Romanek: teljesen újraindulhat az esztergomi tömegközlekedés

Romanek: teljesen újraindulhat az esztergomi tömegközlekedés

2014. 09. 02. 14:52

Budapesten, hivatalában találkozott szeptember elsején Seszták Miklós fejlesztési miniszterrel Esztergom polgármesterjelöltje, Romanek Etelka. A találkozón arról beszéltek, hogy a városban hamarosan teljesen újraindulhat a tömegközlekedés. Romanek Etelka arra kérte a Volán társaságokat is felügyelő minisztert, hogy segítse elő a teljes városra kiterjedő, esztergomi tömegközlekedés zökkenőmentes újraindulását. A Fidesz polgármesterjelöltje a találkozó után Facebook oldalán elmondta, hogy Esztergom számára most kiemelten fontos az összefogás és a szoros együttműködés a kormányzattal valamint a korábbi hitelezőkkel, így a Volán társasággal is.

A megbeszélésen szó esett a régóta húzódó esztergomi közvilágítási problémákról is. A miniszter kiemelte: a közvilágítás biztosítása az önkormányzat kötelező feladata. Sajnálatát fejezte ki, hogy ezt 4 év alatt nem tudták megoldani Esztergomban. Romanek Etelka elmondta, hogy amennyiben megválasztják október 12-én, nem fogja megengedni, hogy újra hasonló helyzetbe kerüljön a város: „együttműködünk a kormánnyal, hogy hasonló esetek ne fordulhassanak elő Esztergomban” – fogalmazott Romanek.

 

A megbeszélésen a közvilágítás és a helyi tömegközlekedés több évig húzódó problémáin túl a kormányzat esztergomiakat is érintő újabb rezsicsökkentési intézkedéseiről is tárgyaltak. Az áram lakossági ára ugyanis 2014. szeptembertől újabb 5,7 százalékkal csökken. 2013-ban a villamos energia lakossági ára már két lépcsőben: év elején 10, majd novemberben pedig 11,1 százalékkal mérséklődött. Ez azt jelenti, hogy a távhő ára is csökkenhet Esztergomban.

 

„Esztergomnak fejlődés kell, meg kell oldani a problémákat, nem vitázni róluk. A Fejlesztési Miniszter felügyeli a Volán társaságokat is, ezért találkoztam Seszták Miklóssal, hogy arra kérjem, járjon közbe Esztergom érdekében. A város lakosai kiszolgáltatottak voltak az elmúlt 4 évben. Semmilyen fontosabb problémát nem sikerült megoldani. Ez a viaskodás a város lakóinak pénzbe került! Az újabb rezsicsökkentéssel azonban nem csak a lakosság jár jól, hanem a helyi vállalkozások is, akik szintén károsultjai az elmúlt 4 évnek Esztergomban” – mondta el Romanek Etelka, a találkozó után a közösségi oldalán.

 

Fidesz Esztergom

2014. 09. 05. 13:48

Nem tudom ki miként van velem, de az én elképzelésem szerint egy kampány arról kellene , hogy szóljon, hogy a jelöltek elmondják miként képzelik a jövőt , milyen terveik vannak, miben kérik a támogatást. 

Az eddig az X számú jelöltből 2 nyilvánult meg komolyabban a szertgomon. Az egyik jelölt cikkek formájában prezentálja az elképzeléseit ( hogy ez elfogadható vagy sem, az más tészta). A másik jelölt  hozzászólásokban tájékoztat, hogy a programját nem kívánja itt megosztani, mert a vele egyet nem értőknek semmi köze hozzá, illetve bizonygatja a város legfüggetlenebb jelöltje ő maga.  Ezenkívül még a net más fórumain látni egy harmadik jelölttől az ellenfelek savazását.  

Szép kampány lesz ez, komoly jövőképpel.

2014. 09. 03. 21:23

Plusz itt van még ez is:

https://www.facebook.com/vaczypilu/posts/10152420759803789

Ez alapján szinte biztos, hogy Tétényi a buszközlekedést érintően nem tett semmit abba az irányba, hogy az újraindulhasson, mivel éppenhogy inkább pereskedünk a szolgáltatóval és vitatjuk a tartozást.

2014. 09. 03. 20:56

Eszterom Fidesz város. Valószínűleg ő lesz a polgármester Sírós
Csak még azt nem tudják a szavazók, hogy nem ő fog diktálni! A Fidesz frakció fogja őt irányítani!  Bábu lesz.

2014. 09. 03. 20:52

Tétényi Éva hányszor nyújtotta be a helyi közlekedést érintő határazati javaslatot? A Fideszes képviselők hányszor vették ezt le a napirendről?

Szerintem kevered valamivel. Tétényi egyszer sem nyújtott be a helyi buszjáratokról javaslatot. A parkolásról sokszor, de buszokról szerintem egyszer sem. A buszokról a Fidesz nyújtott be egyedül javaslatot, azt is csak tavaly év végén, amit elfogadtak, majd Tétényi vétózott, majd idén újra elfogadták és azóta van csökkentett üzemmódú de helyi járat.

2014. 09. 03. 20:49

Vigyor

Kérdezem, pontos választ várok!
Tétényi Éva hányszor nyújtotta be a helyi közlekedést érintő határazati javaslatot? A Fideszes képviselők hányszor vették ezt le a napirendről?

2014. 09. 03. 15:07

Ez aztán a politika magas foka.

A "rossz" és a "jó" rendőr jut erről eszembe. Bejön a "rossz" rendőr, pofán vágja az, úgy hogy kilazulnak a fogai, elered az orra vére.

Kis idő után bejön a "jó" rendőr cigarettával kinálja az illtőt, és nagyon megértő, nagyon segitőkész, csak együttműködést kér cserében, hogy segiteni tudja.

Ez esetben úgy látom a fidesz egy "személyben" próbálja eljátszani a "jó" és "rossz" rendőr szerepét. Vagy inkább Jakal and Hyde?

2014. 09. 03. 7:45

  "Nekem olyan érzésem van, hogy már előre el van döntve, hogy  Romanek Etelka lesz a polgármester. Különben miért intézkedne olyan lelkesen Esztergom ügyében.  A kormányhivatalban ülve is lett volna lehetősége tenni Esztergomért, de eddig csak csendben nézte a város vergődését és az esztergomi emberek megpróbáltatásait. Évek óta nincs helyi járat a városban, eddig nem zavarta ? "

 

Ez pontosan igy van! A pestiek, debreceniek, a nyergesiek aszisztálásával már régen eldöntötték ki lesz Esztergom polgármestere !

Meglepetés csak akkor éri őket ha mégse olyan szófogadó, birka népek lakják Esztergomot, mint ahogy azt ők szeretnék és netán mégse az ő jelöltjükre szavaz a többség ! Ennél nagyobb pofáraesés, már csak az lehetne, ha a testületi többségük se lenne meg !

Hanem úgygondolnák az igazi lokálpatrióták ! Elég volt, nemkérünk az elmúlt 12- éves gyámkodásukból, és mi itt közösen ,Esztergomban! Eldöntenénk ki igazgassa városunkat!

Kik kezeljék vagyonunkat, jószágainkat ,  saját pénzünket, a lakosság javára a köz szolgálatában !

Visszafoglalnánk saját városunkat, ősi jussunkat, apáink örökségét, törvényes  ÖNKORMÁNYZATI jogunkat, az alkotmányos alapelvek szerint !

Nincs szükségünk a távirányitott mamelukokra , legyenek azok bármijen párt komisszárosai !

Köszönjük a pártok által felkinált halálos  ölelést , részünk, volt benne bőven! MEMKÉRJÜK a pártfogásukat.

Nemkérünk az imátkozó sáska öleléséból !

Mi itt élni szeretnénk ! nem nyomorogni , vagy feláldozni magunkat, hogy a sáskák tovább szaporodhassanak !

Endrédi József.

2014. 09. 03. 7:00

Nekem olyan érzésem van, hogy már előre el van döntve, hogy  Romanek Etelka lesz a polgármester. Különben miért intézkedne olyan lelkesen Esztergom ügyében.  A kormányhivatalban ülve is lett volna lehetősége tenni Esztergomért, de eddig csak csendben nézte a város vergődését és az esztergomi emberek megpróbáltatásait. Évek óta nincs helyi járat a városban, eddig nem zavarta ?

2014. 09. 02. 20:42

Szerintem olvasd  el újra, hogy miről volt szó! 

 

2014. 09. 02. 20:36

Teljes mértékben igaza van!

2014. 09. 02. 18:20

  "Közszereplővel szemben? Rágalmazás? Ne vicceljünk már! Mert megkérdőjelezi valaki -teljes joggal-, hogy egy közigazgatási szakember kampány idején viszi-e a hivatalát? Csodálnám, ha nem kellett volna felfüggesztenie az állását a válaszátásokig. "

 

Teszem hozzá teljes joggal! Mint mondtad.

2014. 09. 02. 18:12

Közszereplővel szemben? Rágalmazás? Ne vicceljünk már! Mert megkérdőjelezi valaki -teljes joggal-, hogy egy közigazgatási szakember kampány idején viszi-e a hivatalát? Csodálnám, ha nem kellett volna felfüggesztenie az állását a válaszátásokig. 

2014. 09. 02. 18:11

  "Én nem is értem, hogy ez a független FIDESZ-es Romanek Etelka kinek a felhatalmazásából tárgyal bármiről is bárkivel? Kíváncsi lennék, ha Endrédi, vagy Körmöczi, méginkább Tétényi akarna tárgyalni ezzel a Seszták nevezetű illetékes elvtárssal, akkor fogadná e Őket? persze ez csak költői kérdés..."

 

Teljesen jó a meglátásod, ennek meg olyan korrupció szaga van. Kikicsodának a kicsodája micsodája szóval " a mikutyánk kölyke"

Az egészen más !

2014. 09. 02. 18:03

Ez tényleg egy igen jó példa !

Szerintem akkor fog az ország lábra állni ha az országgyülésben többségbe lesznek az SRB tipusú emberek:

Amugy számomra teljesen ismerős ez a vidék vannak kapcsolataim , mindig irigyeltem őket saját telkükről felszállnak, sárkánnyal, siklóernyővel sőt akár kétfedelüvel is, megtanultak repülni, a levegőbe meg senki nem állitja meg őket van-e" szakszójuk."

Sok ilyen ember kellene de szerintem nemsokáig fogja birni, bár, legyen szerencsénk , én rengeteg ilyen embert ismerek az országban.

Szerintem ők őrzik a lángot, az ország lelkét. Nemnagyon érdekli öket Pesten mit bugyborékolnak !

Mindig a józan paraszti ész vezérli őket.

2014. 09. 02. 17:21

 Persze nincsenek kétségeim, hogy a havi járandóságát - mintha dolgozott volna rendesen - fel fogja venni.... !

 

Ugye ezt alá is tudod támasztani valamivel, mert így elég rágalmazás szaga van a dolognak?!

2014. 09. 02. 17:14

Egyet értek én sohase mondtam mást, Van olyan független meg van ilyen" független". Ki mitől független!?

Ál Tamás az MSZP-től?!

De az esztergomi Fideszes testület se tette a dolgát!

Vannak  F ideszes barátaim meg MSZP-s sőt még Jobbikos is csak ők nem lopni mentek a pártba s mint ilyen nem is lesz belőlük semmi egyik pártba se ! De nemis korrumpálható!

2014. 09. 02. 17:09

Bátortalanul megkérdezem.... Dolgozik egyáltalán valamikor ez a Romanek Etelka? Úgy tudom valami járási vezető! Munkaidőben miért nem a dolgával foglalkozik? Lemondott a hivataláról? Persze nincsenek kétségeim, hogy a havi járandóságát - mintha dolgozott volna rendesen - fel fogja venni.... ! Most látszik igazán, hogy nincs is rá szükség a hivatalban, mert megy az nélküle is!

A FIDESZ megjelenik, mert megkezdődött a teherkomp építése. Senki sem tud róla, csak Ők! Nincsen senki sem meghívva rajtuk kívül oda! Csak a FIDESZ-es képviselő-jelöltek, na meg Romanek! Látszólag okos képpel hallgatják az erről szóló tájékoztatókat és még pubikálják is! Ez a teherkomp FIDESZ-es beruházás, van egyáltalán bármi köze ehhez Esztergomnak, ha van miért nem hívják oda a hivatalos városvezetést?

A FIDESZ átadja a felújított Szt. János kúti kápolnát... Hol van Sárosi A. vagy Körmöczi akik tényleg két kezükkel verték a vakolatot, csináltattak rácsokat, saját pénzükön sokat és még többet áldoztak stb.? Ezek az emberek nem lettek meghívva erre sem! EMBEREK!!! Értitek!!! CSAK A  FIDESZ!!!

2014. 09. 02. 16:57

Én nem is értem, hogy ez a független FIDESZ-es Romanek Etelka kinek a felhatalmazásából tárgyal bármiről is bárkivel? Kíváncsi lennék, ha Endrédi, vagy Körmöczi, méginkább Tétényi akarna tárgyalni ezzel a Seszták nevezetű illetékes elvtárssal, akkor fogadná e Őket? persze ez csak költői kérdés...

2014. 09. 02. 16:57

  "A megbeszélésen a közvilágítás és a helyi tömegközlekedés több évig húzódó problémáin túl a kormányzat esztergomiakat is érintő újabb rezsicsökkentési intézkedéseiről is tárgyaltak. Az áram lakossági ára ugyanis 2014. szeptembertől újabb 5,7 százalékkal csökken. 2013-ban a villamos energia lakossági ára már két lépcsőben: év elején 10, majd novemberben pedig 11,1 százalékkal mérséklődött. Ez azt jelenti, hogy a távhő ára is csökkenhet Esztergomban."

 

Több éve huzódó problémák? Pedig milyen egyszerű ! A2/3os fideszes frakció beterjeszti, a testület 2/3-al megszavazza a Polgármester meg végrehajtja ! Most mi a gond?

Vajon eddig miért nem tették meg? A rezsicsökkentést meg köszönjük de az majdnem mindenkit érint (jóllehet engem kifejezetten károsan)

 

"„Esztergomnak fejlődés kell, meg kell oldani a problémákat, nem vitázni róluk. A Fejlesztési Miniszter felügyeli a Volán társaságokat is, ezért találkoztam Seszták Miklóssal, hogy arra kérjem, járjon közbe Esztergom érdekében. A város lakosai kiszolgáltatottak voltak az elmúlt 4 évben. Semmilyen fontosabb problémát nem sikerült megoldani. Ez a viaskodás a város lakóinak pénzbe került! Az újabb rezsicsökkentéssel azonban nem csak a lakosság jár jól, hanem a helyi vállalkozások is, akik szintén károsultjai az elmúlt 4 évnek Esztergomban” – mondta el Romanek Etelka, a találkozó után a közösségi oldalán."

 

Ez nagyon ismerős találkoztuk, megbeszéltük ,közbejárt, és élintézte! Ugyan ez ment az "átkosba" a rendszerváltást meg azért csináltuk,hogy ez szünjön meg !

Túl azon hogy ez egy feudális csökevény, jelenleg úgy hivjul,hogy korrupció, jogosulatlan előnyszerzés ! Köszi ilyen már volt de akkor se volt jó. Hát ezért kellene Romanek Etelkára szavazni? visszamegyünk a feudalizmusba? Bevezetjük az egypárt uralmat a pluralizmust meg száműzzük ! A demokráciát meg kiöntjük a mosogatóvizzel ! Mit mondjak. Szavazzanak Romanek Etelka úrhölgyre !!!!!!!! Ez a fejlődét útja.Határozatlan

Szebb jövőt!

2014. 09. 02. 16:31

Valamit benéztél, ott még a fidesz előtti független, majd "Hajrá Pomáz Egyesület" nevében indított polgármester kötött szerződést a céggel, és pont a fideszes mondta le 2010-ben azt. Ráadásul úgy mondta le, hogy nem kellett utána önkénteseknek riadóláncban akadályoztatni egymást, ha megjelent a kicsavarós autó - hiszti helyett jöttek a rendőrök és nem engedték a közveszélyokozást. Valahogy Esztergomban ez se jött össze.

Egyébként attól, hogy valaki nem párttag még lehet korrupt. Meg attól, hogy valaki párttag még mondhat nemet a korrupcióra. Tessék, egy jó példa: http://index.hu/belfold/2014/05/19/srb/