Munkagépekkel takarítják ki a Sándor-palota udvarát

Munkagépekkel takarítják ki a Sándor-palota udvarát

2014. 10. 15. 11:53

Munkagépekkel dolgoznak azon, hogy a Sándor-palota udvarát kitisztítsák. A munkálatokra azért van szükség, hogy a palotához tartozó, egy hónappal ezelőtt életveszélyessé vált gazdasági épület állapotát fel lehessen mérni.

Egy hónapja már, hogy leomlott a Sándor-palota udvarán lévő gazdasági épület egy része. A Katasztrófavédelem ekkor meg akarta vizsgálni az épület állapotát, de az udvar szinte teljesen átjárhatatlan a rajta található elburjánzott növényzet és földkupacok miatt.  Palánkkal körbezárták a palotát, hogy megelőzzék a további omlást, a  statikai vizsgálatok megkezdéséhez pedg az udvar kitakarítására adott megbízást a hivatal.

 

A munkálatok nagy óvatosságot kívánnak, ugyanis nem lehet tudni, hogy a milyen történelmi leletek bújhatnak meg az „dzsungel” és a törmelékek között. Miután az udvar átjárható válik, statikai és állatmegóvási vizsgálatokat, és régészeti kutatásokat is fognak végezni a szakemberek.

2014. 10. 15. 17:39

Mert Kósa Lajos, Debrecen(!) polgármestere 2010-ben, miután Meggyes és csapata taktikusan kirakatta a városszéli feliratokat (Gyeremekek városa stb.), köztük "az Alkotmánybíróság városa" feliratot, a kampány kellős közepén azt volt képes mondani: "Majd a választások után meglátjuk, lesz-e Esztergomban Alkotmánybíróság." Szóval Tétényi jól elszúrta nekünk, de annyira, hogy azóta már nincs is Alkotmánybíróság!

2014. 10. 15. 12:15

Mióta áll üresen a Sándor-palota?

Miért nem költözött a városunkba az Alkotmány Bíróság?