Online interjú Tétényi Évával

Online interjú Tétényi Évával

2014. 10. 09. 14:04

Online interjúsorozatunk hetedik vendége Tétényi Éva.

Kérdéseket feltenni az interjú időtartama alatt, valamit a válaszokat elolvasni az alábbi oldalon lehet:

https://szeretgom.hu/content/77008-tetenyi-eva-polgarmesterjelolt-fuggetlen-

2014. 10. 11. 19:00

        Ez igaz de én azért egy kicsit másként látom!

  "Meggyes Tamás vezette a várost 10 évig,lett 26 milliárd adóssága a városnak,2010-től véleményem szerint nem a polgármester asszony,hanem a Fidesz-frakció írányította a várost,ők vagy megszavaztak egy előterjesztést,vagy nem,inkább az utóbbi történt,"

 

Ebben teljesen egyet értünk.

 

    "de az önkormányzat veszteséges cégeit minden áron támogatták,hogy miért,ez maradjon költői kérdés.

Az adófizetők pénzén a kormány átvállalta az adósságot,felelősségre vonás nem történt.

26 milliárd adósság + az adók=rengeteg pénz hová lett,mert a városon nem látszik."

 

Ez pontosan igy van ez alaphangon is 40-45 milliárd Ft a támogatások nélkül. Ez bizony a városon nem látszik. Erre próbáltam rávilágitani a "Civil kurázsiban saját költségemen ! már 2008-ban ,na meg a despotizmusra ami körül lengte a polgármestert, be is indult ellenünk a hajtóvadászat perek tucatját zúditotta a nyakamba M1 különitménye ! Nem beszélve az ezen túli egzisztenciális nyomásról a M1 féle módszerekkel.

Igaz nem tudtak bennünket letaposni (többesszámba a szeretgomra gondolok, mert akkor még nem is volt más ellenállás)de mindez , csak arra volt elég,hogy a M1 leváltották de a testület maradt. Amit már akkor leirtam,hogy ez a lehetséges legjobb felállás a Fidesznek és legrosszabb a városnak ! Mondhatnám engem nem ért semmi meglepetés ,de nem igy van ! Mert a polgiba nagyot csalódtam .

   

"Esztergom a Kádár rezsim alatt azért nem kapott pénzt,mert papi város,minden pénz Tatabánya fejlesztésére ment,"

 

Ez majdnem igy van mert a Mindszeti és a Grősz józsef féle perek után Esztergom lett a "Klerikáris  reakció fészke"

én ugyan csak 1964-től lakom Esztergomban de 1988 ig felfejlesztették a város iparát az akkori világszinvonalhoz közel,több gyárat futtattak fel, SZIM, MIM, RELÉ, SZemüveg keret  C-telep mint hadi üzem, hogy csak a nagyobbakat emlitsem !  

Ezenkivül átépitették a városközpontot kibővitették a Fürdő szállót és épitettek legalább 4 lakótelepet

,Miközben működtek az országos hirű iskolák ovodák napközi és idős otthon erre azért még rosszindulattal se lehet azt mondani,hogy semmi. Miközben virágzott az idegenforgalom és túrizmus is erre azért jól emlékszem ! Mint legény koromra.

 

   "a rendszerváltás után mi történt,nem fejlődött hanem visszaesett a város,a romok városa lettünk sajnálatos módon.És ezt az idelátogató túristák is látják és csodálkoznak,hogy ez a gyönyörű város  milyen állapotban van."

 

Ezt a 25 évet azért válasszuk minimum 3 részre !

 1.) A " rendszer váltáskor" került igazán nullára a város az összes gyárat mind széthordták (talán a SZIM-ből maradt valami a Szabó Máténak köszönhetően tudom mert magam is pályáztam rá) Ez azt eredményezte,hogy a városban mindenkit az utcára tettek akik értékteremtő munkát végeztek megszünt minden munkahely ahol eddig képződött az összes bevétel! De a bürokrácia semmit nem zsugorodott aki eddig se termelt bevételt azok mind megőrizték a munkahelyüket! a kiadások viszont nem csökkentek! ekkor osztották szét az összes állami lakást amit szinte mindig azok kapták meg akik addig is benne laktak , had ne mondjam kik kaphattak annó állami lakást ! Aminek az értékesitése még külön KIADÁST jelentett a városnak. Ezt és a többit kapta örökül a "rendszerváltáskor" Könözsi László, mintegy 1 milliárdos költségvetéssel !

Ebből a minuszból hozta létre az IPARI parkot a testülettel és még két lakóparkot, amitől aztán robbanás szerű fejlődésnek indult a város valóban elkezdett dübörögni a gazdaság ! 

    2.) Itt lépett be M1 a maga megalomán despota diletáns stilusában vette át hamarosan a Fidesz a városban a tejhatalmat, ekkor kezdödött a rombolás ami most látható a városon és szerződtette Tétényi Évét mint városépitőt akivel közösen tervezgették a mélygarázst a termálfürdőt amit eddig sajnos megis valósitottak meg a többi rombolást, de szerencsére elfogyott minden pénz és hitelt se kaptak már sehonnan igy szerencsére többet nem tudtak megvalósitani ! Sőt még a rombolást se tudták kifizetni 

    3.) Megtörtént az elkerülhetetlen és törvényszerő csőd ! (adósság rendezési eljárás)Amit aztán szintén a  kizárólagos hatalom birtokában a Fideszes testület vezényelt le , amihez Tétényi éva aszisztált,hogy hogyan azt inkább nem irom le mert nincs rá kifejezés a szótáramba.

 Most,hogy a kormány beavatkozása nyomán némileg konszolidálódott a gazdasági helyzet Tétényi Éva azzal kampányol ! az a programja,! hogy azokat a képtelen beruházásokat kivánja megvalósitani amit a szükségszerű csőd miatt nem tudtak elkezdeni ami viszont ismételten csődbe vinné a várost ezzel mindenképpen számolni kell annak aki Tétényi Évára teszi az x-et !

Csak jelzem Romanek Etelka mégg ennél is sokkal durvább Programot vetit elénk !

Dióhéjban talán ennyi a teljesség igénye nélkül.

Endrédi J

2014. 10. 11. 14:53

Meggyes Tamás vezette a várost 10 évig,lett 26 milliárd adóssága a városnak,2010-től véleményem szerint nem a polgármester asszony,hanem a Fidesz-frakció írányította a várost,ők vagy megszavaztak egy előterjesztést,vagy nem,inkább az utóbbi történt,de az önkormányzat veszteséges cégeit minden áron támogatták,hogy miért,ez maradjon költői kérdés.

Az adófizetők pénzén a kormány átvállalta az adósságot,felelősségre vonás nem történt.

26 milliárd adósság + az adók=rengeteg pénz hová lett,mert a városon nem látszik.

Esztergom a Kádár rezsim alatt azért nem kapott pénzt,mert papi város,minden pénz Tatabánya fejlesztésére ment,a rendszerváltás után mi történt,nem fejlődött hanem visszaesett a város,a romok városa lettünk sajnálatos módon.És ezt az idelátogató túristák is látják és csodálkoznak,hogy ez a gyönyörű város  milyen állapotban van.

Törölt felhasználó #3772

2014. 10. 10. 22:25

IV. Egy ikonfestő huszárkarddal… avagy, Várossy Eszter ikertestvére?

 

Legutóbb azt gondoltam magamban, hogy az ikonfestő hölgyet most már rendesen kiveséztem. De mindig tud meglepetést okozni.

Bedobták postaládánkba a legújabb Szerda magazint, mely címlapján megjelenik Tétényi Éva kampányfotója, mégpedig az az arckép, ami a programfüzetébe nem került bele – Éva szerint…

 

De a lényeg, hogy az arckép alatt új programot hirdetett „Fejlesztési irányok 2014-2019” címmel, mindezt a negyedik oldalon megtalálhatom - írják. Hűha! Gondoltam veszem a fáradságot és belekukkantok ebbe a Tétényista magazinba, hátha a programfüzeténél színvonalasabb és némi szakmai gondolattal is megtűzdeli eddigi munkásságát.

 

Hát tévedtem! Az első címszónál a „Kulturális központ”-nál megtudhattuk, hogy a volt zsinagóga épületét felújítják, médiaközponttá alakítják és a környezetét is átrendezik. A parkolóját is megszüntetik, mivel közösségi teret alakítanak ki az épület előtt. Ja, az autókat majd a Bástya parkolóban helyezik el. Az egészet pályázati pénzből finanszírozzák – persze, majd ha a leendő testület is úgy akarja.

 

Ez a remek ötlet most meg honnan került elő? Eközben a cikk (vagy polgármesteri program) aláírójára tévedt a szemem, ő pedig nem más mint Várossy Eszter Úrhölgy. Kicsit összezavarodtam. Gyorsan előre lapoztam… Lehet, hogy nem jó cikket olvasok? De szembesültem vele, hogy a negyedik oldal stimmel és a cím is. Csak az fránya címlapfotóval és az aláírással nem tudok mit kezdeni.

 

Három verzió lehetséges, Tétényi Évának van egy Várossy Eszter nevű ikertestvére, vagy valaki visszaél Évánk fotójával és ezzel a dilettáns programmal akarja lejáratni. A legmeredekebb, hogy Tétényi Éva a kampány alatt nevet változtatott.

 

Na térjünk vissza a „fejlesztési irányokhoz”, „Campus” – tudhattuk meg a következő jelszót. Állítólag szükségünk van felsőoktatási intézményre, kutatási helyre, művészeti akadémiára. Igaz a bekezdés elején kifejti, hogy Meggyes mega-álma (az informatikai kar) pénzhiány miatt megbukott, mert hosszútávon nem volt fenntartható. Az önkormányzat évenként (a Meggyes éra alatt) 100 millió Ft támogatást nyújtott (bukott). Most majdnem rondát írtam! Ha leírod kedves Tétényi Eszter (vagy Várossy Éva) nem fenntartható, akkor hogy a fenébe kerül bele a rövidtávú 2014-2019 fejlesztésbe egy ilyen (elbukott) ötlet?

 

Következő bekezdés címszava a „Táncpalota”! „A Tétéyni Éva polgármesterjelölt által elnevezett Táncpalota nem más, mint a Fürdő Szálló régi pálmaházának visszaidézése” – tudhattuk meg a 2019-ig terjedő stratégiából. Kisebb beruházással szeretné Évánk visszaállítani az „épület régi fényét”. Jelezném, ehhez kevés lesz a befejezett palánkberuházás (vagyis az épület elkerítése), mint a legnagyobb négy éves teljesítmény egyike. Megtudhattuk, lesz ott majd „polgári szalon, táncmulatság, városi polgári élet”. Már csak azt nem árulta el ez a szuper fejlesztési program, hogy ezt ki fogja finanszírozni a következő öt évben?

 

Most már rövidítek, megtudhattuk, hogy Esztergomnak lesz kőszínháza Párkányban – ha már a mozink is ott van… De jó, Párkánnyal lesz „közös” színházunk! Ez azért jó nekünk, mivel „az esztergomiak most is úgy mozizhatnak, hogy nem kell a fővárosba utazniuk” - értitek, ugye? De, hogy ne ijedjünk meg ezektől a gondolatoktól, lesz háromdimenziós mozink is a Tétényi Éva által elkeresztelt „Táncpalotában”.

 

Innentől tényleg összecsapom az egész zagyvaságot, „Ép testben – ép lélek” címszónál megtaláljuk a következő fejlesztési területet: kétszemélyes erőgépet, lengetőt, felülő padot, láberősítőt, lépegetőt (remélem nem a Birodalmira gondoltak) építenek a parkba.

Ezt a megállapítást is tették: „A kulturális sportfejlesztésekhez pénz kell, amit a gazdaság termel ki”. „A jól működő gazdasághoz viszont infrastruktúra szükséges.” Na, itt már hanyatt dobtam magam!

 

Még három területet érintett ez a remek 2014- 2019 fejlesztési irány,  „EU- folyosó-vasúti közlekedés”, „Városmarketing”, "Kétkeréken-EuroVelo6". Ezekből csak mondatokat emelnék ki: „Az Ister-Granum eurorégióban a párkányi oldalon lévő, Szlovákia második legnagyobb teherpályaudvarának bekapcsolása a gazdasági életbe.” (Remélem ezt is értitek – eredetileg Esztergom fejlesztési irányáról van szó!)

„A városban kihelyezett konzolokon olyan információk kerülnének feltöltésre, melyek nem csak a turisták ittlétét, de a városban lakók mindenapjait is megkönnyítené.” A „két kerékről” már nem idézek semmit, aki akarja olvassa maga azt a zagyvaságot. (A váróstratégiához szinte semmi köze…)

 

Levezetésként kigyűjtöttem Tétényi Éva programjainak célkitűzéseit:

 

Az interneten ezt olvastam: „Polgármesteri programom kiemelt célkitűzése továbbra is a környezetvédelem és a környezettudatos életmód elterjesztése, az önellátó közösségek segítése. A tudatos élethez hozzátartozik a társadalom tudatossági szintjének növelése, ami a civilek nélkül elképzelhetetlen.”

 

A programfüzetében ezt: „Az alapvető infrastruktúra biztosítása, a gazdasági helyzet stabilizálása, rezsicsökkentés, a közösségi terek létrehozása.”

 

A Szerdamagazinban ezt: „Fejlesztési irányok 2014-2019. Esztergom Magyarország első fővárosa, a magyar- és egyházalapítás székhelye. Történelmi és kulturális jelentősége okán szükséges, hogy a polgári élet méltó színterei felépülhessenek a városban.”

 

Ugye most már mindenki érti?

Törölt felhasználó #3772

2014. 10. 10. 16:19

III. Egy ikonfestő huszárkarddal… avagy, városunk Tétényi Éváért?

 

Megkaptam „Tétényi Évával a Városért” füzetecskét, ezt próbálom most fejtegetni hozzászólásommal – persze megint az én szemszögömből:

 

Kezdeném a pozitív oldalával, marketing szempontból 4-es. Minőségi papírra lett nyomva és az első oldal is ízlésesen lett összeállítva. A hátsó oldal hatalmas Tétényi Évára sikeredett, én a felére méreteztem volna az arcát. Érdekes volt kezembe tartani ezt a kis szösszenetet, mivel kijelentette Éva, hogy nincs is rajta. Közben?…

 

Ha felnyitjuk, egyből szembesülhetünk az árvíz fotóival és baloldalt Éva rövid üzeneteit is megtalálhatjuk. Az első üzenet rögtön az árvízveszélyre hívja fel figyelmünket! A nagymédiában már jól ismert technika, hogy először az emberekben szorongást és félelmet kell ébreszteni, ez felfokozza a figyelmüket – kis öngól, mivel kijelenti, hogy az árvízvédelem állami feladat, tehát máris rajta (a „független függetlenen”) kívülálló terület. Akkor miért is tette bele a programjába?

 

Következik az zöld út vízió, mely pozitív kicsengésű és megnyugtató jövőképet fest az Esztergomiak elé. Sőt alkalmazza a Fidesz rezsicsökkentő hatásvadász retorikáját is. Számomra az utolsó mondatok újabb öngólt jelentenek. Emlékeztet, hogy városvezetésünk az elmúlt négy évben elhanyagolta utjainkat, közműveinket és az egész várost. Tehát a 10-ek és Tétényi összetűzését idézi fel, továbbá az ebből fakadó városi bénultságot vetíti elénk.

 

A következő oldal képüzenete értelmezhetetlen számomra, hacsak nem Éva dekoltázsa volt az alapvető cél. Háttérben a homályos Suzukink jelenik meg, no meg egy öltönyös férfikéz magyaros pántlikával. A legdurvább asszociációm erről az oldalról a Budapest – Esztergom vasútfejlesztés helyzete…, mely nem biztos, hogy pozitív kicsengésű fotó. De a baloldalon elolvashattam, hogy valójában itt a gazdaság elemzése volt a cél.

 

Gazdaságról csak címszavakban kapunk némi információt, melyben helyenként feldereng a Meggyes féle vállalkozói önkormányzatiság (ebbe városunk egyszer már elbukott). De hangsúlyozza, hogy az önkormányzat majd nem akar minden területen vállalkozni, hagy szabad részeket is – még szerencse. Sőt, a jövőben ezt majd szemléletváltással segíti és irányítja.

 

Egy újfajta önkormányzati mezőgazdaságot teremt nekünk, szociális szövetkezetről és határon átnyúló helyi piacról vizionál (azért ezt kifejthette volna, hátha…). Továbbá megemlíti, hogy a turizmust és a vendéglátást új alapokra kell helyezi, hogy mik ezek az alapok azt nem tudni. De az idegenforgalom címszónál kifejti, hogy a Kis-Duna sétányt át kell építeni, megemlíti a törökfürdő rekonstrukcióját, a fasorok pótolását és a térség fürdőinek integrált hasznosítását (hogy ez is mit jelenthet?). Ja és a szálláshelyeket is bővíteni kell. Aztán ennyi?…

 

Próbáltam kritikát megfogalmazni ezzel a gazdasági fejlesztéssel kapcsolatban, de rá kellett jönnöm, hogy Éva nem írt semmit.  A semmit viszont nagyon nehéz megfogni és kritizálni. A címszavakról pedig regényeket lehetett volna írnia, láthatólag Éva túl sok energiát nem fektetett a gazdaság taglalásába és a fejlesztés lehetőségeibe. Így csak egyetlen kritikát fogalmazok meg: hol van a városfejlesztési stratégia?  

 

A következő lap a kultúráé, melyben sok lózung és általánosság olvasható. Azért ide sikerült bekevernie a városfejlesztés egyes elemeit, mint pl.: a sportközpont és az árvizes területeken, a Prímás szigeten elindult Meggyes féle fejlesztési víziókat. Mindezt úgy, hogy az első oldalon még az árvízvédelem hiányosságaival riogatta Esztergom lakóit.

 

Ha lapozunk, a következő címszó a társadalom. Gondoltam az általánosságaihoz igazán nem is szólok hozzá, de a lap alján a „szociális háló erősítésénél” a Meggyes Tamást fémjelző Szent Miklós programon akadt meg a szemem. Te jó ég Évának semmit nem jelentett a Meggyes korszak 11 éve? „Addig nyújtóz ameddig a takaród ér”, ez fokozatosan érvényes a közpénzeknél. Itt jól látható, hogy Éva egy álomvilágban él és semmilyen valós programmal nem rendelkezik.

 

Kedves Éva elsőnek legyenek rendben az útjaink, legyen közvilágítás, legyen szúnyog és patkányirtás, legyenek járdák, legyenek közművek, legyenek hasznosítva és felújítva az épületeink, stb., stb., stb. Tehát az alapszolgáltatások legyenek rendben! Könyörgöm - végre álljunk már két lábbal a földön!

 

Az utolsó oldalra lapozva egy nagy kavalkádot találhatunk. Ahol minden szerepel, minden ami eszébe jutott Évánknak.  A gondolatait egy-két szóval körbeírja, persze mindezt megtűzdeli az előző oldalak címszavaival – mondhatni „briliáns” a befejezés. Felfokozott kezdés után elmaradt a katarzis élménye…

 

Ilyen anyag összeállításánál egy városvezetőtől, egy „szakembertől” jóval többet vártam volna el. A program olvasásakor érdekes érzés töltött el, mintha egy középiskolai diák fogalmazását láttam volna Esztergomról, szépen illusztrálva fotókkal.

 

Sajnos az én hozzászólásom is több karakterből állt, mint Tétényi Éva programfüzete. Éva négy éves tevékenységének „pozitívumaiból” csak egy valamit tudok kiemelni, az pedig a beszédképessége és semmi más!

 

Akinek ez megfelel, az fogjon össze Tétényi Éva megmentéséért! Én a programfüzetük címét Városunk Tétényi Éváért-re változtatnám - sokkal korrektebb lenne.

 

Szememben szakmailag és politikailag megméretetett és gyengének találtatott!

2014. 10. 10. 14:24

Holnap megválasztásra kerülő polgármesternek azt kívánom,hogy egyik párt képviselői se legyenek többségben a képviselőtestületben.

Jó lenne ha a választópolgárok ezen elgondolkodnának,tapasztalatunk már van bőven arról,hogy mennyire káros egy párt 2/3-os többsége.

Gondoljunk csak az elmúlt 14 évre.

Törölt felhasználó #3772

2014. 10. 10. 11:06

II. Egy ikonfestő huszárkarddal… avagy, Meggyes Tamás öröksége?

 

Nem gondoltam volna, hogy újból billentyűt ragadok, de az RTV E Háttér című műsorában megszólalt Tétényi Éva polgármesterjelölt. A riport érdekessége az, hogy Évánk felvállalja Meggyes Tamás örökségét, a megvalósíthatatlan vízióit.

 

De térjünk vissza Éva riportjának konkrétumaira, a Meggyes féle örökségre. Töredelmes bevallást tesz a riport végén: „Meggyes Tamás örökségvédelmi tanácsadója voltam és együtt dolgoztunk azon, hogy városunkban milyen fejlesztések induljanak el”. Továbbá: „sohasem Tamás határozottságát és a munkáját bíráltam amivel a várost építette, (eközben az álam kicsit leesett a földre…) hanem amilyen módon tette azt és a gazdasági helyzet negatív irányba fordult”. (Hogy mi van?)

 

Éva szerint csak ennyi volt a probléma: „Tamásnak jobb ütemezést kellett volna alkalmaznia”. Itt olyan kép rajzolódik Éváról, ami teljesen megdöbbent. Lehet, hogy négy éve teljesen naiv voltam vele kapcsolatban, amikor rászavaztam? Igaz, az elmúlt évek „munkássága” már mutatott olyan jeleket, hogy a hölgynek fogalma sincs egy város gazdaságának működéséről, vagy fejlesztéséről.

 

Kedves Éva, a szigeten történt fejlesztéseknél nem ütemezési problémák voltak, de ezt tovább nem is ecsetelném. Attól azért megrémültem, amikor Meggyes álmairól kijelentette: „egyes elemeket vissza szeretne hozni, ez pedig a városközpont felújítása (Regia Civitas) és a Sportközpont. „Ezek a fejlesztések a Meggyes időt idézik, mert akkoriban indultak el és ebben ő maga is segített neki” - mondta. 

 

Remélhetőleg az áhított sportközpontnál és a városközpont felújításnál nem Meggyes monumentális örökségét akarja majd követni, mert ha igen, akkor előtte azért érdeklődjön a létesítmények fenntarthatóságáról. A sportközponttal kapcsolatban Veszprémben, vagy Nyíregyházán érdemes kérdezősködni. Ezek sokkal nagyobb városok mint Esztergom, mégis küszködnek a létesítmény fenntartásával. Továbbá nagyon remélem – ha nyer, nem olyan tervezőt hoz majd városunkba, mint anno az élményfürdőnkhöz (állítólag Évánk ajánlotta Finta urat Meggyes Tamásnak).

 

Most visszatérnénk Tétényi riportjának elejére, ahol kijelentette, hogy „a 22 milliárd adóságot nem az államunk vállalta át, hanem egy nagyon szigorú gazdálkodással feltártuk az előző időszak (Meggyes örökségének) adóságait és ez egy közös produkció volt” (Tessék?). Ha tényleg ezt gondolja Éva, akkor nagyon nagy baj van a gazdasági ismereteivel… és ha véletlenül nyerne polgármesterként, akkor Esztergom is bajban lesz… (Még szerencse, hogy eddig nem volt városunkban fejlesztési pénz!)

 

Ha Meggyes Tamás ekkora adóságot zúdított a város nyakába, akkor tényleg követni akarja az örökségét? Hitelt akar felvenni (a pályázatokhoz), kötvényeket akar kibocsátani (Szt. Miklós alaphoz), soha meg nem térülő fejlesztéseket akar elindítani?

 

A „Tétényi Évával a Városért” kiadványa 6 oldalas. Éva ebbe foglalta bele elképzeléseit városunkkal kapcsolatban. Meggyes Tamás dilettáns és kapzsi „Gyarapodási Programja” 181 oldal volt. Lehet, hogy Éva Meggyes örökségeként ebből készített egy rövidített és újrahasznosított kivonatot. Ha nem így van, akkor sem túl bíztató számunkra. Elmondta, hogy ebben a programban „Meggyes időszak köszönt vissza”.  Négy év alatt ennyit tudott csak összerakni polgármesterasszonyunk? Lehet, hogy eredetileg a Gyarapodási Program városfejlesztési része is az ő munkája volt - csak tanácsadóként, a háttérben? (Most legalább nem üres A4-es lapokat mutogatott, tőle már ez is fejlődés).

 

Tovább a riportra - az ellenjelöltek kérdésénél is érdekes kijelentést tett, „a jelöltek harcba szállnak a kulcsért”! Ez a kulcsos kérdés olyan freudi... Itt most Esztergom kincstárának kulcsára gondolt, vagy Könözsy féle nyakékre? Ha előbbire, akkor Meggyesre hajaz a felvetése. Anno neki voltak ilyen látomásai, mármint "a politikai ellenfelei a piszkos kezükkel akarnak nyúlkálni a városkasszában"! Természetesen városunk lakosságát a kassza védelméről mindig biztosította Tamás, ahogy mostanában Tétényi is. (Meggyes Tamás női változata lenne Tétényi Éva, csak a Fidesz nélkül?)  

 

Sokszor úgy érzem, hogy a hölgy nem igazán áll a valóság talaján... Kijelentette, „hogy annyian fognak rászavazni, mint négy éve”. Ha csak a független jelöltek és a pártok által indított jelölteket nézzük, akkor ez lehetetlennek tűnik. Kedves Éva, most nem Meggyes-Tétényi duó verseng, hat jelölt áll Önnel szemben.

 

Apropó segítői, erről azt nyilatkozta Tétényi, hogy "négy évvel ezelőtt sem voltak támogatói, az önkéntesek maguk vállaltak feladatokat és azokat végigvitték". Utána meg szélnek eresztette csapatát és köszönte a trón kényelmes. De riportjában hangsúlyozta „senkivel sem kötött és most sem fog megállapodást kötni”! Ennek az az érdekessége, hogy ezt még pozitívumnak is értékeli. Megint eszembe jut ez fránya realitás, politikában annak nem kell kompromisszumot kötnie, aki erőfölényben van.

 

Ellenben „Évát hátulról segítik a szakértők!” Egyből adódik a kérdés, az elmúlt négy évben milyen szakértők segítették hátulról. Mihez értenek ezek a „hátulról segítők”? Felsorolhatott volna legalább területeket, amiben idáig segítették őt - megértve azt, hogy nevüket nem hozza nyilvánosságra – ha egyáltalán vannak ilyenek.  

 

„De reméli, hogy a következő testület jó csapat lesz”, azon el sem gondolkodik Éva, talán neki is alkalmazkodnia kellene a jövőbeli 14 képviselőhöz? Mert ha továbbra sem akar együttműködni a következő testülettel (mert esetleg nem tetszik neki az összetétele), akkor szép 5 évnek nézünk elébe – ha nyer.

 

Tétényi Éva a kampány finisében ezzel a riporttal kész fegyvertárat ajándékozott ellenfeleinek!

 

Összesítve szervezői képessége a nullához konvertál, csapatépítésből 1-es és a szakmaisága már nem kérdőjel számomra! (Mivel felvállalta Meggyes Tamás örökségét!)

 

Szememben szakmailag és politikailag megméretetett és gyengének találtatott!

Törölt felhasználó #3772

2014. 10. 10. 10:55

Ezt tudom, hogy elgépelted   :)))

Tétényi Éva állat elnevezett Tánctermet

Törölt felhasználó #3772

2014. 10. 10. 10:31

Tétényi bedobozolta már a cuccait?

 

Nem tudom mi az igazság, de ez a mai önkormányzati pletyka…

Lehet, hogy érzi, itt a vége?

Akkor már értem a félvállról odadobott válaszokat! Valaki tud pontosabbat, tényleg dobozol már Éva?

 

Ez meg most tűnt fel, az egyik kérdésnél ezt válaszolta (Ön szerint városunknak az eredeti stratégián változtatnia kell?): Az ún Gyarapodás programba megfogalmazott idegenforgalmi fejlesztések megvalósíthatósági tanulmányok alapján folytathatóak.

 

A Gyarapodási program Meggyes Tamás vízióira épült, de lehet, hogy Meggyes-Tétényi duó ötlettelésére?

Ez a program hozta létre a fenntarthatatlan élményfürdőt, a mélygarázst, a félkész hoteleket, persze árvizes területen. Ez miatt áll így a Fürdő Szálló az Zöldház és a Bástya parkoló!

Ez az bohóckodás tartalmazza a Bazilika melletti megalomán sportközpont terveit is.

Ehhez hozzávehetjük a Párkányban megvalósítandó színházunkat és a párkányi vasútfejlesztést.  No meg Fürdőszállóból kialakított Tétényi Éva állat elnevezett Tánctermet, melybe 3D-s mozit képzel!

 

2014. 10. 10. 9:28

2014.10.09. 12:52
Tisztelt Polgármester Asszony!

 

Zavarja-e Önt bármiben is, hogy mérnök létére nincs tisztában a közönséges- illetve tizedestörtekkel?

 

A kérdés apropóját az Ön blogján szereplő írása adja:

A bejegyzést „A magyar szabadság napján” a kétharmados többséggel megválasztott független polgármester írta Magyarország állam- és egyház alapítási székhelyén 2011-ben a soros EU elnökség zárásakor.

http://tetenyi.blog.hu/2011/06/26/siralomhaz_1#more3015767

 

 
2014.10.09. 14:51

2010-ben a választást több mint 65 %-kal nyertem meg Meggyes Tamás előtt, ez majdnem 2/3!

 

T.Polgármester Asszony!

Ez egy nagyon ostoba válasz volt az Ön részéről! 

A valasztas.hu -n még ma is olvasható a 2010-es önkormányzati választás eredménye:

 Jelölt neveJelölő szervezet(ek)Kapott
érvényes
szavazat
%
1 Meggyes Tamás FIDESZ
KDNP
4 494 35,64
2 Tétényi Éva FÜGGETLEN 8 117 64,36

http://valasztas.hu//hu/onkval2010/471/471_0_index.html

 

Ezek után már csak abban bízom, hogy ismeri a számokat! Egy mérnökember legyen pontos!

 

Törölt felhasználó #3772

2014. 10. 10. 0:18

Sajnos ez Tétényi Éva valós arca! Itt a beszédkéssége elveszett, ennyi a tudása…, (azt továbbra is elismerem, hogy meggyőzően dumál) viszont engem a tettek győznek meg és nem a szöveg!

 

Pedig a feladata könnyű volt! Kérdéseimet csak a programjából választottam ki, nem értem Évát (vagy mégis).

 

Azt tudom még elképzelni, hogy ad hoc módon állította össze programját és semmi realitás alapja nincs elképzeléseinek. Talán most szembesült dilettáns ötleteivel? Igaz, (állítólag) ennél makacsabb teremtés – így provokációnak tartja kérdéseimet. Pedig nem voltak azok, én tényleg kíváncsi lettem volna a válaszaira, hátha az én rálátásommal van a baj. Egy szakmailag képzett profi csípőből védte volna álláspontját! Igaz, a szakemberek csak megfelelő elemzés után írnának le fejlesztési ötleteket és nem bohóckodnak. Ilyen ötletekkel a saját szakmájában is lejáratódik, erre nem gondol? Mi lesz, ha veszít?

 

Szerintem ezek a kérdések jogosak voltak, mivel meghirdette programjaként:

A rövidtávú fejlesztések irányánál tényleg a legfontosabbak közé tartozik a Zsinagóga átépítése?

Meggyes Tamás megbukott az informatikai karral, ez a városnak évente 100 millió Forintjába került, Ön(ök) mégis a következő öt évben szeretnék létrehozni felsőoktatási intézményt, kutatási helyet és művészeti akadémiát?

A Fürdő Szállót „Táncpalotává és mozivá” akarják alakítani? – olvasható a Szerda magazinban. Ez a hír igaz? 

Tényleg Ön nevezete el „Táncpalotává” a Fürdő Szálló régi pálmaházát?

A párkányi oldalon lévő, tehát Szlovákiában elhelyezkedő teherpályaudvart akarják bekapcsolni a gazdasági életbe, mindezt Esztergomi stratégiaként? Mi közünk lokálisan ehhez 2014 és 2019 között?

Tényleg Párkányban akarják létrehozni az esztergomi kőszínházat, hogyan gondolták ezt? Egyáltalán városi pénzt hogyan tudnak majd ebbe tenni? Ha EU-s pénzből létesülne, akkor miért nem Esztergomba készül el – ha már helyi fejlesztésekről vizionálunk?

Ön szerint miért jó nekünk, ha a Bazilika mellé egy fenntarthatatlan sportközpontot építünk (lásd élményfürdő)? Az egyház ehhez mit szól?

Ön tényleg jónak látja Meggyes időszak egyes elemeinek visszaállítását?

Nem érzi úgy, hogy a „Tétényi Évával a Városért” című kiadványa eklektikus és (finoman szólva) szakmailag sem túl erős anyag? 

 

2014. 10. 09. 16:53

Köszönöm a választ,én nem tartom pártatlannak az RTVE-t,de ez legyen az én problémám.

A magazinnak nem vagyok olvasója.

2014. 10. 09. 16:46

Úgy tudom vannak szerződéseik amiknek keretében helyi dolgokról forgatnak anyagokat más tévéknek. Kérd le a mérlegüket az e-beszamolo portálról, nyilvános mint minden más cégé.

A Szeretgomot pl kb 25%-ban reklámok tartják el, 75%-ban meg a tulaj cég állja a költségeket (a cég éves árbevételének 2%-át csoportosítja át, hogy legyen egy tényleg független média a városban  - kb annyit amennyi iparűzési adót is befizet a városnak) - ennek köszönhetően aztán mi nem is írunk le olyanokat, mint a Szerda magazin főszerkesztője, hogy a lap jövője attól függ, hogy ki lesz a városvezetés...

2014. 10. 09. 16:37

Megtudtam,hogy az RTVE-t nem támogatja az önkormányzat,miből tartja fenn magát,reklámokból?

 

2014. 10. 09. 16:02

 Sajnos az én kérdésemre se válaszolt inkább gyorsan bezárt bő egy óra után. Pedig ezt a kérdést már legalább negyedszer tettem fel. Valószinüleg a garázstervezés és épités is közös munka volt Meggyessel, az összes anomáliájával együtt. Ők kutyúták . Ezért úgy csinál mintha nemakarná kifizetni, közbe meg mindent ugy intéz,hogy muszáj legyen kifizetnünk. Csak nehogy még azt is elintézze,hogy mégis csak meginduljon az adósságrendezési eljárás!

Ha meg mégis nyer akkor mint leirta ott folytatja ahol Meggyes abbahagyta !

Akkor már tényleg csak a független testületbe bizhatunk. Őket meg senki nemfogja bevédeni a választóktól ugy ,hogy biztos nem rabolhatnak!

Mégha akarnának se mert a pártocskák képviselői a listáról rögtön szaladnának a biróságra !

Eddig ez volt a legrövidebb interjú  egy ór 4 percig tartott ! Mindent a városért Király

2014. 10. 09. 15:37

Nem tudom a többi kérdező hogyan van vele, de engem nem tudott kielégíteni Tétényi.

Ekkora mellébeszélést ritkán láttam, ennél még Somfai is értelmesebb válaszokat adott a kérdéseimre. Az utolsó kérdésem meg még le is törölték, azért kösz Szeretgom a szervezést.