Eldőlt a polgármester-, és képviselőjelöltek szavazólapi sorrendje

Eldőlt a polgármester-, és képviselőjelöltek szavazólapi sorrendje

2014. 09. 09.

Az esztergomi Helyi Választási Bizottság kisorsolta a polgármesterjelöltek és az egyes egyéni választókerületben induló képviselőjelöltek szavazólapra kerülésének sorrendjét.

A polgármesterjelöltek az alábbi sorrendben kerülnek a lapra:

 

Sorszám

Jelölt

Jelölő szervezet/független jelölt

1.

Gál Tamás

Emberbarát Városért Társaság Egyesület

2.

Stámusz Andrea

Jobbik Magyarországért Mozgalom

3.

Körmöczi Miklós György

Független jelölt

4.

Romanek Etelka

FIDESZ-KDNP

5.

Tétényi Éva Edit

Független jelölt

6.

Endrédi József

Független jelölt

7.

Somfai György

Független jelölt

 

A képviselők pedig a következők szerint:

2014. 09. 11.

Sosem voltam K.M.-né!

 

2014. 09. 11.

 Milyen jó lenne, ha pl. a szeretgom lehetővé tenné a választásokig, hogy mindenki mást bemutasson a közembernek

Nyitott kapukat döngetsz.

http://www.szeretgom.hu/content/76693-kerdesek-a-kepviselojeloltekhez

 

2014. 09. 11.

Nincs új a nap alatt ! Amióta pártok léteznek vannak köpönyegforgatók ! Akik mindig azt a szint forditják kivülre amivel nagyobb az esélyük közelebb kerülni a husosfazékhoz. Mangáék meg hiába festik át a cégtáblát attól még Mangáék maradnak érzelmileg kötődnek a régi szocialista párthoz és Tétényi követői! Az emberek nem, csak a nevük változott ! Ezért jó ha ismerjük a jelöltet akire szavani akarunk külömben zsákbamacska.

Ami nagyon komoly meglepetéseket okozhat! Mintahogy már okotott is!

 

 "Az, hogy a baloldali pártok nem álltak össze, talán nem annyira meglepő, de az, hogy a szavazólapokon egy balos pártlogó sem lesz, ez azért erősen árulkodó. Nem különb a helyzet a függetlenekkel sem, akik nem tudom mitől és kitől függetlenek, de olyan, hogy független politikus, szerintem fogalmilag kizárt."

 

Sajnos a politika kifejezést kisajátitották maguknak a pártok, általában a szüken vett pártpolitikára értelmezik.

Pedig a politika ennél sokkal tágabb fogalom, az egész élet egyfajta politika, csak néhányat : népesedés ,pénzügy, gazdaság, szociál és sorolhatnám holnap reggelig. Tehát olyan ,hogy valaki nem politizál olyan nincs. A független jelölt az én értelmezésem szerint azt jeleni önálló gondolkodású szabad, ember saját akarattal és véleménnyel, nem elkötelezett semilyen pártnak szektának ideológiának, ennélfogva nem egy dróton rángatott érdekember, aki korrumpálható, lefizethető és a háttérből irányitható személy röviden talán ennyi.

Aminek szinonimája talán az lehet van benne civil kurázsi. ami szintén egy igen tág fogalom!

2014. 09. 10.

"Kedves" Hekla! (K M-né)

Nem tudom mire gondol? Esetleg a nemlétező facebook-fiókomra? :-)

 

2014. 09. 10.

Engem igazán az lep meg, hogy még Gál Tamás is egy olyan egyesület színeiben indul, amely Nagykátához köthető, legalábbis minden keresési eredmény oda navigált. Mangáék sem a DK neve alatt futnak, hanem ugyancsak egyesületi formát válaszottak. Ki érti ezt? Az, hogy a baloldali pártok nem álltak össze, talán nem annyira meglepő, de az, hogy a szavazólapokon egy balos pártlogó sem lesz, ez azért erősen árulkodó. Nem különb a helyzet a függetlenekkel sem, akik nem tudom mitől és kitől függetlenek, de olyan, hogy független politikus, szerintem fogalmilag kizárt.

2014. 09. 10.

Ugylegyen! Legyen igazad, már ami a meglepetést illeti !

Ami pedig a média és reklám lehetőséget illeti ! Erre csak idézni tudom az Amerikában élő keresztlányomat. Ami számukra azért érdekes mert abból biztosan tudják mi az amit nem szabad megvenni elfogadni, mert nyilván rossz és eladhatatlan, azért a nagy felhajtás !

Valahogy igy állok én is a pártokráciával! Jóllehet bosszant mert tudom,hogy a saját pénzemből "hülyitenek"

Ami természetesen nem jelenti azt, hogy mindenki vagy akár bárki is kevésbbé értékes ember lenne attól,hogy polgármesterségre nem alkalmas attól akár még nóbel dijas fizikus is lehet, de nembiztos,hogy jó polgi lenne ! Csak ezt állittom!

2014. 09. 10.

Nem biztos, hogy negatívum az, ha nem ismerünk sok jelöltet a mostaniak közül. Én nem azt mondom, hogy most jött el a megváltás, de lehet ennek valami pozitív előjele is. Jómagam ismerek közülük néhányat. Azért vannak köztük olyanok, akik komolyabb pozíciókat töltenek be a civil életben, mint pl. iskolaigazgató vagy gazdasági vezető. (már hosszú évek óta) vagy több gyereket nevel/nevelt fel.

Elképzelhető, hogy naiv vagyok, de ki tudja ? Lehet, hogy most jött el az, hogy elege lett a normális polgárnak a megélhetési politikusokból és még ha birka módjára is, de valamelyest a sarkukra állnak.  Szerintem lehet itt még meglepetés, akár kellemes is !

Még valami: sokat azért nem tudunk a jelöltekről, mert minden fórumon a fideszt látni, hallani. Hiszen van ott pénz dögivel. Minden lehetséges eszközt megkapnak, amivel kommunikációs dömpinget indíthanak. Milyen jó lenne, ha pl. a szeretgom lehetővé tenné a választásokig, hogy mindenki mást bemutasson a közembernek. Akkor talán összetettebb és igazságosabb lenne a kép bennünk ! :-)

2014. 09. 10.

   "Kedves Kurázsi ! Minden úgy igaz, ahogy leírtad. Sajnos! Senkit sem akarok megbántani, de itt még 1-2 generációnak valóban el kell múlnia, mire komolyabb változást lehet véghezvinni és még ez sem biztos.  Az idősebbek sokszor nem látják a fától az erdőt (tisztelet a kivételnek) és a másik, hogy nekik már sok veszteni valójuk sincs, hiszen a nyugdíjjal így is, úgy is érkezik a postás."

 

Ez sajnos igy van, de az idősebbeknél még talán érthető is, soha nem gazdálkodtak, legfeljebb beosztották a kis jövedelmet amit kaptak, ehhez vannak voltak szokva. De még a felső vezetőknek "elittnek" se kellet azon gondolkodni mit gyártson ? kinek adja el ? miből gyártson? Pedig itt kezdődik a gazdálkodás !  Piacképes, ár-érték arányos gazdálkodás. Nincs már KGST. megszünt! Nincsenek a vezetésben gazdasági szakemberek, pedig vannak ám és nemis kevesen ! Nos ezektől irtóznak legjobban a pártocskák,a  megélhetési szerencse lovagjai ! Hiszen pillanatok alatt kiderülne , mindent rosszul csinálnak és nem is értenek semmihez !

Dehát honnan is értenének ? Nemkellett volna nekik olyan felhatalmazást adni ami messze meghaladja a képességüket! Márpedig a polgármesterség, sem  politikai hanem kőkemény gazdasági feladat ! Naponta kell szerződéseket kötni felbontani, gazdasági , pénzügyi döntéseket hozni ! Amit pedig előzetes gyakorlat és tapasztalat nélkül, biztos,hogy nemlehet, nemhogy jól, de elfogadhatóan se lehet meghozni ! Ha ezt megértenék az emberek ez már fél siker lenne!

Soha nemgondoltam azt,hogy Meggyes egy velejéig romlott elvetemült gonosz ember, de azt állitom ,hogy még véletlen se tudott egyetlen jó szerződést se megkötni, de nem azért mert nem akart, hanem mert nem értett hozzá ! Nagyon szivesen venném ha valaki ide hozna legalább egy szerződést példának, amit jól kötött ! Egyszerüen nincs lyen ! De nézzük meg a mostani felhozatalt ! Legalább akkora dilettánsok mint M1 volt.

Abszolút minden gyakorlati tudásnak tapasztalatnak hijján vannak. Az első projektnél ugy vágják át őket , hogy akkorát esnek mint egy nagykabát, ezt előre boritékolom !  Miközben persze büszke lesz magára milyen ügyes volt ! Aztán a félbehagyott meg használhatatlan torzók száma meg növekszik!  / gyarapodunk- gyarapodunk mig végre semmi nem marad a rengeteg elköltött pénzből/ Amik aztán teljesen elviszik a város pénzügyi lehetőségeit ! No de nem ragozom !

Az öreg meg nyugodt mert ugyis jön a póstás ! No az se biztos,hogy jön, meg az se,hogy nem lesz kevesebb a nyögdij !

A fiataloknak, meg ha azt üzenik a politikusok, el lehet menni, hát el is fognak menni és akkor miből lesz nyugdij ?

 

 

 "A fiataloknál pedig tartok attól, hogy többségük érdektelenné válik a politikával szemben..... és magasról tesz az egészre. Ami még felmerült és érdekesnek tartom, hogy  minden választás előtt is, meg utána is csend van."

 

Szerintem meg már, érdektelenek, zombikat neveltünk! tulajdonképpen más se igazán érdekli őket( tisztelet a kivételnek) !

De az ultraliberális kurzus megtette a hatását (annó ezért mondtam le az oktatásfelelősi tisztemről)

 

  "Sokszor kiderül a végén, hogy rossz volt a választás, de végül senki sem vállalja.Csak megy a sunnyogás meg az elégedetlenség. Mintha nem szavazott volna senki. Felteszik a kezüket az emberek, hogy pedig én nem is oda szavaztam. Kérdem én; hát akkor kire ? és hogy jött össze pl. a 2/3 tavasszal is ???? Ilyenkor egy kicsit mindig olyan feelingem van, mint amikor a magyar válogatottat jól megruházzák, de a végén nem fele érte senki ! Sőt, még a közönség a hibás, hogy nem bíztatta őket eléggé ! "

 

Szerintem ez a választás, már elvan szúrva, valami csoda kéne ahhoz, hogy jó legyen (hát várjuk a csodát)

"Csak itt állok, másként nem tehetek, Isten engem úgy segitsen"   Bumm!!!

Természetesen ennek a választásnak köze sincs a tavaszihoz, ez teljesen másról szól , mert más a tét !

2014. 09. 09.

Kedves Kurázsi ! Minden úgy igaz, ahogy leírtad. Sajnos! Senkit sem akarok megbántani, de itt még 1-2 generációnak valóban el kell múlnia, mire komolyabb változást lehet véghezvinni és még ez sem biztos.  Az idősebbek sokszor nem látják a fától az erdőt (tisztelet a kivételnek) és a másik, hogy nekik már sok veszteni valójuk sincs, hiszen a nyugdíjjal így is, úgy is érkezik a postás. A fiataloknál pedig tartok attól, hogy többségük érdektelenné válik a politikával szemben..... és magasról tesz az egészre. Ami még felmerült és érdekesnek tartom, hogy  minden választás előtt is, meg utána is csend van. Sokszor kiderül a végén, hogy rossz volt a választás, de végül senki sem vállalja.Csak megy a sunnyogás meg az elégedetlenség. Mintha nem szavazott volna senki. Felteszik a kezüket az emberek, hogy pedig én nem is oda szavaztam. Kérdem én; hát akkor kire ? és hogy jött össze pl. a 2/3 tavasszal is ???? Ilyenkor egy kicsit mindig olyan feelingem van, mint amikor a magyar válogatottat jól megruházzák, de a végén nem fele érte senki ! Sőt, még a közönség a hibás, hogy nem bíztatta őket eléggé !

2014. 09. 09.

Azthiszem igazad lehet!

Magam se gondolom, hogy  megérett volna a város  közakarata a változásokra, pedig amig a többség szemlélete nem változik addig a mult lesz a biztos jövőnk ! Rosszall  25 év sajnos nagyon kevés idő a demokrácia megtanulására ! talán 50 év múlva ??

De addig is próbálkozni kell. Most van választék bőven! aztán lehet megint 5 évig vinnyogni.

Csak ez már sokkal keservesebb lesz! Természetesen mindig lesznek örökös túlélők, akik eddig is és eztán is minden rendszernek nyertesei lesznek ők a legkapósabbak a pártok köreiben, régi bevált "megbizható" emberek. Ők azok akiket kézről kézre adnak a pártok. Hadd ne mondjak neveket !

2014. 09. 09.

Kérdezem: Somfai György mitől független, hisz a FIDESZ  egyik legnagyobb  "lájkolója".

2014. 09. 09.

Teljesen mindegy, hogy ismert nevek vagy sem, mert a legnagyobb baj az, hogy rengeteg az induló, így szét lesznek megint forgácsolva a szavazatok. Ez természetesen megint a Fidesz malmára fogja hajtani a vizet. Az az elvakult  35-40 %, ha kénköves eső esik vagy a fene-fenét eszik is elmegy és rájuk szavaz. A másik 40% oszlik majd el 5-6 helyre. A sors fintora meg majd az lesz, ha esetleg a jelenlegi polgi megint újrázik, amivel nincs is baj, hanem csak azzal, hogy legalább 7-8 narancsos ott fogja verni a blattot megint. Szóval 100 szónak is egy a vége, ha nem lesznek észnél az esztergomiak a történelem ismételni fogja önmagát, ami jelen állás szerint igencsak esélyes :-(

2014. 09. 09.

  "bizonyára nem követtem elég alaposan az elmúlt évek politikai eseményeit a városban, de ezen nevek 90%-a számomra tök ismeretlen..."

 

Már kezdtem szégyelni magam ! De ha még te is igy vagy vele, akkor már nyugodtabb vagyok !

Biztos nagyon jóindulatú független önfeláldozó békés emberek, csak valamiért most a választások előtt hirtelen rájöttek mi történt körülöttük ! Jóllehet késő bánat, de mondják jobb későn mint soha ! De biztos előállnak majd, komoly mindenre gyógyszer programokkal ! Ilyen ez a hirtelen  jött megvilágosodás !  Szüzesség, bölcsesség, tisztánlátás Ellenállhatatlan kivánság programok ! Teljes siker !

 

2014. 09. 09.

bizonyára nem követtem elég alaposan az elmúlt évek politikai eseményeit a városban, de ezen nevek 90%-a számomra tök ismeretlen...

2014. 09. 09.

A 7-esben érdekes lett a sorsolás. Kicsit összekeverhették volna a " mezőnyt". Majdnem leadásban fordított...

Kovács Géza :(