Az internetadó ellenzői 18 órakor találkoznak a Széchenyi téren Esztergomban

Az internetadó ellenzői 18 órakor találkoznak a Széchenyi téren Esztergomban

2014.10.28. 15:19

Az internetadó ellenzői hat órára várják társaikat a Széchenyi térre. 

 

"Találkozót hirdetünk 2014. 10. 28-án kedden 18:00 órától a Széchenyi térre a netadó bevezetése miatt. Gyertek minél többen, várunk mindenkit!" - áll a felhívásban. 

2014.11.04. 15:51

Nem, nem sorolnék fel egyet sem. 

Soroltam már fel neked itt, egy másik kérdésed után, amire egy fél mondatos, teljesen nem témába vágó, mellébeszélés volt a válasz. 

Nem egy vizsgabizottságos faggatósdin vagyunk, hogy "soroljon fel példákat!" Olvass vissza figyelmesen,, már leírtam,  értelmezz, ügyes vagy, menni fog! 

2014.11.04. 15:40

 nyilván van szerepe ebben a baloldalnak is. meg a liberálisoknak is. ( Merthogy a kettő nem ugyanaz, ezért nem is szabad egyban említeni őket. ) De az kétségtelen, hogy 2010 óta tragikus fordulatot vett az ország. gyors menetelés ki a demokráciából, ki Európából ( mindent amit európai értékrend alatt értünk. ) Ehhez bizony semmi köze a baloldalnak vagy a liberálisoknak. 

2014.11.04. 15:04

Ebben a baloldalnak ugyan olyan szerepe volt és van.

2014.11.04. 15:03

"Plusz a magyar közállapotok, amelyet a jobboldal idézett elő."

 

Ez érdekes, melyik pártot nevezed jobboldalnak és ha már itt tartunk, melyiket baloldalnak? 

2014.11.04. 10:28

Ma valóban nem lehet munkát találni Magyarországon. Ha meg van,az képtelenül alcsony. Ez az elvándorlás fő oka. Plusz a magyar közállapotok, amelyet a jobboldal idézett elő.

2014.11.03. 21:13

Milyen hibákra utalsz? Sorolj már fel néhányat légyszíves, mert nem tudom mire gondolsz.

2014.11.03. 13:41

 

"Alapvetően szerintem mindenki akar adót fizetni, csak annyit, amennyit fair-nek tart mindazokért az ellenszolgáltatásokért cserébe, amit az államtól kap. Valahol itt van megbomlasztva az egyensúly, egyre többet adózunk és azért egyre kevesebbet kapunk (jövőre drasztikusan csökkentik a középiskolák finanszírozását is például, az egészségügy lényegében tetszhalott, a hivatalok szolgáltatások helyett csak packáznak az emberekkel, stb, órákon át lehetne sorolni)."

 

Ez bizony pontosan igy van. Ezért nehéz megérteni, hogy a többség még mindég onnan várja a megoldást, azon a rendszeren belül ahol ezt végig vitték, és azoktól akik ezt a folyamatot vezényelték.

 

2014.10.31. 21:40

 Az ország nem azért ürül ki, mert akárki akármit beszél, hanem azért mert az emberek nem találnak normális megélhetést biztositó munkát.

Normális megélhetést biztosító munkát adok bárkinek, aki Java, Scala programozásban, esetleg adatbázis, big data, hadoop témakörben kellőképp jártas. 

Adót is azért nem akarnak fizetni, mert nincs miből.

Alapvetően szerintem mindenki akar adót fizetni, csak annyit, amennyit fair-nek tart mindazokért az ellenszolgáltatásokért cserébe, amit az államtól kap. Valahol itt van megbomlasztva az egyensúly, egyre többet adózunk és azért egyre kevesebbet kapunk (jövőre drasztikusan csökkentik a középiskolák finanszírozását is például, az egészségügy lényegében tetszhalott, a hivatalok szolgáltatások helyett csak packáznak az emberekkel, stb, órákon át lehetne sorolni).

 

2014.10.31. 21:23

"Mindig meghatsz!:)"

 

De jó

2014.10.31. 20:55

"Az is lehet, hogy egyszerűen provokálni akarod azokat, akik közösséget vállalnak a magyar sorssal, (néplélekkel ha úgy tetszik) próbálják megérteni a Magyarság szerepét a Vilában."

Mindig meghatsz!:)

2014.10.31. 16:35

"Ne azt nézd amit mondok,hanem azt amit teszek"(kb.)

Erről van szó!

2014.10.31. 16:09

"udod mit? Igazad van. Engem neveltek rosszul, én látom torzul. Legjobb nem szembe nézni a problémákkal. Legjobb a hibát a háttérhatalmakban , az összeesküvőkben, az áldozatiságban, a stb.-ben keresni. Nem kell szembenézni a helyzettel! Hárítsuk  inkább a problémát, a felelősséget másra!

Az meg, hogy a szembenézések, konzekvenciák levonásának hiánya miatt ott tartunk ahol....hát bumm , mi baj lehet? Az , hogy a fejlődés már csirájában megakad , hogy százezrek hagyták el az országot az ilyen handabandázások miatt amit te is itt csinálsz? Ugyan miért lenne ez gond....

Mindegy , strázsálj csak félrebeszélve egy kiürülő országban."

 

Nem akarom elhinni, hogy ezeket el is hiszed, amiket itt irtál. Az ország nem azért ürül ki, mert akárki akármit beszél, hanem azért mert az emberek nem találnak normális megélhetést biztositó munkát. Adót is azért nem akarnak fizetni, mert nincs miből. Ezen felül pedig azt látják, hogy a magas adó, áfa, meg mindenféle járulékok befizetése után az egésznek semmi látszata minden csak lefelé megy.

A háritást, meg úgy látom, pontosan te vagy aki teszi, a felelősséget a mindennapi megélhetéssel küszködő emberekre próbálod háritani.

A problémákkal nem elég szembe nézni, látni kell az okait és okozóit egy aránt.

Az nagyon sajnálatos, ha valaki még mindég nem látja hogy a magyarországi állapotok mögött, komoly megtervezett szándékosság áll.

 

 

2014.10.31. 15:30

Csak azért, hogy kicsit jobb kedvetek legyen, egy hír:

Szolnokon elkészült  az új, vasúti,  Tisza-híd. Magyarországon egyedülálló technológiával.

A régi híd fix pillérei mellé ideiglenes pillért építettek, bal oldalon, ahol megépitették az új híd vasszerkezetét. Jobb oldalon pedig szintén pillért építettek a régi vasszerkezet részére. Mindeközben zavartalan volt a vasúti közlekedés.

Amikor minden elkészült, leállították a vasúti forgalmat, és 36 óra alatt jobbra kitolták a régi hidat és balról betolták a 3300 tonnás, 200 méter hosszú vasszerkezetet. Bravúros munkát végeztek a magyar mérnökök és szakmunkások.

 

2014.10.31. 6:59

Tudod mit? Igazad van. Engem neveltek rosszul, én látom torzul. Legjobb nem szembe nézni a problémákkal. Legjobb a hibát a háttérhatalmakban , az összeesküvőkben, az áldozatiságban, a stb.-ben keresni. Nem kell szembenézni a helyzettel! Hárítsuk  inkább a problémát, a felelősséget másra!

Az meg, hogy a szembenézések, konzekvenciák levonásának hiánya miatt ott tartunk ahol....hát bumm , mi baj lehet? Az , hogy a fejlődés már csirájában megakad , hogy százezrek hagyták el az országot az ilyen handabandázások miatt amit te is itt csinálsz? Ugyan miért lenne ez gond....

Mindegy , strázsálj csak félrebeszélve egy kiürülő országban.

2014.10.31. 2:32

"Figyu semmi egyebet nem csinálsz, mint félrebeszélsz . Magyarázni próbálod a sikertelenséget, másban keresed a hibát, hárítasz. Pont erről beszéltem. 

A továbbiakban feleslegesnek érzem erről a vitát. 

Egyre viszont megkérlek! Ha lehet ne kérdőjelezd meg a magyarságomat!  Nem hinném, hogy bárkinek is joga lenne ezt megtenni ezt egy másik magyarral. Ráadásul azt gondolom , többet tettem a magyarok elismeréséért , mint hogy a neten terjesszem a zagyva elképzeléseket a magyarok küldetéséről, áldozatiságáról, kiválasztottságától."

 

Egy pillanatra sem gondoltam, hogy te megérted azt, amit leirtam. Én a te nyilatkozataid után fogalmaztam meg kritikát, a nézeteiddel szemben, nem a személyeddel. Ugyanis én nem tudom, és nemis tudhatom hogy te milyen indittatásból nyivánulsz meg ily módon.

Az is lehet, hogy egyszerűen provokálni akarod azokat, akik közösséget vállalnak a magyar sorssal, (néplélekkel ha úgy tetszik) próbálják megérteni a Magyarság szerepét a Vilában.

De az is lehet, hogy azért vallod ezeket a nézeteket, mert olyan környezetben nőttél fel, (művelődtél) ahol kizárólag az ateista, materialista szemlélet uralkodott, igy aztán kaptál egy szemellenzőt, vagy torzitós szemüveget. Én a te esetedben az utóbbit feltételeztem rólad, és nem a provokátori "minőséget". 

Egyébként pedig én egyáltalán nem gondolom azt, hogy a magyar nép sikertelen lenne, azt meg különösen nem, hogy gyökértelen.

Hibákat sem keresek senkiben. 

Végül pedig jogilag a te magyarságodat sem kérdőjelezem meg, bár ez lehetne egy külön fejezet úgy általánosságban.

2014.10.30. 19:55

Figyu semmi egyebet nem csinálsz, mint félrebeszélsz . Magyarázni próbálod a sikertelenséget, másban keresed a hibát, hárítasz. Pont erről beszéltem. 

A továbbiakban feleslegesnek érzem erről a vitát. 

Egyre viszont megkérlek! Ha lehet ne kérdőjelezd meg a magyarságomat!  Nem hinném, hogy bárkinek is joga lenne ezt megtenni ezt egy másik magyarral. Ráadásul azt gondolom , többet tettem a magyarok elismeréséért , mint hogy a neten terjesszem a zagyva elképzeléseket a magyarok küldetéséről, áldozatiságáról, kiválasztottságától.

2014.10.30. 18:11

Az hogy te nem érted meg a magyar nép lélkületét, ez nyilván azért van, mert benned nem fogant meg.

Az a torz szemüveg amin keresztül te nézed a világot, nem csoda hogy a valóságot fantáziának látod, és hogy az áldozattól megtagadod áldozati mivoltát.

 

Egy olyan nézet mellett foglalsz állást, próbálsz szalonképessé tenni, ami a gyakorlatban már teljes mértékben megbukott. 

A liberalizmust nem azért vetik meg sokan, mert szabadságot hirdet, hanem azért mert ennek az eszmének a hirdetői, gyakorlati kivitelezői ezt a fogalmat teljesen elferditették, eltorzitották, átlényegitették. Olyan szinten, hogy az eredeti fogalomhoz már semmi köze. 

Egy pozitiv fogalmat, értéket a társadalom számára teljesen pusztitóvá tettek. Ez pedig azért valósulhatott meg ilyen formában, mert a materialista szemléletet az egyetlen elfogadható szemléletté magasztalták.

 

Valóban nem szerencsés elnevezés a Magyarságot kiválasztottnak nevezni, mert ez a fogalom már foglalt. 

A Magyar nemzetet illetően helyén valóbb a küldetés, vagy vállalás megnevezés. Persze ezen lehet vitetkozni, hogy a küldetés is egy fajta kiválasztottság, de ez esetben semmi képpen nem összetévestendő a talmudban megfogalmazott felsőbbrendűségi kiválasztottság fogalmával.

Az hogy mi semmiben sem különbözünk a körülöttünk élő népektől,  teljesen hamis. Ez a nézet, vagy megfogalmazás is, csak kizárólag materialista nézetből jöhet létre, ugyanis biológiailag valóban semmi különbség nincs köztünk.

 

2014.10.30. 15:36

De hol voltak ezek az emberek amikor sokkal fontosabb kérdésekről volt szó? Földtörvény, ügynökkérdés...stb.

 

És igen, sanos az van, hogy el kell gondolkodni, hogy milyen cél érdekében munkálkodi valaki.

2014.10.30. 15:24

Hegedűsnek sok mindenben azért igaza van.

2014.10.29. 16:09

Nem gondoltam,hogy megfenyegetne bárki is mert a véleményemet írom le,lehet vele egyetérteni és lehen nem egyetérteni vele.

 

Semmi gyűlöletet nem érzek senki iránt,mert úgy gondolom nem ellenségek hanem ellenfelek beszélgetnek.

 

Lehet,hogy tévedek,bocsánat,nem éltem a Rákosi rendszerben,és hátul gombolós voltam a Kádár korszak nagyobb részében.