Távozott a férfi az esztergomi wellnesshotelből, pár nap múlva meghalt
Bulvár
2014. nov. 25.

<p style="text-align: justify;">Egymillió forintos kártérítésre kötelezett nemrég a Fővárosi Törvényszék egy Esztergom melletti wellnesshotelt, ahol egy idős házaspár legionellafertőzést kapott, majd a férfi két héttel hazaérkezése után meghalt - fogalmaz cikkében az<a href="http://index.hu/belfold/2014/11/25/hazajottek_a_wellnessbol_aztan_a_ferfi_meghalt/"> Index</a>. </p>

Egy idős házaspár 2010. október 10–14. között pihent a Búbánatvölgyben található, négycsillagos Hotel Bellevue wellnesshotelben. Hazatérérésük után mindkettőjüknek magas láza lett. A 79 éves férfi állapota később válságosra fordult. Kórházba került, majd 15 nappal a hotelből való hazatérése után súlyos tüdőgyulladás következtében meghalt. A boncolás legionella baktérium jelenlétét mutatta ki a szervezetében - írja az Index.

 

A család később pert indított a szálloda ellen. A jogerős döntés szerint a hotelnek most 1 millió forint kártérítést kell fizetnie a családnak.

 

A család többi tagja, így az elhunyt férfi idős felesége és fia is külön-külön kártérítési igénnyel lépett fel. Információnk szerint a hotel a peren kívüli megegyezéstől elzárkózik, annak ellenére, hogy a család többi tagja által indított kereset igen nagy valószínűséggel a korábbi jogerős döntés alapján a hotel marasztalásával zárulhat. Ennek ellenére a baktériumok vizsgálatát máig nem írják elő a jogszabályok a fürdőkben - zárja a cikket a portál újságírója.

 

 

(forrás)