Juhász István (6. vk) bemutatkozása
Közélet
2014. szept. 12.

<p>6. választókerület, a Vállalkozók Pártjának jelöltje.</p>

Miért a Hatos körzetben indul, hogyan kötődik hozzá?

Nagyszüleim ebben a körzetben éltek- dolgoztak, édesapám itt született nevelkedett. Már több mint 10 éve én is itt lakom.

 

Miért érzi, hogy Ön alkalmas a körzet képviseletére?

A képlet egyszerű. Szeretek tenni a közért. Sok civil szervezetnek vagyok a tagja, tisztségviselője, képviselőként a továbbiakban is szeretném ezen kapcsolataimat, saját tudásomat a körzet életének, mindennapjainak, hasznára fordítani.

 

Mik a körzete problémái? Milyen megoldási lehetőségeket lát?

Legnagyobb probléma, hogy most a körforgalomnál véget ér a város. Szeretném, ha ugyanazok az esélyek, lehetőségek megadatnának a körzetemnek, pont úgy, mint a belvárosi résznek. Nem kell ígérni, azt kell elérni, hogy az útfelújításokra, zöldterület karbantartásra és minden más dologra elkölthető pénz 1/10 itt legyen elköltve. Hiszen ez a körzet is egy a tízből, de nekem ez a legkedvesebb.

 

Miért érezte úgy, hogy be kell lépnie a helyi politikába? Melyik politikai oldal áll a legtávolabb Öntől?

 5 éve vagyok képviselő. Láttam jót, rosszat egyaránt a városvezetésben.  Vállalkozóként az életben rengeteg konszenzust kell kötni a cél hatékony eléréséhez. Vallom, hogy egy város működése hasonló egy vállalkozás működéséhez. Úgy érzem, cégvezetőként, lassan két évtizede bővítem tudásomat, illetve az utóbbi 5 évben a közigazgatásban is kellő tapasztalatot szereztem ahhoz, hogy részt vegyek a helyi közéletben.

 

A vállalkozók pártja Esztergomban egy új szemléletű, józan gondolkodású emberek csoportja, melynek tagjai külön-külön és közösen is próbálnak tenni saját körzetükért és a Városért. A jelöltek kiválasztásánál egy szempont volt fontos, ha Esztergomért akarsz tenni közöttünk a helyed- volt a fő gondolat. A fenti kérdés elgondolkodtatott, hogy igazán melyik politikai oldal is áll a legtávolabb tőlem, de azt gondolom, hogy talán a tétlen oldal.

 

Mi Ön szerint a város legsürgősebben megoldandó és mi a legkönnyebben megoldható problémája?

Erre a kérdésre Tisztelt Olvasó az Ön kezében van a megoldás kulcsa.

 

Egy színes, homogén képviselő testület megválasztása, mely tárgyaló és együttműködő, képes mind a polgármesterrel, mind egymással kiegyensúlyozott kapcsolatot tartani, a Város érdekeit figyelembevevő testület mely meghallgatja és megfogadja a civil szervezetek és a lakosság véleményét, tanácsait.

 

 Ebben lennének partnerek a Vállalkozó Pártja jelöltjei.

 

A választópolgárok és a képviselőjelöltek viszonyát úgy jellemezném, mint egy társasági szerződést;  ahol két tag van 50-50%os tulajdonosi részesedéssel és együttes aláírási jogosultsággal. Viszont az első döntést a választó hozza meg –október 12-én szavazatával - a többit pedig közösen.

 

Ha Önnek kérdése ötlete van, forduljon hozzám bizalommal.

 Email: juhasz.istvanvk6@gmail.com

(forrás)