Folytatódnak a Budapest-Esztergom közötti vasútszakasz munkálatai – újabb jóváhagyás
Gazdaság
2014. nov. 12.

<p style="text-align: justify;">Piliscsaba-Esztergom között új felülvezérelt Domino 55 biztosítóberendezés kiépítését, Rákosrendező-Esztergom vasútvonalon a távközlési munkák elvégzésére és utastájékoztató berendezések telepítését hagyták jóvá. A projekt szakaszolás formájában valósul meg, döntöttek a 2015. október 31. után felmerülő költségek fedezetének biztosításáról és új utastájékoztató rendszer kiépítéséről is.</p>

A beruházás keretében új felülvezérelt Domino 55 biztosítóberendezés telepítése Leányvár, Tokod-elágazás, Esztergom-Kertváros és Esztergom állomásokon,  a biztosítóberendezés és távközlés belsőtéri technológiai berendezéseit is magában foglaló konténerek telepítése valósul meg, Leányvár, Esztergom-Kertváros és Esztergom állomásokon.

 

Továbbá Esztergom állomáson alakítják ki Leányvár, Esztergom-kertváros és Esztergom állomások biztosítóberendezéseinek és a vonalszakasz távközlő és utastájékoztató berendezéseinek kezelőfelületeivel a forgalmi irodát.

 

Az új biztosítóberendezés és az új távközlési létesítmények áramellátási berendezéseinek megépítését is szükségessé teszi – derül ki a tervezetből.

 

Becsült érték áfa nélkül: 2 890 000 000 HUF

(forrás)