A Strigonium Zrt. vezérigazgatójának 2014. augusztusi beszámolója

A Strigonium Zrt. vezérigazgatójának 2014. augusztusi beszámolója

2014. 09. 30. 14:39

Hendrik Krisztina, a Strigonium Zrt. vezérigazgatójának augusztusi beszámolója.

Esztergom Város Képviselő-testületének 425/2013. (X.18.) öh. számú határozata szerint 2013. október 18. napjától látom el a Strigonium Zrt vezérigazgatói teendőit.

 

Jelen beszámolómat a transzparens működés megvalósulása érdekében nyilvánosságra hozom. Minden hónapban összefoglalót teszek közzé, amelyben tájékoztatom az esztergomiakat a Strigonium Zrt. működéséről.

 

Augusztus 1-jén a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen tartottunk sajtótájékoztatót. A Strigonium Zrt a 2014. évi nyári diákmunka program kapcsán adott át információkat, melyek az alábbiak voltak:

 

„Több, mint két hónapos előkészítő munka előzte meg azt a tevékenységet, melynek során megszervezésre került a nyári diákmunka Esztergomban.

A Strigonium Zrt, mint a város cége felmérte azokat a lehetőségeket, amelyek megfelelő terepet biztosítanak az ifjú, lelkes munkavállalóink számára.

 

Egyeztetéseket folytattunk helyi intézményekkel, civil szervezetekkel, magánszemélyekkel hogy kirajzolódjanak az igények.

 

Fontos kiemelni a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szerepvállalását és segítségnyújtását, melyet ezúton is köszönünk!

 

Hol tudunk diákokat foglalkoztatni augusztusban?

- A legnagyobb tervünk a belvárosi temető történelmi jelentőségű síremlékeinek rendbetétele. A projekt nem ismeretlen az esztergomiaknak, hiszen közel harminc éve kezdődött az a városvédő tevékenység, melyet az Esztergom Barátainak Egyesülete fémjelez. Szakmai együttműködésük fontos számunkra. Többek között a volt bencések sírjainak gondozása, valamint a város más megbecsült polgárainak síremlékeinek helyreállítása is a céljaink részét képezi.

- Hiánypótló tevékenységet indítunk útjára augusztusban: turista információs pontok létrehozásával. Egyelőre a város két helyén tervezzük felállításukat – erre a feladatra nyelveket beszélő fiatalokat fogunk alkalmazni. A Vármúzeum és a Katolikus Egyház  segítsége, nélkül ez elképzelhetetlen lenne.

- Ezen kívül adminisztrációs háttér munkára is várunk az iratkezelés rejtelmeit megismerni vágyókat.

 

Hangsúlyozni kívánom, hogy a Magyar Állam támogatása nélkül nem indíthattuk volna útjára ezt a jó kezdeményezést Esztergomban.

 

A  Járáshivatallal, Munkaügyi Központtal való együttműködésünk zökkenőmentes, a diákok toborozását és regisztrálását ők végzik.

 

Reméljük, hogy a már említett széles körű együttműködés  eredménye egy jó hagyomány, jó  gyakorlat kezdete lesz idén, a strigoniumos diákmunka program.”

 

(A nyári diákmunka programunk értékelése, összefoglalása jelenleg is zajlik. A különféle tevékenységekről és eredményekről szeptember hónapban készülhet beszámoló.)

 

Augusztus 5-én személyes egyeztetést folytattam a Port Danube Kft közbeszerzési tanácsadójával, a Dr. M. Tóth Ügyvédi Irodával. A megbeszélésre azért került sor, hogy a Kft elnyert KÖZOP pályázata kapcsán közvetlen tájékoztatást kapjunk az eddig megtett lépésekről.

 

Augusztus 6-án megbeszélésre került sor Dr. Varga Istvánnal, melyen részletesen tárgyaltuk az előttünk lévő peres ügyeket, különös tekintettel azokra, melyek következő tárgyalására 2014. szeptemberében kerül sor.

 

Augusztus 6-án egyeztettünk a Magyar Államkincstár Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóságának vezetőjével és munkatársaival. Tájékoztattak, hogy a MÁK Esztergomban ügyfélfogadásra alkalmas irodát kíván nyitni annak érdekében,hogy minél több ügyfélhez eljuthassanak a MÁK által nyújtott különféle befektetési/megtakarítási lehetőségek. (Pl. Babakötvény)

 

Augusztus 12-én személyesen egyeztettem Dr. Jelen Tamással, az ÉDV Zrt vezérigazgatójával. Továbbra is kérdőjeles, hogy az önkormányzati ingatlanok közel 35 millió forintos vízdíj tartozása mikor kerül az ÉDV Zrt felé kiegyenlítésre. Tájékoztattam vezérigazgató urat, hogy amint az önkormányzat kifizeti  felénk a lejárt tartozásait, úgy mi az elmaradt díjakat továbbutaljuk. Nem zártuk ki annak lehetőségét sem, hogy az ÉDV Zrt felé engedményezzük az önkormányzat által, négy éve meg nem fizetett összegeket.

 

Augusztus 18-án személyesen vettem részt Dr. Szerencsés Gergellyel a nyári diákmunka programunk azon részén, melynek során a diákok számára, szakszerű idegenvezetés mellett bemutatásra került: a Vármúzeum, a Bazilika és a Kincstár. A szervezésben oroszlánrészt vállalt az Esztergom Barátainak Egyesülete. Támogatta a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeuma, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye. Tevékenységüket ezúton is nagyon szépen köszönjük!

 

Augusztus 19-én fogadott Komárom Város Polgármestere, Dr. Molnár Attila. A megbeszélésen tájékoztattam polgármester urat a Port Danube Kft által megnyert KÖZOP pályázat megvalósításának alakulásáról.

 

Augusztus 21-én egyeztettem Balogh Zoltánnal, aki három társaságunk ügyvezetői feladatait is ellátja. A témánk az egyes társaságok üzleti helyzete volt.

 

Augusztus 27-én fogadott Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott úr, Tatabányán, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatalban. A megbeszélésen érintettünk több olyan szakmai témát, amely a Strigonium Zrt-t és tagvállalatait közvetlenül érintik. Kormánymegbízott úr biztosított arról, hogy a jogszabályi felhatalmazáson alapuló feladataikat a lehető legnagyobb szakmaiság mellett végzik el a mi ügyeink tekintetében ugyanúgy, mint ahogy más önkormányzati gazdálkodó szervezet tekintetében is teszik.

 

Augusztus 26-31. között szabadságomat töltöttem, melyet a Kormányhivatali látogatásom egy rövid időre szakított csak meg.

 

Esztergom, 2014. augusztus 31.

 

 Hendrik Krisztina

 vezérigazgató

2014. 10. 01. 5:59

"A Strigonium Zrt, mint a város cége felmérte azokat a lehetőségeket..."

 

A városnak ilyen jól megy, hogy saját cége van?

A cég mint olyan, klasszikus értelemben értéket állit elő.

Aztán ha egy cég nem állit elő értéket, pl. veszteséges, azt be szokták csukni.

Lehet hogy ez a cég rengeteg hasznot, az az jövedelmet hoz a városnak? mondjuk ebből a beszámolóból nem derül ki.

Sőt az is lehet hogy ennek a strigonium zrt nek nem is az a feladata, hogy hasznot, jövedelmet hozzon a városnak, csupán bizonyos közfeladatok ellátása, akkor meg minek ez a fenkölt zrt meg vezér igazgató elnevazés?

be is ütöttem a google keresőbe, mi a strigónium zrt feladata? Igazán nem lettem okosabb, de a hiba lehet hogy bennem van.

 

2014. 09. 30. 21:10

Teljes mértékben egyetértek az elöző hozzászólókkal. 
Ez a "beszámoló" nem más, mint  egy határidő napló és kipipálva az egyes esmények teljesítése.

2014. 09. 30. 18:09

Lakat a szájánPénz beszél

2014. 09. 30. 17:53

Beszámolót én is készítek, hetente. Amennyiben a közzétetthez hasonlót készítenék, már nem dolgoznék a cégnél. Ez egy nulla, de remélem a felügyelő bizottsági tagok elmagyarázzák a vezérigaztanónak.

2014. 09. 30. 15:41

Ez maximum élménybeszámolónak nevezhető! Tényleg, hogy töltötte a szabadságát a kedves hölgy?

Facebook

2014. 09. 30. 15:32

Bocsánat, de szerintem ez a "beszámolóval" köszönő viszonyban sincs.

Hol vannak a számok ?

Bevétel, kiadás, mérleg, eredmény, stb.

A komoly vállalatok (már a kft.-k is) mérleg szintű havi jelentésekkel dolgoznak, melyből jól látszik, hogy hol vannak elmaradások a tervektől, hova kell több erőforrást csoportosítani, hol kell megszorításokat eszközölni, hol lépték át a tervezett költségkeretet, stb.

Csak remélni tudom, hogy a Strigoniumnál is léteznek tervek, nem csak konszolidált szinten, hanem cégekre bontva is.

 

Azt már megszoktuk, hogy a politikusok rizsálnak, de egy gazdasági társaság vezetőjétől (mint versenyszférában dolgozó) a magam részéről mást, többet várnék el.

 

Mert ez így nem más, mint egy általános iskolás szintű fogalmazás arról, hogy mit is csinálam a nyáron (augusztusban) munka fedőnév alatt, valamint erőltetett utalás a végén arra, hogy sztachanovista módon a szabadságot is feláldozta a vezető a kormányhivatali látogatás oltárán, mindnyájunk megváltásának érdekében.

Könny is szökött rögtön a szemembe.

 

Azt gondolom, hogy a város tulajdonában lévő részvénytársaság vezetőjétől ennél konkrétabb és a versenyszférához méltó "beszámolót" illene kapnia az itt élőknek.

Akár az egyes kft.-kre bontva is.

Mert az ilyen szintű, ál-beszámolnak álcázott karakterpazarlásra pont nincs szükség, akkor inkább maradjon titokban minden, mint ahogy ez a múltban is volt.

 

De szóljon valaki nyugodtan ha tévednék, és rajtam kívül mindenki életét az ilyen kaliberű beszámolók által indukált nyálcsorgatós, édes álmok utáni ébredés szellemi erekcióban megvalósult tettvágya tenné izgalmassá, érdekessé.