Nagyfalusi Tiborra emlékeztek
Kultúra
2014. szept. 4.

<p style="text-align: justify;">A nemrégiben elhunyt Nagyfalusi Tiborra emlékeztek tanítványai, munkatársai, tisztelői szeptember első napjának borongós délutánján.</p>

A volt tanár, színjátszó kör vezető, könyvtárigazgató - aki egy időben városunk képviselő-testületének is tagja volt – emléke előtt tisztelegve sokan gyűltek össze a városi könyvtárban.

 

Az összegyűlt búcsúzókat a könyvtár jelenlegi igazgatója, egykori kollégája, Kovátsné Várady Eszter köszöntötte, és szívből jövő meleg szavakkal idézte meg Nagyfalusi Tibor emlékét. A rendezvényen részt vett Tétényi Éva polgármester is, aki felelevenítette Nagyfalusi Tibor életútját, szakmai sikereit, a városunkban eltöltött sok-sok év munkájának eredményeit. Csombor Erzsébet, a KEM Levéltár igazgatója Prokopp Mária művészettörténész professzor búcsúztató üzenetét tolmácsolta, aki betegsége miatt személyesen nem tudott megjelenni.

 

Őt követték a barátok és volt kollégák: Sebő József tanár, az Esztergom és Vidéke volt főszerkesztője, Szilágyi Ferenc tanár, a színjátszó kör mai vezetője, Filemon Béla újságíró, Szerémy György tanár, Wernke Bernát költő, de megszólalt egykori képviselő társa, Koditek Pál, az EBE elnöke is. Horányi László verssel és dallal köszönt el. Tóth Franciska, tanár, muzeológus Nagyfalusi Tibor búcsúztatása kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy a bennünket körülvevő világ omladozni látszik, lazulnak az oszlopok, az eresztéket. Sorra távoznak közülünk az önzetlen, művelt, gondolkodó, felelős EMBEREK, aki a közösség kovácsai, motorjai voltak, és nem látszik a következő generáció.

 

Az emlékünnep végén a könyvtár dolgozói fogadáson látták vendégül a megjelenteket.

/esztergom.hu/

(forrás)