A Duna Múzeum szeptemberi programja
Kultúra
2014. szept. 9.

<p style="text-align: justify;">Nemcsak a tanévkezdés, hanem a múzeum udvarán álló hársfa leveleinek hullása is jelzi az ősz kezdetét. A napsütéses kora őszi hétvégéken, egy-egy kirándulás alkalmával érdemes felkeresni ebben a hónapban is múzeumunkat. A pedagógusoknak évkezdő, ráhangolódó, csapatépítő programként is ajánljuk múzeumpedagógiai foglalkozásainkat. Október-novemberi előzetes: programok a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében, nálunk vendégeskedik majd a Herman Ottó Vándortanösvény, és hamarosan nyit a múzeum látványraktára!</p>

Szeptemberi aktualitások

 

IDŐSZAKI
Táj – Élmény
A 19. Esztergomi Fotográfiai Biennálé legjobb alkotásait két helyszínen tekinthetik meg az érdeklődők: a Vármúzeum Rondella Galériája mellett a Duna Múzeum Európai Közép Galériája is helyet ad a műveknek. A tárlat – mindkét helyszínen – október 14-ig várja a látogatókat.

 

ALKALMI
Kulturális Örökség Napjai
szeptember 20-21.
Az idei évben is csatlakoztunk a Kulturális Örökség Napjai országos rendezvénysorozathoz. Ezen a hétvégén állandó kiállításunk díjmentesen látogatható.

 

ISKOLAI
Ráhangoló
Múzeumunk az iskolai életbe való bele- vagy visszarázódásban is segíthet: izgalmas múzeumi óráink és múzeumpedagógiai foglalkozásaink nemcsak egy új tantárgy, témakör bevezetéséhez hasznosak, de csapatépítésre is kiválóak! Legfrissebb ajánlatunkat életkori bontásban - óvodásoknak, kisiskolás és felsőbb évfolyamos diákoknak – honlapunkon olvashatják. A hazai múzeumok múzeumpedagógiai programjait összegyűjtő Mú zeumi a'la carte oldalon pedig tantárgy szerint is kereshetnek, sőt a környékbeli múzeumok kínálatából is választhatnak kiegészítő programot.

 

CSALÁDI
Ünnepeld nálunk a születésnapodat!
A kerti partihoz már nem elég jó az idő? Hívd meg hozzánk barátaidat! Izgalmas játékok a kiállításban, a foglalkoztatóban, és jó idő esetén a hársfa alatt, az udvaron – felejthetetlen élmény, nem csak az ünnepeltnek. A Duna Múzeum Baráti Köre Egyesület által koordinált programhoz egy kis kedvcsináló itt.

 

TÁRSAS
Agytorna az őszi melankólia ellen!
Logikai és stratégiai játékok minden mennyiségben szeptember 13-án 10-14 óra között az Esztergomi Társasjáték Klub és a Duna Múzeum Baráti Köre Egyesület közös szervezésű programján.

 

JÖN! JÖN! - ELŐZETES

Múzeumok Őszi Fesztiválja
Október 4-én a Nagy Rajzolás nemzetközi programsorozathoz kapcsolódva Hullámzó művészetek címmel várjuk közös alkotásra az érdeklődőket, október 10-én a Tanárok éjszakája alkalmából múzeumpedagógiai börzét szervezünk, november 8-án pedig családi napra várjuk a kicsiket és nagyokat a Herman Ottó Emlékév kapcsán.

 

Novemberben nyílik múzeumunk látványraktára
Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében, uniós támogatással készül látványraktárunk, melyet a szakmai és a nagyközönség várhatóan október végétől tekinthet meg. A műtárgyak biztonságos elhelyezésére alkalmas műtárgyraktár és a látogatók számára a gyűjtemény minél nagyobb részéhez való hozzáférést, interaktív ismeretszerzést biztosító kiállítás különleges ötvözete a tanulás, kutatás új múzeumi élményét kínálja majd. A látványtár épüléséről és a háttérmunkálatokról a projekt honlapján tájékozódhatnak.

 

KÖZÖSSÉGI
Kövessen minket a Facebook-on is!
Aktuális hírek, különleges képes-filmes beszámolók a Duna Múzeum eseményeiről. Ha jól érezte magát nálunk és szeretné élményeit ismerőseivel is megosztani, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz: www.facebook.com/dunamuzeum

 

/Duna Múzeum/

 

(forrás)