Megyei legjobbak a dorogi Szent Borbála Szakkórház dolgozói
Egészségügy
2014. okt. 1.

<p style="text-align: justify;">Szakmailag és a műveltségükkel is kitűntek a dorogi Szent Borbála Szakkórház dolgozói a Magyar Szakdolgozói Kamara által meghirdetett hagyományos szakmai versenyen, amelynek területi és megyei döntőjén is a legjobbaknak bizonyultak.</p>

Rózsáné Kovás Éva ápolási igazgató elmondta, hogy néhány héttel ezelőtt vettek részt a területi versenyen, amelyet Esztergomban, a műveseállomáson rendeztek meg. Tíz csapat indult a megmérettetésen, ahol a dorogi "Digitus Minimus (kisujj latinul) gárda az első helyen végzett. A csapatoknak anatómiai ismereteikről kellett számot adniuk, de volt írásbeli szakmai teszt és műveltségi kérdéssor is. A verseny Activity-vel zárult. A megmérettetésen a dorogiak voltak a legjobbak, ezzel bejutottak a megyei döntőbe, ahol négy csapat mérte össze a tudását. Az oroszlányi megyei döntőn a feladatok gyakorlati vizsgával egészültek ki.

 

A megyei verseny megnyerésével a dorogiak bejutottak az országos döntőbe, amely Budapesten 20 csapat részvételével, a Lurdy házban kerül megrendezésre október 9-én.

A csapat tagjai: Rózsáné Kovács Éva, Gerstmajer Terézia, Mirejder Beatrix és Majorné Papanecz Katalin

 

/dorog.hu/

(forrás)