Stipits Zoltán (10. vk) bemutatkozása
Közélet
2014. szept. 25.

<p style="text-align: justify;">10. választókerület, független jelölt.</p>

1. Miért abban a körzetben indulsz ahol, hogyan kötődik hozzád?

 Éppen ma 30 éve, hogy ide születtem ebbe a városrészbe.

 

2. Miért érzed úgy, hogy alkalmas vagy a körzet képviseletére?

 

Pontosan ismerem a város nem csak ezen, de a többi részeinek a problémáit is.

Előző munkahelyem kapcsán sokat találkoztam a helyiekkel. Akaratlanul is mindig szóba kerültek a problémák, szóba került a politika…

 

3. Mik a körzeted problémái? Milyen megoldási lehetőségeket látsz?

 

Lakosokkal sokat beszélgettem - nagyon sokszor csak sorolják, mi minden lehetne máshogy a városunkban - na meg persze a politikában. A helyi politika már szélsőségesen elcsúszott medréből. Nem szeretnék felesleges ígérgetésekbe belemenni, a jelenlegi gazdasági helyzet annyira képlékeny még, hogy ezek üres ígérgetések lennének, és semmivel nem lennék különb akár bármelyik város képviselő jelöltjétől. - ha csak fűt fát ígérgetnék. Persze én is szeretnék több kerékpár utat (szerintem az egyetlen jelölt vagyok, aki tényleg kerékpárral jár ahova csak tud), a gyermekkórház ügye is tarthatatlan, szebb várost, élhetőbb környezetet, a tömegközlekedésről ne is beszéljünk! Lehetne órákig vitatkozni, de hogy ebből mi tud megvalósulni a következő 5 évben... félek tőle, hogy a válságnak nevezett dolognak még nincs vége. Félek, hogy a háborús jeleneti díszleteként szolgáló belvárosi építkezések sem 1 csettintésre fognak felépülni. Én sem szeretek sötétben hazabotladozni, még ha már lassan hozzá is szokom, hogy vagy van utcán fény vagy nincs, néha már orosz rulett hogy megbotlom a kátyúban a sötétben vagy nem... Nem szívesen bocsátkozom ígérgetésbe ezekben az években. Azt ígérem, hogy a tőlem telhető legjobbat próbálom kihozni magamból megválasztásom esetén. Szeretném elérni, hogy Kertváros ne csak négyévente legyen Esztergom része! Fontos lépés lenne ennek érdekében a helyi közlekedés rendezése. Azt szeretném, hogy kertvárosias nyugalomban és biztonságban részesülhessünk a városi élet adta előnyök és lehetőségek mellett. Hiszem, hogy nem lehetetlen. Sok munka és kitartás kell hozzá, de segítség nélkül nem megy. Összefogással sokat elérhetnénk.

 

 4. Miért érezted úgy, hogy be kell lépned a helyi politikába? Miért pont azon az oldalon teszed ezt, ahol teszed - ha független vagy, akkor melyik politikai oldal áll a legtávolabb tőled?

 

Független, mert nem szeretem, ha párt irányít, mindenkit meghallgatok, ésszerűség határán belül megkeresem a közös álláspontot és azt fogom képviselni.

Mindenkinek nem lehet megfelelni, de igyekszem senkit el nem utasítani.

 

Engem pl. senki nem képvisel a testületben, úgy érzem. A jelenlegi 10 területi képviselő, mind egy pártot képviselnek! Nem azt, akit kéne, nem a lakókat, nem engem! 

Minden pártnak lassan van képviselője, csak a lakosoknak nincs!

 

Meggyőződésem, hogy a városi politikában nincs helye a pártoknak! Pontosabban nem a pártoknak kéne helyet foglalni, a maguk saját ügyeit intézni. Ott van a város érdeke, és van a lakosság, aki ott él, oda nem pártok kellenek, hanem aki a várost magát képviseli. A pártosodás nem feltétlen baj, de immáron 25 évvel a rendszerváltás után ott tartunk, hogy még mindig a pártérdek a legfontosabb a legtöbb szervezetnél.

 

 5. Mi szerinted a város legsürgősebben megoldandó és mi a legkönnyebben megoldható problémája?

 

A legeslegfontosabb a politikai viszonyok, konfliktusok rendezése a város számára, mert addig el sem kezdődhet az érdemi munka, amíg széthúzás és konfliktus van mindenütt. Mint ezt láttuk az elmúlt 4 évben biztosan, de máskor is.

 

Megelégeltem, hogy mindenki csak sorolgatja, meg a változásra vár, de tenni azt fárasztó érte.

Felkínálom szolgálataim a város javára - vagy élnek vele vagy nem.

(forrás)