Esztergomi siker az Olimpiai Reménységek Versenyén
Sport
2014. szept. 16.

<div>
<p>Szenzációsan szerepelt, összesen 73 érmet szerzett a válogatott a pöstyéni Olimpiai Reménységek Versenyén, amelyen 36 arany-, 24 ezüst- és 13 bronzérem lett a mieink mérlege, így a magyar csapat toronymagasan nyerte meg a pontversenyt, az éremtáblázat élén zárt és természetesen elhódította a legjobb nemzetnek járó különdíjat is.</p>
</div>

Nincs még vége a szezonnak, nincsenek lefutott csaták! Bizonyította ezt a magyar utánpótlás válogatott, amely elképesztő sikereket élt meg a pöstyéni Olimpiai Reménységek Versenyén. Csapatunk a három nap során 36 aranyérmet nyert - döbbenetes szám! -, s ezek a sikerek jól mutatják, hogy a felnőtt diadalok árnyékában, az utánpótlás műhelyekben is milyen magas színvonalú munka folyik.

 

„Csodálatos eredményeket hozott ez a három nap – értékelte a fiatalok eredményeit Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző. - Huszonnyolc ország szerepelt Pöstyénben, részt vettek a versenyen az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Kanadából és Ázsiából is, rendkívül erős volt a mezőny, voltak olyan számok, amelyekben négy előfutamot is rendeztek. Ehhez képest kajakosaink és kenusaink taroltak a versenyen, az Esztergomi Hajós Egylet ifjúsági válogatott versenyzője Köles Fatima két aranyérmet kajak négyes ötszáz és kétszáz méteren, egyéniben kajak egyes ötszáz méteren egy bronzérmet szerzett.

 

Fatima nyergesújfalui lakos az Irinyi Szalézi gimnázium 11 osztályában tanul és Esztergomban sportol.

„Nagyon kemény felkészülési szezonon vagyok túl sok munka és lemondás van ebben az eredményben. Szerencsémre szüleim, akik az edzőim is egyben rendkívül sokat segítenek, hogy a kitűzött céljaimat elérjem. Köszönettel tartozom tanáraimnak is, sokat segítenek abban, hogy a tanulás is kitűnően menjen. Jövő évben szeretnék az ifjúsági Európa Bajnokságra, vagy világbajnokságra kijutni és jó eredményt elérni. Októberben kezdem a felkészülést a következő verseny szezonra napi két edzéssel, de addig pihenéssel és lazítással töltődöm, na meg persze tanulással. 

(forrás)