Megújul a 11-es út Szamárhegynél
Környezetünk
2014. szept. 3.

<p style="text-align: justify;">2014. szeptember másodikán, délelőtt 10 órakor közmeghallgatást tartottak az Önkormányzati Hivatal Gadányi-termében. A fórum témája a 11-es út, Szamárhegyen áthaladó egyes szakaszainak felújítása volt.</p>

A munkálatok a 60+200–60+620 és a 61+400–61+810 km szelvények között fognak zajlani. A Közútkezelő célja az adott rész állapotjavítása mellett felhívni a gépjárművezetők figyelmét, hogy egy főúti szakaszról belterületre érnek, ahol már teljesen más sebességgel és odafigyeléssel kell vezetniük. Ezért kettő, a Vass-kocsmánál, a Csenkei-híd és a Motocross pályánál lévő buszmegállónál forgalomcsillapító szigetet építenek ki, a két buszöböl pedig némileg arrébb kerül majd.

 

A kétszer 400 méteres szakaszon 3,5 méterrel ki lesz szélesítve a mostani út, melybe beletartozik maga az útfelület, a padka és az út menti árok megépítése/felújítása. A megnövelt szélesség miatt pedig több útszéli telekből is kell majd területeket vásárolna a Közútkezelőnek, amit tárgyalás útján kíván megtenni. A két útszakaszon a tervek szerint közvilágítást is elhelyeznek.

 

A közmeghallgatáson megjelent helyi lakosok sérelmezték, hogy miért csak ezen az, összesen 800 méteres szakaszon történik útfelújítás, az út Esztergom és Búbánatvölgy közötti többi részén miért nem. Erre az volt a válasz, hogy a Közútkezelő csak azokon az utakon tud dolgozni, amelyekre megbízást kap az adott település önkormányzatától, így a polgároknak érdemes írásos megkereséssel élniük a hivatal felé, ha máshol is szeretnének felújítást.

 

A tervezőt kérték, hogy a még engedélyezési eljárás előtt álló terveket módosítsa gyalogosátkelővel a buszmegállók között, és új árkokat is helyezzen el rajta, ugyanis a jelenlegiek annyira teli vannak, hogy nagyobb esőzésnél nem képesek elvezetni a felgyülemlett vízmennyiséget.

 

Maga az építkezés nem hivatalos információk szerint valamikor 2015-16-ban zajlódhat le.

 

Ha Ön is a kérdéses útszakasz környékén lakik, és szeretne javaslatokkal élni, azt az alábbi dokumentum letöltésével, kitöltésével, és a Magyar Közút Zrt.-het történő elküldésével tudja megtenni.

(forrás)