Endrédi József (6. vk) bemutatkozása
Közélet
2014. okt. 7.

<p style="text-align: justify;">6. választókerület, független jelölt.</p>

1. Miért abban a körzetben indul, hogyan kötődik hozzá?

 Közel 20 éve itt élek, ide építettem házat, műhelyt, telephelyet, ez a lakhelyem. Rengeteg embert ismerek, naponta bejárom szinte az egész területet. 

 

2. Miért érzi, hogy Ön alkalmas a körzet képviseletére?

 Azért, mert nem érzem, hogy képviselőnk lett volna ezen idő alatt, valakinek mégis csak föl kellene vállalni, aki nem csak beül a testületbe, hanem el is mondja a körzet bajait. Igaz ebben a ciklusban is 3 párt képviselője ülte végig a 4 évet ebből a körzetből a testületben (MSZP-s Nyíri Attila,a Vállalkozók pártjából Juhász István, a Fidesz képviseletében pedig Ivanov Mihály ), aminek a működését én állandóan figyeltem, de nem emlékszem, hogy közülük bármelyikük is megszólalt volna a körzete érdekében. Valakinek meg mégiscsak képviselni kellene ezt a körzetet is, mert talán ez az egyik leg elhanyagoltabb körzet, jóllehet a rendszer váltás óta csak romlott a helyzet.

 

3. Mik a körzete problémái? Milyen megoldási lehetőségeket lát?

 Mindazok a problémák,amikkel általában a legtöbb körzetben találkozunk, itt is fönn állnak, úgy mint világítás, szemét, utak, csapadékvíz elvezetés, stb. Ezen túl a körzet speciális problémái: árvíz és belvíz veszély. Aki valaha járt a munkaügyi hivatalban, az tudja,hogy ez a körzet van az Óperenciás tengeren túl, ami az állítólagos csapadékvíz elvezetés után keletkezett. A Werseghy és Szentkirályi utca sarkán minden kisebb esőzés után napokig megjelenik. Aki ezen sikeresen átverekedte magát, eljutott a munkaügyi hivatalig, ezen túl van "Chicago" a Töltés utcában, ahol is embertelen körülmények között tengetik életüket munka és egyéb jövedelem nélkül a cigány kisebbségiek. Ezen túl már nincs is út, de az Üveghyegyen és az árvízvédelmi töltésen innen van még a Szérűskert utca, ami már megközelíthetetlen lenne, ha nem javítgatnám évtizedek óta saját költségemen évente 2-3 alkalommal, mintegy 50-100E Ft-os költségen. De aki nem akarja hogy a Lázár Vilmos utcán útját állják, megdobálják, vagy obszcén szavakkal illesék a kisebbségiek, az mehet körbe a Pöltenberg Ernő utcán is az Árok utcai elkerülő útra. Itt viszont már jobb ha terepjáróval közlekedik, mert tankcsapdának is alkalmas hatalmas gödrökkel foga találkozni az úttest teljes szélességében. Ezek azok az állapotok, amiket az itt lakók velem együtt nem óhajtanak tovább tűrni, ennek érdekében ha kell, az országos sajtót is mozgósítom,de ezeknek az állapotoknak mkeg kell szűnnie. Nem vagyunk hajlandóak tovább elviselni. Ígértet már kaptunk bőven, most már tenni kell!

 

  4. Miért érezte úgy, hogy be kell lépnie a helyi politikába? Miért pont azon az oldalon teszi ezt, ahol teszi - ha független, akkor melyik politikai oldal áll a legtávolabb Öntől?

 A politikába nem most léptem be, legalább 25 éve aktívan politizáltam, igaz, hogy országos és megyei szinten, jóllehet erről a helyieknek nincs is tudomása, de akkor is, ott is tettem a dolgomat, mint ahogy itt is tenni fogom a közvetlen mikro környeztemben, már amennyiben a kérdés pártpolitikai, úgy semmilyen oldalon nem állok, már csak azért sem, mert az oldalak teljesen össze vannak keveredve, jóllehet klasszikus értelemben nincsenek is pártok, mint ahogy Orbán Viktor szokta mondani, itt csak gazdasági érdek csoportok léteznek, azokat meg kihagynám az életemből, de a becsület és tisztesség oldalán állok.

 

5. Mi Ön szerint a város legsürgősebben megoldandó és mi a legkönnyebben megoldható problémája?"

 A város legsűrgősebben megoldandó problémája a választás, ami egyben kardinális kérdés, mert 5 évre meghatározza a város lakosságának az életminőségét. Mert egy fenékkel nem lehet két lovat megülni és el kell dönteni, hogy a város van a lakosságért, vagy a lakosság a városért. Mert ha a város van a lakosságért, akkor először is olyan beruházásokra kell költeni a lakosság adó forintjait, ami nem a pártklientúra kielégíthetetlen pénzíhnségét próbálja kielégíteni, hanem a lakosság érdekeit szolgálja. Ehhez megítélésem szerint első sorban is pártoktól független képviselőkre van szükség. Legkönnyebben megoldható probléma a tömegközlekedés, világítás, úthálózat, lakhatás,, ezekhez csak pénz kell, semmi más. Az meg hála a szorgalmas esztergomi népnek, van bőven. Már amennyiben nem "égetik el" a meglévő forintjainkat.

(forrás)