Jövőre csúszhat az esztergomi vasút beindítása
Gazdaság
2014. szept. 26.

<p style="text-align: justify;">Hiába kezdenek örülni azok, akik a dugóban várják az esztergomi vasútvonal korszerűsítésének befejezését. A sín elkészül, de sem ember, sem gép nem képes biztosítani jövő nyárig a veszélytelen vasúti közlekedést - olvasható a Népszabadság mai számában.</p>

Nem szerepel a decemberben életbe lépő vasúti menetrendben az esztergomi vonal beindítása, és tavaszra is csak feltételes ígéretek vannak – konkrétan 2015 májusára. Vagyis éppen egy évvel később indulhat újra a közlekedés, mint amit a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2012-ben beharangozott. A korántsem váratlan rossz hírről sehol sem beszélnek szívesen. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. álláspontja szerint az Aquincumtól Pilisvörösvárig vezető pálya november második felére elkészül.

 

A kivitelezőnek a befejező munkák adnak majd feladatot. Az állomások novemberre aligha készülnek el teljesen, a peronok világítása vagy a váltófűtő berendezések még nem lesznek mindenütt használható állapotban. És a kábel-alépítményi munkák is októberre fordulnak célegyenesbe. Mindez azonban nem elég. A lap úgy tudja: a MÁV azért nem számol járatai decemberi szolgálatba állításával, mert a még épülő pályaszakaszon a biztosítóberendezések hiányoznak. És egy ideig még hiányozni is fognak.

 

A teljes írás a NOL.hu-n olvasható.

(forrás)