Egy kisebb hadseregnek elég fegyvert foglaltak le a rendőrök
Bulvár
2014. okt. 6.

<p style="text-align: justify;">Pénteken a dorogi rendőrök biztos meglepődtek, amikor egy idős tokodaltárói férfinél távcsöves puskát, kést, machetét és 268 darab lőszert találtak, egy fiatalabb férfinél pedig 131 darab lőszerre leltek.</p>

Tokodaltárón igazoltattak a rendőrök egy személygépkocsival közlekedő férfit 2014. október 3-án délután. A nyomozók a sofőr iratainak ellenőrzését követően átvizsgálták a gépjárművet is, melynek csomagtartójában egy engedély nélkül tartott, távcsővel és hangtompítóval ellátott vadászpuskát, egy 9,5 centiméter pengehosszúságú kést és egy machetét találtak.

 

 A dorogi rendőrök ezt követően házkutatást tartottak a férfi kesztölci otthonában, ahol további három engedély nélkül tartott lőfegyvert, fegyverlámpákat és 268 darab töltényt is találtak. A 70 éves K. Ferencet a rendőrök előállították a Dorogi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság. A férfit a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

 

Ezzel egyidőben egy tokodaltárói férfinál is házkutatást tartottak a rendőrök. A 44 éves K. István otthonában 131 darab lőszert találtak a nyomozók, melyet lefoglaltak. K. István ellen büntetőeljárást indított a rendőrség, melynek során a gyanúsított szabadlábon védekezhet.

 

/KEMRFK/

(forrás)