Erős Gábor (1. vk) bemutatkozása
Közélet
2014. szept. 25.

<p style="text-align: justify;">1. számú választókerület, a Fidesz-Kdnp jelöltje.</p>

1. Miért abban a körzetben indul, hogyan kötődik hozzá?
A válasz nagyon egyszerű, születésem óta ebben a körzetben élek, csakúgy, mint szüleim és még az egyetlen élő nagymamám, aki 95 éves!


2. Miért érzi, hogy Ön alkalmas a körzet képviseletére?
A sport világából jövök, azon belül is a csapatsportokéból. Bizonyítottam a saját pályámon és talán a betegségem legyőzésével is!  Megtanultam, hogy összefogással sok mindent el lehet érni és úgy gondolom, alkalmas vagyok arra a feladatra, hogy ezt meg is valósítsam Szentgyörgymezőn. Képviselőként célom a város és ezen belül az általam képviselt körzet hanyatlását megállítani!  Munkámmal és határozottságommal szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy Esztergom és azon belül Szentgyörgymező egy élhető és történelmi múltjához méltó város legyen.


3. Mik a körzete problémái? Milyen megoldási lehetőségeket lát?
Sajnos a körzetünknek sok problémája van! Talán a legfontosabb a közvilágítás megoldása és a temető megközelítéséhez kapcsolódó utcák felújítása. Fontos feladat Szentgyörgymező tereinek mielőbbi rendbetétele és hasznosítása.  A helyi járatok beindítása pontos menetidővel, az itt élő lakók véleményének figyelembevételével.  A lakóparkban és a Kopácsy utcában fekvőrendőrök kihelyezése az ott élő lakók véleménye alapján.  Az utcák egyirányúsításának felülvizsgálata, döntsenek az ott élők, hogy szeretnék.  A lakópark alatti részen egy korszerű játszótér létrehozása. Szentgyörgymező önkormányzati tulajdonban lévő épületeinek hasznosítása. Utca névtáblák kihelyezése. Temető közvilágításának megoldása. Hiszem, hogy megfelelő képviselettel és összefogással sok minden megvalósítható.


4. Miért érezte úgy, hogy be kell lépnie a helyi politikába? Miért pont azon az oldalon teszi ezt, ahol teszi - ha független, akkor melyik politikai oldal áll a legtávolabb Öntől)?
Esztergom hanyatlása a hatalmi harcoknak és a nem az összefogásra törekedő érdekeknek köszönhető.  Ez számomra elfogadhatatlan! Többé nem szabad, hogy ez történjen Esztergomban!  A sport világából koromnál fogva "kimenőben" vagyok, ezért az ott felhalmozott energiát és tudást szeretném a körzetemre fordítani és szebbé, élhetőbbé tenni.  A körzetemben hosszú évek óta, amiben lehet segítem a helyieket! Évről-évre, a Kertbarátkör Augusztus 20-án lévő ünnepén, az év kertbarátja díját és egy külön díjat ajánlok fel. A Szent Rita fogyatékosok otthonába számtalan adományt gyűjtök és viszek. Varga Krisztián barátom által megálmodott és megvalósított Hunyadi utcabeli sportnapot kezdetektől fogva támogatom.  


Az immár hagyományos Méz napot, ami idén 7. alkalommal lesz megrendezve, az elsőtől kezdve adományokkal segítem. Számomra ezek természetes dolgok! Független induló vagyok FIDESZ-KDNP támogatással. Ezzel el is árultam, hogy ez az oldal áll hozzám a legközelebb és ebben látom a jövőt is.  Elsősorban viszont, ha mondhatom "Esztergomista" vagyok, és azt szeretném, ha így gondolkodna mindenki!


 5. Mi Ön szerint a város legsürgősebben megoldandó és mi a legkönnyebben megoldható problémája?

Szerintem nincs olyan, hogy a legkönnyebben megoldható feladat, hanem csak megoldandó feladat van!  Aki most Esztergomban képviselő lesz kötelessége, hogy ezt a várost szebbé és élhetőbbé tegye. Nem nagyokat kell ígérni, hanem a legfontosabb, hogy első lépésként az emberek mindennapjait könnyebbé és biztonságosabbá tegyük! (Közvilágítás, utak állapotának megoldása, utcák egyirányúsításának felülvizsgálata, tömegközlekedés). A körzetemmel kapcsolatos részletes programot a választók megkapják szórólapon, illetve a fórumokon meghallgathatják. Szeptember 22-én 18.00-kor a Korencsi kocsmában és október 09-én 18.00-kor a szentgyörgymezői olvasókörben. A fórumokon részt vesz Romanek Etelka polgármester jelölt is.
 
Névjegy
1. számú választókörzet – Szentgyörgymező, Petény
Erős Gábor


Szentgyörgymezőn születtem, ma is itt élek három gyermekemmel és párommal, kiegyensúlyozott, boldog kapcsolatban. Mindig ez volt az otthonom, ide tértem haza, a játékvezetői pályafutásom alatt elért csodálatos helyekről, labdarúgó világ- és Európa bajnokságokról, olimpiákról, Bajnokok Ligája fináléról. Bár Magyarországon és a futballvilágban „csak” mint magyar játékvezetőt tartanak számon, én ezen belül büszkén vallom: magyar, esztergomi és szentgyörgymezői vagyok. Szakterületemből diplomáztam, saját vállalkozást vezetek Esztergomban. Négy évvel ezelőtt rosszindulatú rákos daganatot diagnosztizáltak a szervezetemben, amit sikerült legyőznöm. Azóta tudom, hogy alázatos munkával és kellő akarattal sok mindent el lehet érni, s biztos vagyok benne, hogy az itt élőkkel közösen sokat tudunk majd tenni Szentgyörgymezőért.

E-mail:erosgabor1971@hotmail.com
Telefon: (+36) 30/881-2478

(forrás)