Geletey Balázs (3. vk) bemutatkozása
Közélet
2014. szept. 18.

<div>
<div>
<p>3. választókerület, az LMP képviselőjelöltje.</p>
</div>
</div>

Miért abban a körzetben indul, hogyan kötődik a városrészhez?

 

Nagyon jól mutatna egy ilyen bemutatkozásnál, hogy az őseim is ezen a környéken másztak le a fáról, de ilyen történettel sajnos nem szolgálhatok.

Viszont ha valaki több mint ötven éve él egy városban és ennek az időnek jelentős részét egy területen töltötte, óhatatlan, hogy ezer szállal kötődjön oda. Kötődik emberekhez, épületekhez, terekhez, növényekhez. Esztergomban a béke-téri és a bánomi városrész az, ami meghatározó szerepet játszik életemben. A Béke-téren nőttem fel, jártam iskolába, ide és a „Bánomba” jártunk játszani és a barátaim nagy része a mai napig itt lakik. Láttuk, amint a szemünk előtt felépül egy új városrész, és a máig ismerős emberek költöznek ide.

Amikor itt járok, rám törnek az emlékek, érzések. Gyerekkori bandázások, kirándulások, csavargások. Szerelmek – bánatok és rég eltávozott arcok.

Mert itt ennek a városrésznek más illata van. Mások a fények és másként ketyeg itt az óra. Ez egy kis sziget a városban.

 

Miért érzi, hogy Ön alkalmas a körzet képviseletére?

Miért érezte, hogy be kell lépnie a helyi politikába? Miért azon az oldalon teszi?

 A városban járva sok és sokféle emberrel találkozom. Van, akivel szinte naponta, de van, akivel nagyon ritkán futok össze. A beszélgetések egy idő után rendszeresen átváltanak a helyi közéletet érintő témákba. Általában panaszkodnak, elégedetlenek a város jelenlegi helyzetével. Sokan mondják, hogy induljak önkormányzati képviselőnek, mert szerintük kell a testületbe olyan ember, aki lelkiismeretesen dolgozik és szerintük már többször bizonyítottam elkötelezettségemet a városért.

Ez ideig nem volt szándékomban a megmérettetés, de egyre többen és többet kérték, végül az utolsó pillanatban elvállaltam a jelöltséget.

Az LMP támogatásával indulok, párton kívüliként. Azért fogadtam el ennek a pártnak a felkérését, mert szemléletük, gondolkodásmódjuk sokban megegyezik az enyémmel Egy országos szervezet segítsége felbecsülhetetlen tud lenni, amikor a testületben komoly szakmai szempontok alapján kell döntéseket hozni. A rendelkezésre álló szakmai háttérapparátust, tapasztalatot ki kell használni, élni kell ennek a lehetőségével.

Ha úgy csinálja az ember ezt a munkát, ahogy a választók elvárják, akkor ez egy szolgálat. Percre pontosan képben kell lenni a város minden apró-cseprő dolgaival, fel kell készülni a testületi ülésekre és a kapott információkból a lelkiismerete alapján szabad csak meghozni a döntést!

DE!! Mindenek előtt Esztergom és az itt élők érdekeit kell szem előtt tartani. Én nem pártkatona vagyok, hanem „Esztergomista”! Elképesztő volt látni azt a minden észérvet, jó érzést felrúgó rombolást, ami az elmúlt évek gyakorlata volt a testületben.

 

 Mik a körzete problémái, milyen megoldási lehetőségeket lát?

Mi Ön szerint a város legsürgősebben megoldandó és mi a legkönnyebben megoldandó problémája?

 Ahány ember, annyi probléma, és mindenkinek az ő problémája a legfontosabb. Az itt élő emberek nagyon hasonló problémákkal találják szemben magukat, mint a város bármely pontján élők. Ezek már szinte elcsépelt szólamnak tűnnek: utak, járdák parkok, közlekedés, stb. Számtalan megoldatlan probléma közül egyik, a hulladékkezelés, a közbiztonság, a távhőszolgáltatás ára, minősége. Egyre több az idős ember, és ezek az emberek egyre több odafigyelést igényelnek. De ott a legfiatalabb generáció is, akik egy ideiglenes u.n. lakásoviba járnak immár több, mint 20 éve!

A városi problémákról oldalakon keresztül lehetne írni. Elsőre az emberek hitét kell visszaállítani, hogy odafigyelnek rájuk, és Esztergom lehet még élhető emberközpontú város.

 

Tiszteletet a választóknak!

 

Elérhetőségem:

geletey@vipmail.hu

Geletey Balázs

(forrás)