Megkezdődött a közvilágítás helyreállítása

Megkezdődött a közvilágítás helyreállítása

2014. 11. 19. 13:36

Az EH-SZER Kft. munkatársai ma megkezdték annak a 60 darab, emelt fényerejű LED lámpatestnek a kihelyezését, amelyek a múlt héten érkeztek meg. A lámpatesteket a legkritikusabb helyekre helyezik ki, figyelembe véve az elmúlt hetekben érkezett lakossági visszajelzéseket, valamint a képviselők által készített, részletes listát. 

Utóbbi választókerületenként, utca szintre lebontva részletezi, hogy hány darab lámpatest van üzemen kívül. 

A szolgáltató cég – amely hétfőn és kedden a korábban jelzett hibák (vonalhibák, kiégett biztosítékok stb.) is kijavította – munkatársai a következő helyeken szerelik fel az új lámpatesteket: 
Rényi Rezső utca – Széchy Dénes utca sarok, Leiningen utca, Honvédtemető utca, Szent György utca, Kopácsy- Földműves utca sarok, Nagy Sándor utca, Horváth Géza Sor, Telegdy Csanád utca, Bercsényi utca, Damjanich és Párkányi utca sarok, Esztergom-Kertvárosban a templomnál lévő buszmegálló, Sugár út, Lázár Vilmos utca, Budai Nagy Antal utca, Jókai Mór utca, Simor János, Csenkei út, Pöltemberg utca, Rényi Rezső utca, 48-as tér, Török Ignác utca, Regiomontanus utca, Pór Antal tér, Árpád utca, Kovácsi utca, Tartsay Vilmos utca, Károlyi Mihály utca, Lázár Vilmos utca, Hunyadi János utca, Jókai utca, Szamárhegy-Árnyas út, Gábor Áron utca, Wesselényi utca, Damjanich út egy szakasza.

A jelenleg rendelkezésre álló lámpatestek csak egy-egy, eddig teljesen sötét szakasz részbeni megvilágítására, illetve a balesetveszélyes helyeken a közvilágítás biztosítására elegendő. A közvilágítás teljes körű visszaállítása ennél több időt vesz majd igénybe, mivel az elmúlt egy évben – bár elvileg erre anyagi fedezet lett volna – nem történt meg a lámpatestek pótlása.   

 

Forrás: esztergom.hu

2014. 11. 19. 16:26

Köszönöm!

2014. 11. 19. 16:20

Nyilván nem, mert akkor kijönne, ha rákeresel a kozbeszerzes.hu-n, és nem jön ki.

2014. 11. 19. 16:12

A 60 db.lámpatestre írtak ki közbeszerzést?

2014. 11. 19. 16:01

Úgy tudni, hogy utólagosan (valamikor a nyáron) megkapták a lámpák szabványengedélyt, addig azonban valóban nem volt ilyenük, úgy rendelgették. Mondjuk a lámpatestek fényereje ettől függetlenül alkalmatlan nagy forgalmú utak megvilágítására. Egyébként az ár tényleg érdekes lehet, és azt is jó lenne tudni, hogy ha mondjuk a totál sötétséget nem hipermodenr LED-ekkel, hanem hagyományos lámpákkal akarták volna orvosolni, az mennyibe került volna. Nem kizárt, hogy a LED-kre költött összegből mára minden karón lehetne égő...

2014. 11. 19. 15:54

Azt nem értem,hogy ha ez így történt és ez a valóság,akkor a Fidesz frakció miért nem emelt szót ellene?

Volt erről szó,csak elkerülte a figyelmemet?

2014. 11. 19. 14:47

A történet, ahogy én ismerem annyi, hogy csúszó leértékelés helyett csúszó lámpavásárlás történt az elmúlt évben, nagyon vigyázva arra, hogy ne lépje túl az egy éven belüli beszerzések összege a 8 millió forintot ami felett kötelezően ki kellett volna írni a közbeszerzést - ezért van sötét folyamatosan a városban. A dolog másik nagy szépséghibája pedig az, hogy Tétényiéknek valaki olyan LED-es lámpákat adott el, amik semmilyen szabványnak nem felelnek meg, elvileg nem is alkalmasak közterületi felhasználásra, mindezt pedig kb. a piaci ár négyszereséért számlázták ki. Sikertörténet, esztergomi módra.

2014. 11. 19. 14:18

Miért is?

2014. 11. 19. 14:14

Most ehhez a 60 darabhoz nem kellett a képviselő testületi tagok szavazatára,önállóan rendelkezik a polgármester asszony a pénzek felett?

 

Elég értelmetlen kérdés volt. Csak mondom.

2014. 11. 19. 13:55

60 db.?

Tétényi utolsó évében 500 db-ot helyeztek ki.(akkor szavazott a képviselőtestület rá forrást)

Most ehhez a 60 darabhoz nem kellett a képviselő testületi tagok szavazatára,önállóan rendelkezik a polgármester asszony a pénzek felett?

Nem tudom,csak kérdezem.