Bemutatkozik az Esztergomi Simon Juda Fesztivál
Kultúra
2014. okt. 3.

<p style="text-align: justify;">Párkányban, a török hódoltság kezdete óta tartanak vásárokat, a Simon Júda napit először 1546-ban rendezték meg. Idén 467. alkalommal tartják a 4 napon át tartó rendezvényt, melyre évente közel 200.000 ember látogat el. Itt az ideje, hogy a többszáz éves hagyományra visszatekintő vásár életébe városunk is bekapcsolódjon. A lentiekben bemutatkozik az Esztergomi Simon Juda Fesztivál, melyről a szervezők a saját szavaikkal árulnak el részleteket.</p>

Az elmúlt néhány évben a látogatók és a vásározók elmondása szerint magasabb igény mutatkozik a prémium kategóriájú termékek iránt, illetve igazi kézműves portékát is egyre többen vásároltak.

 

Ekkor jött az ötlet, hogy gyűjtsük össze azokat a mesterembereket, akik igazi tradicionális termékeket készítenek és kínálnak, rakjunk hozzá élményeket, fűszerezzük meg a hazai gasztronómia különlegességeivel, spékeljük meg kiváló magyar előadóművészekkel és kapcsolódjunk határon innen, oly módon a rendezvényhez, ahol a minőség, az egyediség, a tradíció és az élmények dominálnak.

 

Az Esztergomi Bazilika parkolója egy igazán autentikus hangulatú helyszín, ahol minden kézműves, gasztronómiában jártas szakember, anélkül hogy külföldi hatósági engedéllyel rendelkezne, megmutatkozhat, bemutatkozhat.

Ebben a fesztiváli forgatagban, - mert ez a rendezvény a színes programkínálattal már joggal mondható fesztiválnak – nem kell euróval fizetnünk, s ha több ezer árussal nem is, de igazi különlegességekkel, tradicionális magyar termékekkel és hamisíthatatlan hazai vendégszeretettel, biztosan találkozhatunk….

 

Bízunk abban, hogy aki ellátogat Párkányba, meglátogat minket is a Bazilika tövében, 2014 október 10 és 12 között.

 

 Helyszín:

 

 Az Esztergomi Bazilika parkolója (Prímás Pince és Balassa Bálint Iskola előtti buszparkoló)

 

 A Fesztivál nyitva tartása:

 

2014. október 10. péntek

15:00 órától

23:00 óráig

2014. október 11. szombat

9:00 órától

00:00 óráig

2014. október 12. vasárnap

9:00 órától

18:00 óráig

 

 

A rendezvény programjai

  • Interaktív gyermek programok
  • Mesterség bemutatók
  • „Gasztro – utca”
  • Kézműves sétány
  • Kávéterasz
  • Színpadi programok

Péntek: 

Majsai Gábor (a magyar Tom Jones) Abaházi Csaba és az RLB

 

 Szombat:

Horvát Misi és Pákai Petra (Voice)

Stone

Triász Együttes Sípos Petivel (IHM)

Demjén Ferenc

Horváth Charlie

Mohamed Fatima

 

Vasárnap:  

Varga Viktor

Suzi & Jolly

Crossroad zenekar

 

(forrás)