Mindenszentek sötét oldala Esztergomban is
Bulvár
2014. nov. 3.

<p><span>Az ünnep nem csupán a családtagok számára nyújt lehetőséget, hogy megemlékezzenek elhunyt szeretteikről és ismerőseikről. A virágosoknál ilyenkor beindul a nagyüzem, tucatszámra veszik a koszorúkat. B. Máriát is a haszon mozgatta október 30-án, amikor az egyik esztergomi virágboltból koszorúkat próbált lopni. Az elkövetőt a rendőrség üzletszerűen elkövetett lopás <span>vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vette őrizetbe.</span></span></p>

Az egyik esztergomi virágbolt tulajdonosa érte tetten B. Máriát 2014. október 30-án. Halottak napja alkalmából a sírokra szánt koszorúkból lopott el egyet. A virágos nem tudta feltartóztatni a nőt, az épp arra járőröző rendőrök viszont elfogták. Három koszorút találtak nála, melyekről. B. Mária azt állította, vásárolta a díszeket, a virágboltos azonban mást állított. Látta, hogy a 36 éves esztergomi nő az üzlet előtt elhaladva a földről felemel egyet, majd sietősen távozott. A sértett azt is elmondta a rendőröknek, hogy B. Mária többször lopott tőle az elmúlt napokban, de egyszer sem tudta utolérni és feltartóztatni.

 

Az asszonyt üzletszerűen elkövetett lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a nyomozók gyanúsítottként hallgatták meg az Esztergomi Rendőrkapitányságon, de nem tett vallomást. A rendőrség őrizetbe vette B. Máriát és kezdeményezte előzetes letartóztatását, a virágboltosoknak pedig az egyenruhások visszaadták a gyanúsítottól lefoglalt koszorúkat.

 

 

Forrás: police.hu

(forrás)