Kiemelt projekt lett a vasútfelújítás
Gazdaság
2014. okt. 14.

<p style="text-align: justify;">A sorozatosan érkező negatív hírek (többszörös csúszás, földomlás Pilisvörösváron) után végre egy pozitív momentum is történt az Esztergom-Budapest vasútvonal felújításával kapcsolatban. Nem, nem készültek el vele, hanem kiemelt projektté lett nyilvánítva több, a felújításhoz kapcsolódó közlekedésfejlesztési beruházás is.</p>

A Közlekedés Operatív Programból 100 %-al támogatva, 10,6 milliárd forintba kerülő fejlesztés az alábbiakat tartalmazza.

  • A projekt keretében a 2. számú vasútvonal és a Bécsi út keresztezésénél lévő ideiglenes szintbeli átjáró elbontására kerül sor.
  • A 10. számú főúton külön szintű keresztezés létesül, a közúti felüljáróhoz vezető 2x1 sávos útszakasz korrekciójával és csatlakoztatásával a 10. számú út meglévő szakaszához, egy körforgalmú csomópont segítségével.
  • Angyalföld állomáson a vonalvillamosítás keretében széles peron és új gyalogos aluljáró, új villamos megállóhely és 2 db új autóbusz megállóhely épül.
  • Az Angyalföld-Újpest szakaszon új második vágány, lépcsőfeljáró és  lift létesül a metró peronszintjéig.
  • Kialakításra kerül Aquincum új HÉV megállóhelye, külön szintű gyalogos átvezetéssel a Szentendrei úti gyalogátkelőhely felé.

Forrás: Magyar Közlöny 2014.10.13.

(forrás)