Miből élünk? - felmérik a háztartások helyzetét

Miből élünk? - felmérik a háztartások helyzetét

2014. 10. 14. 15:44

A KSH Fejér megye és Komárom-Esztergom megye több településén (Dorog, Esztergom, Komárom, Környe, Tata, Tatabánya) tart a háztartások életkörülményeit feltáró felmérést, amelynek során 1194 háztartást keresnek fel a KSH munkatársai.

Az adatfelvétel 2014. október 20-án kezdődik és tart egészen december 7-ig Magyarország több településén. Az adatfelvételt a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hajtja végre, kezdeményezője és koordinátora az Európai Központi Bank (EKB). A felmérés hazánkban 167 településen összesen 18 ezer háztartást érint, kijelölésük véletlenszerűen történt.

 

A felmérés során megkérdezett háztartások válaszadásukkal közvetve hozzájárulnak ahhoz, hogy az európai döntéshozók minél pontosabb képet kapjanak a háztartások gazdasági helyzetéről. Az Európai Központi Bank a pénzügyi döntések minél körültekintőbb megalapozása érdekében igyekszik információkat gyűjteni az európai háztartások pénzügyi helyzetéről és fogyasztási szokásairól. A felmérés első hulláma az euroövezet tagállamaiban 2010-ben zajlott, második hullámához idén Magyarország is csatlakozik.

 

A kérdésekre kétféle módon lehet válaszolni: interneten vagy kérdező személyes közreműködésével. A háztartásokat felkereső kérdezők hivatalos igazolvánnyal rendelkeznek. A KSH az adatokat bizalmasan kezeli, felhasználásuk összesítve, az egyedi azonosítás nélkül történik. A válaszoló háztartások 1000 Ft-os étkezési-utalványt kapnak, míg a kérdőívet interneten kitöltő háztartások között összesen tíz darab táblagépet sorsolnak ki.

 

/KSH/

2014. 10. 15. 19:11

Nagyon jó. 

Az után, hogy már teljesen  feltérképezték  a magyar társdslom egészségi állapotát, a már régen nem magyar kézben lévő "magyar" gyógyszeripari termékek fogyasztói skáláján keresztül, (amit egyébként nemzetbiztonsági adatként kellene kezelni) most jön a teljes társadalom gazdasági állapotának a feltérképezése. 

 

Természetesen csak azért, hogy segiteni tudjanak  szegény  Magyaroknak  átjutni... Ha nem megy forradalom, vagy polgárháború útján, akkor majd fog menni az egészség ügyön és a gazdasági állapoton keresztül.

Egy kis finombeállitás még itt-ott szükséges.