Országos Könyvtári Napok Esztergomban is
Kultúra
2014. okt. 9.

<p style="text-align: justify;">Az Országos Könyvtári Napok programsorozata ma már éppen úgy hozzá tartozik az októberi napok hangulatához, mint a pirregő tücskök kedves, nyárbúcsúztató muzsikája. 2014-ben október 13–20. között hangzik majd el országszerte a hívogatás: Találkozzunk a könyvtárban! Az eseményeket a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezi.</p>

Az Országos Könyvtári Napok alatt azt szeretnénk megmutatni, hogy milyen sokféle tanulási, tájékozódási, kulturális, szociális lehetőség rejlik a könyvtári találkozásokban. Az akció egyik fő célkitűzése a rendszeres könyvtárhasználók segítségével minél több olyan személy elérése, akik mindennapjaihoz eddig nem tartozott hozzá a könyvtárlátogatás. Ezt segíti a témakörök változatossága is: Élő emlékezet, múltunk értékei, Okoskönyvtár, Együtt az egészségünkért!, Olvas az ország!,Megosztott örömök.

 

Október 19-én, a Könyves Vasárnapon a könyvtárak rendkívüli nyitva tartással, rendhagyó programokkal, sokféle meglepetéssel várnak mindenkit. Délelőtt a legtöbb helyen a kisgyerekes családokat örvendeztetik meg mondókákkal, mesékkel, gyerekdalokkal, érdekes játékokkal. A délután és az éjszakai órák zenés, táncos kínálata főleg a felnőtteknek szól.

 

A Helischer József Városi Könyvtár több érdekes programmal is készül az eseményre:

 

 

(forrás)