Dr. Alberti Péter (3. vk) bemutatkozása
Közélet
2014. szept. 22.

<p>3. választókerület, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje.</p>

1. Miért abban a körzetben indul, hogyan kötődik hozzá?

Születésemtől fogva ebben a körzetben élek. Gyermekkoromban az utak java része még földút volt, láttam, ahogyan a lakótelepek - elsőként a Béke téri - kinőttek a földből, ahogyan megépültek az utak és az iskolák. Számomra nincsen ennél kedvesebb hely, itt vagyok otthon.

 

2. Miért érzi, hogy Ön alkalmas a körzet képviseletére?

Közel három évtizedes ügyvédi praxis tapasztalata áll mögöttem, tudom képviselni a rám bízott ügyet, azokat, akik bennem bíznak.

 

3. Mik a körzete problémái? Milyen megoldási lehetőségeket lát?

Erről is, mint valójában Esztergom majdnem minden szegletéről elmondható, hogy elhanyagoltak a közterületek, itt is van kátyús út, rossz járda, veszélyes lépcső, elavult játszótér vagy ápolatlan park. A Béke téri és Bánomi lakótelepen, vagy éppen a rudinai és martsa utcai házakban élőknek, az elavult nyílászárók és az épületek hőszigetelésének hiánya jelenti a legnagyobb problémát. Azon leszek, hogy jusson pénz a lakókörnyezetre is, ha pedig pályázati lehetőséghez jutnak a lakótelepi társasházak, az önkormányzat ebben a megfelelő segítséget megadja nekik. A szemétszállítás és a helyi buszközlekedés problémáit is meg fogjuk oldani.

 

4. Miért érezte úgy, hogy be kell lépnie a helyi politikába? Miért pont azon az oldalon teszi ezt, ahol teszi - ha független, akkor melyik politikai oldal áll a legtávolabb Öntől)?

Szeretett városunkban, Esztergomban, annyi a probléma, hogy a legtöbb ember úgy érzi, ez nem mehet így tovább.  A közéletben való részvételre inspirált az is, hogy nagyapám Einczinger Sándor és testvére Einczinger Ferenc jelentős szerepet játszottak a maguk idején a helyi politikai és kulturális életben. Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy a FIDESZ – KDNP annak ellenére támogatja jelöltségemet, hogy egyik pártnak sem vagyok tagja. Legtávolabb tőlem azok az emberek állnak, akik a problémák szításában és nem azok megoldásában érdekeltek.

 

5. Mi Ön szerint a város legsürgősebben megoldandó és mi a legkönnyebben megoldható problémája?

A várost vezetők megosztottsága, a jelenlegi polgármester és a képviselőtestület szembenállása. Ez az a probléma, amin október 12-én a választók két könnyed mozdulattal segíthetnek, ha Romanek Etelka FIDESZ-KDNP polgármesterjelöltre és a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltjeire adják szavazataikat.

 

Névjegy

Régi esztergomi családból származom, ötvenöt éves vagyok. A Dobó Katalin Gimnáziumban érettségiztem, majd a Janus Pannonius Tudományegyetemen szereztem jogi diplomát 1984-ben. Még ebben az évben ügyvédjelölt lettem, majd az egységes bírói, ügyészi, ügyvédi  szakvizsga letételét követően 1987-től ügyvédként dolgozom. Polgári, családjogi, cég- és gazdasági ügyekkel foglalkozom. Számos embernek segítettem megoldani kisebb-nagyobb jogi problémáját közel három évtizedes ügyvédi munkám során. A bíróságok előtti tevékenységem egy része az ítéletek anonim módon történő közzététele következtében bárki által ellenőrizhető. Szebb és élhetőbb Esztergomot szeretnék, mint amilyen most - a költő szavaival élve - ez a szent és gyámoltalan város!


telefonszám: (+36)20/958-0335
mail: dralbertipeter@t-online.hu

(forrás)