Romanek: teljesen újraindulhat az esztergomi tömegközlekedés

Romanek: teljesen újraindulhat az esztergomi tömegközlekedés

2014.09.02. 14:52

Budapesten, hivatalában találkozott szeptember elsején Seszták Miklós fejlesztési miniszterrel Esztergom polgármesterjelöltje, Romanek Etelka. A találkozón arról beszéltek, hogy a városban hamarosan teljesen újraindulhat a tömegközlekedés. Romanek Etelka arra kérte a Volán társaságokat is felügyelő minisztert, hogy segítse elő a teljes városra kiterjedő, esztergomi tömegközlekedés zökkenőmentes újraindulását. A Fidesz polgármesterjelöltje a találkozó után Facebook oldalán elmondta, hogy Esztergom számára most kiemelten fontos az összefogás és a szoros együttműködés a kormányzattal valamint a korábbi hitelezőkkel, így a Volán társasággal is.

A megbeszélésen szó esett a régóta húzódó esztergomi közvilágítási problémákról is. A miniszter kiemelte: a közvilágítás biztosítása az önkormányzat kötelező feladata. Sajnálatát fejezte ki, hogy ezt 4 év alatt nem tudták megoldani Esztergomban. Romanek Etelka elmondta, hogy amennyiben megválasztják október 12-én, nem fogja megengedni, hogy újra hasonló helyzetbe kerüljön a város: „együttműködünk a kormánnyal, hogy hasonló esetek ne fordulhassanak elő Esztergomban” – fogalmazott Romanek.

 

A megbeszélésen a közvilágítás és a helyi tömegközlekedés több évig húzódó problémáin túl a kormányzat esztergomiakat is érintő újabb rezsicsökkentési intézkedéseiről is tárgyaltak. Az áram lakossági ára ugyanis 2014. szeptembertől újabb 5,7 százalékkal csökken. 2013-ban a villamos energia lakossági ára már két lépcsőben: év elején 10, majd novemberben pedig 11,1 százalékkal mérséklődött. Ez azt jelenti, hogy a távhő ára is csökkenhet Esztergomban.

 

„Esztergomnak fejlődés kell, meg kell oldani a problémákat, nem vitázni róluk. A Fejlesztési Miniszter felügyeli a Volán társaságokat is, ezért találkoztam Seszták Miklóssal, hogy arra kérjem, járjon közbe Esztergom érdekében. A város lakosai kiszolgáltatottak voltak az elmúlt 4 évben. Semmilyen fontosabb problémát nem sikerült megoldani. Ez a viaskodás a város lakóinak pénzbe került! Az újabb rezsicsökkentéssel azonban nem csak a lakosság jár jól, hanem a helyi vállalkozások is, akik szintén károsultjai az elmúlt 4 évnek Esztergomban” – mondta el Romanek Etelka, a találkozó után a közösségi oldalán.

 

Fidesz Esztergom

2014.09.05. 13:48

Nem tudom ki miként van velem, de az én elképzelésem szerint egy kampány arról kellene , hogy szóljon, hogy a jelöltek elmondják miként képzelik a jövőt , milyen terveik vannak, miben kérik a támogatást. 

Az eddig az X számú jelöltből 2 nyilvánult meg komolyabban a szertgomon. Az egyik jelölt cikkek formájában prezentálja az elképzeléseit ( hogy ez elfogadható vagy sem, az más tészta). A másik jelölt  hozzászólásokban tájékoztat, hogy a programját nem kívánja itt megosztani, mert a vele egyet nem értőknek semmi köze hozzá, illetve bizonygatja a város legfüggetlenebb jelöltje ő maga.  Ezenkívül még a net más fórumain látni egy harmadik jelölttől az ellenfelek savazását.  

Szép kampány lesz ez, komoly jövőképpel.

2014.09.03. 21:23

Plusz itt van még ez is:

https://www.facebook.com/vaczypilu/posts/10152420759803789

Ez alapján szinte biztos, hogy Tétényi a buszközlekedést érintően nem tett semmit abba az irányba, hogy az újraindulhasson, mivel éppenhogy inkább pereskedünk a szolgáltatóval és vitatjuk a tartozást.

2014.09.03. 20:56

Eszterom Fidesz város. Valószínűleg ő lesz a polgármester Sírós
Csak még azt nem tudják a szavazók, hogy nem ő fog diktálni! A Fidesz frakció fogja őt irányítani!  Bábu lesz.

2014.09.03. 20:52

Tétényi Éva hányszor nyújtotta be a helyi közlekedést érintő határazati javaslatot? A Fideszes képviselők hányszor vették ezt le a napirendről?

Szerintem kevered valamivel. Tétényi egyszer sem nyújtott be a helyi buszjáratokról javaslatot. A parkolásról sokszor, de buszokról szerintem egyszer sem. A buszokról a Fidesz nyújtott be egyedül javaslatot, azt is csak tavaly év végén, amit elfogadtak, majd Tétényi vétózott, majd idén újra elfogadták és azóta van csökkentett üzemmódú de helyi járat.

2014.09.03. 20:49

Vigyor

Kérdezem, pontos választ várok!
Tétényi Éva hányszor nyújtotta be a helyi közlekedést érintő határazati javaslatot? A Fideszes képviselők hányszor vették ezt le a napirendről?

2014.09.03. 15:07

Ez aztán a politika magas foka.

A "rossz" és a "jó" rendőr jut erről eszembe. Bejön a "rossz" rendőr, pofán vágja az, úgy hogy kilazulnak a fogai, elered az orra vére.

Kis idő után bejön a "jó" rendőr cigarettával kinálja az illtőt, és nagyon megértő, nagyon segitőkész, csak együttműködést kér cserében, hogy segiteni tudja.

Ez esetben úgy látom a fidesz egy "személyben" próbálja eljátszani a "jó" és "rossz" rendőr szerepét. Vagy inkább Jakal and Hyde?

2014.09.03. 7:45

  "Nekem olyan érzésem van, hogy már előre el van döntve, hogy  Romanek Etelka lesz a polgármester. Különben miért intézkedne olyan lelkesen Esztergom ügyében.  A kormányhivatalban ülve is lett volna lehetősége tenni Esztergomért, de eddig csak csendben nézte a város vergődését és az esztergomi emberek megpróbáltatásait. Évek óta nincs helyi járat a városban, eddig nem zavarta ? "

 

Ez pontosan igy van! A pestiek, debreceniek, a nyergesiek aszisztálásával már régen eldöntötték ki lesz Esztergom polgármestere !

Meglepetés csak akkor éri őket ha mégse olyan szófogadó, birka népek lakják Esztergomot, mint ahogy azt ők szeretnék és netán mégse az ő jelöltjükre szavaz a többség ! Ennél nagyobb pofáraesés, már csak az lehetne, ha a testületi többségük se lenne meg !

Hanem úgygondolnák az igazi lokálpatrióták ! Elég volt, nemkérünk az elmúlt 12- éves gyámkodásukból, és mi itt közösen ,Esztergomban! Eldöntenénk ki igazgassa városunkat!

Kik kezeljék vagyonunkat, jószágainkat ,  saját pénzünket, a lakosság javára a köz szolgálatában !

Visszafoglalnánk saját városunkat, ősi jussunkat, apáink örökségét, törvényes  ÖNKORMÁNYZATI jogunkat, az alkotmányos alapelvek szerint !

Nincs szükségünk a távirányitott mamelukokra , legyenek azok bármijen párt komisszárosai !

Köszönjük a pártok által felkinált halálos  ölelést , részünk, volt benne bőven! MEMKÉRJÜK a pártfogásukat.

Nemkérünk az imátkozó sáska öleléséból !

Mi itt élni szeretnénk ! nem nyomorogni , vagy feláldozni magunkat, hogy a sáskák tovább szaporodhassanak !

Endrédi József.

2014.09.03. 7:00

Nekem olyan érzésem van, hogy már előre el van döntve, hogy  Romanek Etelka lesz a polgármester. Különben miért intézkedne olyan lelkesen Esztergom ügyében.  A kormányhivatalban ülve is lett volna lehetősége tenni Esztergomért, de eddig csak csendben nézte a város vergődését és az esztergomi emberek megpróbáltatásait. Évek óta nincs helyi járat a városban, eddig nem zavarta ?

2014.09.02. 20:42

Szerintem olvasd  el újra, hogy miről volt szó! 

 

2014.09.02. 20:36

Teljes mértékben igaza van!

2014.09.02. 18:20

  "Közszereplővel szemben? Rágalmazás? Ne vicceljünk már! Mert megkérdőjelezi valaki -teljes joggal-, hogy egy közigazgatási szakember kampány idején viszi-e a hivatalát? Csodálnám, ha nem kellett volna felfüggesztenie az állását a válaszátásokig. "

 

Teszem hozzá teljes joggal! Mint mondtad.

2014.09.02. 18:12

Közszereplővel szemben? Rágalmazás? Ne vicceljünk már! Mert megkérdőjelezi valaki -teljes joggal-, hogy egy közigazgatási szakember kampány idején viszi-e a hivatalát? Csodálnám, ha nem kellett volna felfüggesztenie az állását a válaszátásokig. 

2014.09.02. 18:11

  "Én nem is értem, hogy ez a független FIDESZ-es Romanek Etelka kinek a felhatalmazásából tárgyal bármiről is bárkivel? Kíváncsi lennék, ha Endrédi, vagy Körmöczi, méginkább Tétényi akarna tárgyalni ezzel a Seszták nevezetű illetékes elvtárssal, akkor fogadná e Őket? persze ez csak költői kérdés..."

 

Teljesen jó a meglátásod, ennek meg olyan korrupció szaga van. Kikicsodának a kicsodája micsodája szóval " a mikutyánk kölyke"

Az egészen más !

2014.09.02. 18:03

Ez tényleg egy igen jó példa !

Szerintem akkor fog az ország lábra állni ha az országgyülésben többségbe lesznek az SRB tipusú emberek:

Amugy számomra teljesen ismerős ez a vidék vannak kapcsolataim , mindig irigyeltem őket saját telkükről felszállnak, sárkánnyal, siklóernyővel sőt akár kétfedelüvel is, megtanultak repülni, a levegőbe meg senki nem állitja meg őket van-e" szakszójuk."

Sok ilyen ember kellene de szerintem nemsokáig fogja birni, bár, legyen szerencsénk , én rengeteg ilyen embert ismerek az országban.

Szerintem ők őrzik a lángot, az ország lelkét. Nemnagyon érdekli öket Pesten mit bugyborékolnak !

Mindig a józan paraszti ész vezérli őket.

2014.09.02. 17:21

 Persze nincsenek kétségeim, hogy a havi járandóságát - mintha dolgozott volna rendesen - fel fogja venni.... !

 

Ugye ezt alá is tudod támasztani valamivel, mert így elég rágalmazás szaga van a dolognak?!

2014.09.02. 17:14

Egyet értek én sohase mondtam mást, Van olyan független meg van ilyen" független". Ki mitől független!?

Ál Tamás az MSZP-től?!

De az esztergomi Fideszes testület se tette a dolgát!

Vannak  F ideszes barátaim meg MSZP-s sőt még Jobbikos is csak ők nem lopni mentek a pártba s mint ilyen nem is lesz belőlük semmi egyik pártba se ! De nemis korrumpálható!

2014.09.02. 17:09

Bátortalanul megkérdezem.... Dolgozik egyáltalán valamikor ez a Romanek Etelka? Úgy tudom valami járási vezető! Munkaidőben miért nem a dolgával foglalkozik? Lemondott a hivataláról? Persze nincsenek kétségeim, hogy a havi járandóságát - mintha dolgozott volna rendesen - fel fogja venni.... ! Most látszik igazán, hogy nincs is rá szükség a hivatalban, mert megy az nélküle is!

A FIDESZ megjelenik, mert megkezdődött a teherkomp építése. Senki sem tud róla, csak Ők! Nincsen senki sem meghívva rajtuk kívül oda! Csak a FIDESZ-es képviselő-jelöltek, na meg Romanek! Látszólag okos képpel hallgatják az erről szóló tájékoztatókat és még pubikálják is! Ez a teherkomp FIDESZ-es beruházás, van egyáltalán bármi köze ehhez Esztergomnak, ha van miért nem hívják oda a hivatalos városvezetést?

A FIDESZ átadja a felújított Szt. János kúti kápolnát... Hol van Sárosi A. vagy Körmöczi akik tényleg két kezükkel verték a vakolatot, csináltattak rácsokat, saját pénzükön sokat és még többet áldoztak stb.? Ezek az emberek nem lettek meghívva erre sem! EMBEREK!!! Értitek!!! CSAK A  FIDESZ!!!

2014.09.02. 16:57

Én nem is értem, hogy ez a független FIDESZ-es Romanek Etelka kinek a felhatalmazásából tárgyal bármiről is bárkivel? Kíváncsi lennék, ha Endrédi, vagy Körmöczi, méginkább Tétényi akarna tárgyalni ezzel a Seszták nevezetű illetékes elvtárssal, akkor fogadná e Őket? persze ez csak költői kérdés...

2014.09.02. 16:57

  "A megbeszélésen a közvilágítás és a helyi tömegközlekedés több évig húzódó problémáin túl a kormányzat esztergomiakat is érintő újabb rezsicsökkentési intézkedéseiről is tárgyaltak. Az áram lakossági ára ugyanis 2014. szeptembertől újabb 5,7 százalékkal csökken. 2013-ban a villamos energia lakossági ára már két lépcsőben: év elején 10, majd novemberben pedig 11,1 százalékkal mérséklődött. Ez azt jelenti, hogy a távhő ára is csökkenhet Esztergomban."

 

Több éve huzódó problémák? Pedig milyen egyszerű ! A2/3os fideszes frakció beterjeszti, a testület 2/3-al megszavazza a Polgármester meg végrehajtja ! Most mi a gond?

Vajon eddig miért nem tették meg? A rezsicsökkentést meg köszönjük de az majdnem mindenkit érint (jóllehet engem kifejezetten károsan)

 

"„Esztergomnak fejlődés kell, meg kell oldani a problémákat, nem vitázni róluk. A Fejlesztési Miniszter felügyeli a Volán társaságokat is, ezért találkoztam Seszták Miklóssal, hogy arra kérjem, járjon közbe Esztergom érdekében. A város lakosai kiszolgáltatottak voltak az elmúlt 4 évben. Semmilyen fontosabb problémát nem sikerült megoldani. Ez a viaskodás a város lakóinak pénzbe került! Az újabb rezsicsökkentéssel azonban nem csak a lakosság jár jól, hanem a helyi vállalkozások is, akik szintén károsultjai az elmúlt 4 évnek Esztergomban” – mondta el Romanek Etelka, a találkozó után a közösségi oldalán."

 

Ez nagyon ismerős találkoztuk, megbeszéltük ,közbejárt, és élintézte! Ugyan ez ment az "átkosba" a rendszerváltást meg azért csináltuk,hogy ez szünjön meg !

Túl azon hogy ez egy feudális csökevény, jelenleg úgy hivjul,hogy korrupció, jogosulatlan előnyszerzés ! Köszi ilyen már volt de akkor se volt jó. Hát ezért kellene Romanek Etelkára szavazni? visszamegyünk a feudalizmusba? Bevezetjük az egypárt uralmat a pluralizmust meg száműzzük ! A demokráciát meg kiöntjük a mosogatóvizzel ! Mit mondjak. Szavazzanak Romanek Etelka úrhölgyre !!!!!!!! Ez a fejlődét útja.Határozatlan

Szebb jövőt!

2014.09.02. 16:31

Valamit benéztél, ott még a fidesz előtti független, majd "Hajrá Pomáz Egyesület" nevében indított polgármester kötött szerződést a céggel, és pont a fideszes mondta le 2010-ben azt. Ráadásul úgy mondta le, hogy nem kellett utána önkénteseknek riadóláncban akadályoztatni egymást, ha megjelent a kicsavarós autó - hiszti helyett jöttek a rendőrök és nem engedték a közveszélyokozást. Valahogy Esztergomban ez se jött össze.

Egyébként attól, hogy valaki nem párttag még lehet korrupt. Meg attól, hogy valaki párttag még mondhat nemet a korrupcióra. Tessék, egy jó példa: http://index.hu/belfold/2014/05/19/srb/