Éjszakai zarándoklat Esztergomba
Egyház
2014. okt. 17.

<p style="text-align: justify;">Tavaly négyszázan vettek részt azon az éjszakai zarándoklaton, mellyel az <em>Egyesület a remény kis emberei közösségért</em> elnevezésű ifjúsági szervezet az 1956-os forradalomra emlékezik már 2006 óta minden évben. Idén is várják az érdeklődőket a Csobánkától Esztergomig vezető útra - írja a <a href="http://magyarkurir.hu/hirek/oktober-23-i-ejszakai-zarandoklatra-hivjak-fiatalokat-karpataljaert" target="_blank">Magyar Kurír</a>.</p>

A zarándoklat a Csobánkai Cserkészparkból indul és egészen Esztergomig tart. A Pilisszentkereszten és Pilisszentléleken át vezető zarándoklat különlegessége, hogy éjjel járják végig. Október 22-én este indulnak Csobánkáról, és 23-án a reggeli órákban érkeznek meg az esztergomi bazilikába, ahol Mindszenty bíboros sírjánál ünnepi szentmisével zárul a program.

 

Az embert próbáló – körülbelül 45 kilométeres – éjszakai túrát mindenki felajánlhatja valakiért, valamiért. Idén az egyéni felajánlások mellett közös célt is megfogalmaztak. Útjuk jelszava az engesztelés: a békéért, Kárpátaljáért fognak gyalogolni. 23-án hajnalban a Mária Valéria hídról egy-egy szál fehér szegfűt dobnak a Dunába a Kárpátalján élőkért.

 

Útközben is lehet majd csatlakozni, és várják azokat is, akik csak a záró szentmisén szeretnének részt venni. Az éjszaka sem csak gyaloglásból áll, a nagyobb állomásokon megállnak rövid közös imára, elmélkedésre. Ezeken a megállóhelyeken meleg teával és harapnivalóval kínálják a résztvevőket.

 

/Fotó: Reménykisemberei.hu/

(forrás)