hó + költségtéritésben állapitották meg ! No ez az a gátlástalanség amiből nekem elegem volt már a választások előtt de mint a jelek mutatják a választások után már a fideszes szimpatizánsoknak is elege lett ! Ha másba nem is, de ebbe remélem bele fog bukni a fidesz !

Ez a heti 36 órára számolva magasabb órabér mint amiről egy agysebész álmodhat ! De egy mai Magyar vállalkozó két nap alatt dolgozik 36 órát,

ráadásul hasznos értékteremtő szellemi munkát végez többségében, jóllehet a jövedelme még igy se éri el ezt a havi átlagot ! Tudom vannak sokan 

Esztergomba is akik erre szavaztak ,lehet,hogy nekik ez tetszik de nekem nem. Jóllehet a fiatalembernek az érdeme annyi,hogy szerzett egy büfé szakos diplomát, belépett a Fideszbe és Meggyes T sofőreként szerezte meg az élettapasztalatát ! Frakció vezetőként pedig milliárdos károkozások

tevőleges résztvevője volt 4 éven keresztül. Természetesen minden törvényes, csak nekem nem tetszik!

Nem akarom a fiatal embert bántani, lehet,hogy egy jóravaló ember is lehetne de " aki korpa közé keveredik megeszik a disznók "

 és ez a bölcs magyar közmondás rá is vonatkozik.

 Pál Györgyről meg inkább nem is nyilatkozok mert az nem lenne szalonképes . Hazudni meg nem akarok. Méghogy ügyrendi bizottság ?

Szerintem ez már mindennek a csimbarasszója. DE! ez a demokrácia ! Ez lenne a megyei grémium !? Ők költik el a mi pénzünket nahiszen....

 JÓLNÉZÜNK KI !

 

2014. 11. 29. 9:35

A miniszterelnök elhíresült mondása Steindl Balázs esetében is beigazolódott:

Ne azt nézzék, mit mondok, hanem amit csinálok!

2014. 11. 29. 9:17

Nem kell aggódni!  Újabb adók kivetésével még bővíthetik az ilyen megélhetési "figurák" létszámát és fizetését. Ilyen országban élünk!

2014. 11. 29. 0:34

Kinél adták be a szakmai önéletrajzukat és ki értékelte megfelelőnek őket eme pozició betöltésére? Most ők megyei szinten (külsősként) tenyezők lettek. Talán lobbizni fognak tudni Esztergomért?

2014. 11. 28. 23:54

Miért is nem vagyok meglepve?! Nyelvöltés

Hát eeeegen... Vannak akik mindig a talpukra esnek, és nem s----re!

 

2014. 11. 28. 21:36

Na az ilyen sikeres emberektől tartottam amikor a Fidesz azt mondta, folytatjuk. Persze közpénzekből, ahogy a fenti példa is mutatja. Gíró-Szász, http://hvg.hu/itthon/20141124_GiroSzasznak_kozel_milliardos_vagyona_va/ , itt kérem minden törvényes vagyonkájában is van némi esztergomi közpénz. Ilyen sikeres emberek láttán, miért is nincsenek illúzióim a jövőt illetően?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2014. 11. 28. 19:57

Mondták, senkit nem hagyunk az út szélén.

A többiek meg annyit érnek, amennyiük van.

2014. 11. 28. 16:57

Miért, valaki komolyan azt gondolta, hogy most majd állást keresnek és dolgozni fognak? A Párt gondoskodik a hű szolgákról. Tényleg, azt tudja valaki, hogy Meggyes mivel keresi mostanában a kenyérre valót?